Kiinteistönvälittäjän mökkiunelma Snappertunassa

2.9.2019

Kiinteistönvälittäjänä Merja Kotamäki toteuttaa työkseen muiden asuntounelmia. Oman vapaa-ajan hän viettää Snappertunassa kiemurtelevan pikkutien varressa, jossa hän elää omaa mökkiunelmaansa jo kahdeksatta vuotta.

– Snappertuna vei sydämeni, täällä on rauhallista ja kaunista. Mökki sijaitsee lähellä kotia meren rannalla, meri kun on minulle todella tärkeä!

Merjan isoon perheeseen kuuluu 4 lasta, 4 lastenlasta, 2 miniää, mies sekä englannin bulldoggi Väinö.
– Vaikka mökki ei ole kuin 55m2 + katettu terassi, niin kyllä me tänne koko perhe mahdutaan. Sopu sijaa antaa!

Mökin puusohva muuttuu sängyksi ja saunan yhteydessä rannalla on vielä 1 huone, jonne osa perheestä voi majoittua. Vaikka koko perhe majailee mökillä aika ajoin, niin suurimman osan ajasta Merja kuitenkin viettää kahdestaan miehensä sekä Väinö koiransa kanssa.
– Nuorimmat lapset ovat viettäneet täällä niin paljon aikaa, etteivät he halua olla täällä kuin juhannuksena.

Mökillä aikaa kuluu lueskellen ja sisustaen. Merja kertoo voivansa piirtää ja suunnitella huonepohjia sekä erilaisia kalusteratkaisuja päivät pitkät.
– Ulkoilen myös paljon. Meidän tonttimme on hyvin luonnonmukainen ja haluan pitää sen sellaisenaan. En todellakaan ole mikään hortonomi, Merja nauraa.

Intohimoisena sisustajana Merja arvostaa kestävää kauneutta. Hän ennemmin siirtää huonekaluja ja tavaroita paikasta toiseen kuin ostaa uutta. Merja haaveilee, että kaikissa huonekaluissa olisi pyörät alla. Näin niitä voisi pyöritellä mielensä mukaan, kun haluaa sisustukseen muutosta.
– Ei minulle ole mitään selkeätä tyyliä vaan tykkään siitä, että tyylejä sekoitetaan. Pitää olla sopivasti kaikkea ja koti saa olla persoonallinen.

Inspiraatiota sisutukseen Merja ottaa luonnosta, vuodenaikojen vaihteluista, sisutuslehdistä sekä erilaisista kirppareista ja sosiaalisen median sisustusryhmistä.
– Sisustuslehtiä minulle on kertynyt vuosin varrella pinoittain, osa pinoista löytyy mökiltä ja osa kotoa. Niitä on aina yhtä ihana selata ja joka kerta löydän jotain uutta inspiroivaa.

” Pitää olla sopivasti kaikkea ja koti saa olla persoonallinen.”

Vaikka kiinteistönvälittäjän työ vaatii työskentelyä päivittäin, Merja tulee mökille aina kun on mahdollista, joko tekemään etätöitä tai viettämään muutaman tunnin vapaata ihan vaan maisemanvaihdoksen takia.
– Täällä saa levättyä ihan eri lailla, kun kotona Espoossa ja lyhyt viikonloppu tuntuu pidemmältä. Mökkivaatteissa oleskeleminen koko päivän on ihan parasta. Tänne on myös helppo tulla, kun ei tarvitse mitään pakata mukaan vaan kaikki tarvittava löytyy valmiiksi täältä.

Merja viettää mökillä aikaa vuoden ympäri. Pari vuotta sitten mökkiin tehtiin kattava remontti, jolloin keittiö uusittiin ja sisälle rakennettiin kylpyhuone. Mökki saatettiin uuden jätevesiasetuksen mukaiseksi ja vesiputket lämpöeristettiin. Nyt talosta löytyy kaikki tarvittava ympärivuotiseen oleskeluun.
– Olen sellainen, joka on viettänyt täällä aikaa talvisin myös ennen remontteja. Valkoinen maa, takkatulen lämpö sekä kynttilöiden valo, niin ainekset täydelliseen jouluun on kasassa

Kiinteistönvälitys on aina ollut Merjan haaveissa, muutama vuosi sitten hän päätti toteuttaa omaa unelmaansa. Työssään hän rakastaa asiakaspalvelua ja kokee ettei mitään ole parempaa, kun tyytyväinen myyjä ja ostaja. Lasten ollessa pieniä Merja koki, ettei ala sopinut äidille, vaikka lapset kulkivatkin mukana kaukalossa hänen silloisessa työssään.

– Kun aika oli sopiva, hain alalle ja vaikka välillä on hektistä en vaihtaisi päivääkään pois.

Merja on toiminut välitysalalla vasta 6 vuotta, mutta hän on ollut koko aikuisikänsä asuntojen oston ja myynnin parissa.

– Olemme ostaneet remonttikuntoisia asuntoja, joihin olen suunnitellut sisustuksen. Koen, että tästä on paljon hyötyä esittelytilanteissa, pystyn antamaan asiakkaille ideoita remontoimiseen. Tykkään erilaisista tyyleistä ja näen paljon potentiaalia eri kodeissa. Minulta löytyy myös paljon remonttialan kontakteja.

” Kun kyse on toisen ihmisen suurimmasta omaisuudesta ja isoimmista päätöksistä ei hankintakäynnille sovi mennä takki auki vaan pitää olla sopivan nöyrä.”

Hyvä välittäjä on Merjan mielestä luotettava, helposti lähestyttävä ja sopivan nöyrä.
– Kun kyse on toisen ihmisen suurimmasta omaisuudesta ja isoimmista päätöksistä ei hankintakäynnille sovi mennä takki auki vaan pitää olla sopivan nöyrä.

Uutena westhouselaisena Merja on viihtynyt todella hyvin ja vitsailee Westhousessa työskentely olevan parasta mitä hänelle on tapahtunut omien lastensa, lastenlasten ja miehensä jälkeen.
– Olen todella onnellinen, että olen päässyt tällaiseen ammattitaitoiseen porukkaan mukaan. Tiimihenki on täällä loistava, työnjälki laadukasta ja kaikessa tekemisessä aistii aitoa välittämistä.

Haluaisitko, että Merja myisi sinun asuntosi? Pyydä häntä maksuttomalle arvokäynnille, 040 160 8888 tai merja.kotamaki@westhouse.fi

Voit myös lukea Merjasta lisää tästä.

 

Ihanaa syksyn alkua,

Nathalie
Creative Designer / Stylist

Avainsanat: Asunnon myynti, Hyvä kiinteistönvälittäjä, Inspiraatio, Kiinteistönvälitys, Koti, Lande, Merellinen, mökki, puu, Sisustus, Välittäjä, Vapaa-ajan asunto, Westhouse,