Kiinteistönvälittäjän lumoava joulukoti

3.12.2019

Kesti kolme kuukautta ennen kuin Nina sai ylipuhuttua miehensä Erikin mukaansa esittelyyn unelmiensa taloon. Kun pariskunta astui ovesta sisään, molemmat ihastuivat näkemäänsä ja kotimatkalla kumpikin oli yhtä innoissaan uudesta mahdollisesta kodistaan. Tarjousneuvottelut alkoivat eikä kestänyt kauaa, kun kaupat oli jo tehty.

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN JOULUPERINTEET

Ninalle parasta joulussa on yhdessäolo perheen kanssa. Lapsuudenkodista opittuja tärkeitä perinteitä on Joulurauhan julistuksen seuraaminen ja tämän jälkeen rauhoittuminen joulun viettoon, joulupuuro, joulusauna sekä tietysti perinteinen jouluruoka kiireettömästi nautittuna.
– Tänä jouluna odotan innolla myös joulukirkkoon menoa, sillä Inkoon kirkko sijaitsee kävelymatkan päässä uudesta kodistamme.

Joulusisustamisen Nina ottaa rennolla otteella. Joulukoristeina tärkeimmät ovat tontut, olkipukit ja -possut, enkelit, havukranssit, joulukuusi sekä tietysti kynttilät, jotka muutenkin ovat isossa roolissa Ninan kodissa vuoden ympäri.
– Olen vuosien mittaan oppinut ottamaan rennommin, lapset ovat jo aikuisia ja osallistuvat valmisteluihin, eikä lahjojen hankinta ole se tärkein asia.

Vinkiksi jouluun Nina suositelee hyödyntämään myös valmiita juureslaatikoita ja piparkakkutaikinaa. Laatikoihin hän sekoittaa voita ja kermaa sekä laittaa esille kauniiseen astiaan. Hän uskoo olevan tärkeää, että jokainen saa aikaa itselleen ja omalle tekemiselle myös joulun aikaan.

Tämä tulee olemaan ensimmäinen joulu, jonka Nina perheineen viettää uudessa kodissaan.
– Lapsemme ovat molemmat töissä ulkomailla ja tulevat jouluksi kotiin. Sitä odotan tänä jouluna eniten.

“Samat joulukoristeet otetaan esille vuodesta toiseen, tärkeimmät koristeet ovat tontut, kuusi, havut, kranssit sekä tietysti kynttilät.”

WESTHOUSE VÄLITTÄJÄ

Nina aloitti uransa kiinteistönvälittäjänä Westhousella vuonna 2011. Tässä välissä hän on kerennyt käydä kokeilemassa siipiään toisessa välitysliikeessä, mutta kaipuu sai hänet palaamaan.
– Westhouse on minulle kuin toinen perhe, minulla oli ikävä kollegoja ja sen takia tulin takaisin. Täällä on niin kivat ihmiset ja hyvä yhteishenki.

Ennen paluuta, Westhousen julkaisema tulossa myyntiin kuva Inkoon talon kuistista herätti Ninassa mielenkiinnon. Samana päivänä hän soitti ja kysyi voisiko taloa mennä katsomaan. Silloiset omistajat olivat poissa kotoa, joten Nina sai mennä katsomaan taloa ulkopuolelta.
– Kiersin taloa ja pihaa ja ajattelin, että tämä on ihana.

“Tunnelmallisen ruokasalin seinille on valittu Jotun:in maali sävyssä Warm Blush. Upea rustiikkinen kattokruunu on ostettu juuri tätä tilaa ajatelleen. Valo on lämmin ja iltaa kohden kattoon muodostuu upea kuviointi.”

UNELMAKODIN OSTAMINEN

Kesti kolme kuukautta ennen kuin Nina sai ylipuhuttua miehensä Erikin mukaansa esittelyyn unelmiensa taloon. Kun pariskunta astui ovesta sisään, molemmat ihastuivat näkemäänsä ja kotimatkalla kumpikin oli yhtä innoissaan uudesta mahdollisesta kodistaan. Tarjousneuvottelut alkoivat eikä kestänyt kauaa, kun kaupat oli jo tehty.

Talo oli todella kaunis jo sellaisenaan mutta Nina ja Erik halusivat tehdä siitä juuri oman näköisensä. (Tästä linkistä voit käydä kurkkamassa miltä talo näytti kun Nina ihastui siihen.) Tammikuussa talo luovutettiin pariskunnalle ja remontoiminen alkoi. Kaikki pinnat saivat uuden ilmeen. Lattiat vaihdettiin, seinät maalattiin ja tapetoitiin ja kylpytilat sekä keittiö uusittiin. He myös maalasivat talon katon ja aloittivat istutusten tekemisen, puutarhatyöt jatkuvat sitten keväällä.

– Erikin mielestä tämä olisi ihan ”pikkuremppa”, Nina nauraa. Ensi kesänä meidän on tarkoitus vielä maalata julkisivu sekä rakentaa kesäkeittiö. Haluan myös istuttaa muutamia hedelmäpuita ja marjapensaita.

Vuosi sen jälkeen, kun olivat käyneet ensimmäisen kerran esittelyssä, he pääsivät muuttamaan uuteen kotiinsa.
– Ensitapaamisestamme on 27 vuotta ja siitä lähtien olemme muuttaneet 3-4 vuoden välein. Vaikka olemme asuneet täällä vasta vähän aikaa, uskon ja toivon tämän olevan meidän loppuelämämme koti.

Nina kertoo keittiön olevan hänen lempihuoneensa uudessa kodissa, siellä hän viihtyy oman ruokaharrastuksensa parissa.
– On rentouttavaa laittaa ruokaa, täällä voi metsäistä puistonäkymää ihastella samalla loputtomiin. Viihdymme hyvin ystävien ja perheen kanssa myös ruokasalissa ja iltaisin vietämme paljon aikaa tunnelmallisessa olohuoneessa.

“Keittiö on ehdottomasti Ninan suosikkihuone. Täällä hän viettää mieluiten aikaa kokkailen ja ihastellen metsäistä maisemaa

“Olohuoneen seinien täydelliseksi väriksi valikoitui Jotun:in Washed linen.”

KODIN SISUSTAMINEN

Kodin väri- ja materiaalivalinnat Nina ja hänen miehensä tekivät yhteisymmärryksessä. Erik myös maalasi kaikki seinä- ja kattopinnat, tapetoi seinät sekä laittoi kaikki koristelistat.
– On onni, että Erik tykkää remontoida ja sisustaa. Hän saattaa käyttää tunteja etsien erilaisia vaihtoehtoja ja sitten teemme päätökset yhdessä. Tärkeätä on, että molemmat pitävät lopputuloksesta.

Sisutus syntyi yhteistyössä. Nina käyttää ilmaisua ’spontaani sisustaja’ kuvaillessaan omaa tyyliään. Hän on siis vastakohta miehelleen, joka tykkää suunnitella kaiken valmiiksi ennen muuttoa.
– Erik pyörittelee pohjaa tietokoneella, ja miettii huonekalujen paikat, minä käytän omaa intuitiotani etsien sisustusesineille oman paikan, meidän yhteistyömme on loistavaa.

“Seinää koristaa kaksi sukulaisen maalaamaa taulua, jotka ovat todella rakkaat ja kulkeneet perheen mukana jo 15 vuotta.”

Heidän lämminhenkinen kotinsa huokuu kodikkuutta ja tyylikkyyttä. Ei olekaan vaikeaa huomata, että remontoiminen ja sisustaminen on ollut iso osa heidän elämäänsä. Jokainen esine ja kaluste istuu täydellisesti tähän kotiin.
– Suurin osa huonekaluista ja valaisimista tuli edellisestä kodistamme, muutaman kattovalaisimen, koristetyynyjä ja mattoja hankimme tänne uutena.

KOTIKAUPUNKINA INKOO

Nina kertoo viihtyvänsä todella hyvin Inkoossa, se on sopivalla etäisyydellä Helsingistä ja on asuinpaikkakuntana sopivan pieni. Kaikki tärkeimmät palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Inkoo on myös paljon rauhallisempi kuin Hanko, missä perhe vietti 16 vuoden ajan jokaisen kesän.
– Tänne on suunnitteilla uusia asuintaloja, kyseessä on Inkoonranta -niminen mielenkiintoinen projekti. Ihmiset täällä ovat ystävällisiä ja vire on positiivinen – Inkoon tulevaisuus näyttää valoisalta.

BETJÄNING ÄVEN PÅ SVENSKA

Nina on kiinteistönvälittäjänä empaattinen. Hänelle on tärkeätä, että asiakas kokee tehneensä jokaisen päätöksensä itse.

Nina palvelee sujuvasti ruotsiksi, suomeksi, englanniksi, ranskaksi sekä saksaksi ja tuntee oman asuin- ja työkokemuksensa kautta hyvin alueet Etelä-Helsingissä, Etelä-Espoossa, Kauniaisissa sekä rannikolla aina Hankoon saakka.

Haluaisitko että Nina myisi sinun kotisi? Laita hänelle viesti tästä linkistä tai ota häneen yhteyttä 0400 22 6020 | nina.nykopp@westhouse.fi

Voit myös lukea Ninasta kiinteistönvälittäjänä lisää tästä. 

 

Rauhallista joulunodotusta,

Avainsanat: Asunnon myyjä, Asunnon myynti, Hyvä kiinteistönvälittäjä, Inkoo, Inspiraatio, joulu, joulukalenteri2019, Joulukoti, Kiinteistönvälittäjä, Kiinteistönvälitys, Koti, Makuuhuone, Olohuone, Omakotitalo, Piha, Puutalo, Sisustus, Westhouse,