Asuntomarkkina 2019 – miltä maailma näyttää?

25.7.2019

Westhousen vuosi 2019 on alkanut erittäin positiivisissa merkeissä, kauppa on käynyt hyvin ja myyntiluvut ovat olleet selvässä nousussa verrattuna aikaisempaan vuoteen. Myynnin eteen tulee kuitenkin tehdä entistä enemmän töitä.

Westhousen vuosi alkoi mukavissa merkeissä, pääsimme nimittäin arpomaan voittajan Ilmainen välityspalvelu -kilpailussa. 25-vuotisjuhlien kunniaksi järjestetty kilpailu herätti mukavasti huomiota. Voittaja oli ymmärrettävästi erittäin onnellinen voitostaan ja valmistelut alkoivatkin heti. Stailattu asunto ja m2Median ammattivalokuvaajan ottamat kuvat herättivät laajaa huomiota ostajissa ja asunto meni nopeasti kaupaksi mukavaan hintaan.

 

Koko vuosi 2019 on sujunut aika samoissa merkeissä muutenkin. Myyntiluvut ovat olleet edelliseen vuoteen verran noin kaksi ja puolikertaiset, joten emme voi olla kuin tyytyväisiä kokonaisuutena tilanteeseemme. Tapamme nostaa myytävistä asunnoista niiden kauneimmat puolet esiin on auttanut ja myynti on sujunut mukavassa myötätuulessa.

 

Miltä asuntomarkkina tällä hetkellä näyttää? Tällä hetkellä erittäin kysyttyjä tuntuvat olevan sekä pienet että pienehköt perheasunnot. Perheet etsivät tällä hetkellä etenkin noin 90-130 neliöisiä hyväkuntoisia asuntoja kysytyillä sijainneilla. Isoissa asunnoissa hintatasot ovat olleet monissa tilanteissa laskusuunnassa, varsinkin jos asunnossa on remonttitarpeita ja sijainti on syrjässä. Sijoittajia riittää vielä hyvin keskusten ja kantakaupungin yksiöille ja kaksioille, varsinkin jos yhtiö on hoitanut korjaukset ajallaan ja huoneisto on hyväkuntoinen.

“Tällä hetkellä erittäin kysyttyjä tuntuvat olevan pienehköt perheasunnot sekä kantakaupungin yksiöt ja kaksiot.”

Ostajat ovat erittäin valistuneita, he ovat usein seuranneet asuntomarkkinaa jo pidemmältä ajalta. Sen vuoksi netissä oleviin ilmoituksiin pitää panostaa sekä sisällöllisesti että visuaalisesti. Ilmoituksen tulee todellakin erottua joukosta, jotta kohteelle saadaan maksimaalinen näkyvyys. Ostajien valistuneisuus näkyy myös siinä, että liian korkealle nostettu hintapyyntö karkottaa kyselijät ja kävijät näytöiltä. Jos hintapyyntö on asetettu liian korkealle, välittäjän on usein vaikea saada ostajaehdokkaalta minkäänlaista ostotarjousta, jonka pohjalta tarjousprosessi saadaan aloitettua.

“Alhainen korkotaso ja pankkien koventunut korkomarginaalikamppailu tukee omalta osaltaan omistusasumista ja asuntosijoittamista.”

Loppuvuoden 2019 asuntomarkkina näyttää tasaiselta. Alhainen korkotaso ja pankkien koventunut korkomarginaalikamppailu tukee omalta osaltaan omistusasumista ja asuntosijoittamista. Asuntomarkkinan polarisoituminen jakaa alueita entistä voimakkaammin voittajiin ja haastajiin, joskin voimakkain kehitys vaikuttaa pääkaupunkiseudun ja kasvukeskusten ulkopuolella.

 

Jos olet ostamassa tai myymässä asuntoa, ole ihmeessä yhteydessä. Meiltä saa vinkkejä hankintaa varten ja tukea myyntiin!

 

Kesäterveisin,

Avainsanat: Asuntomarkkina, myymässä asuntoa, Ostamassa asuntoa, Perheasunto,