Halloween ja pölyttyneet välitysalaa koskevat uskomukset

31.10.2023

🎃 Nämä kiinteistönvälitysalaan liittyvät pölyttyneet uskomukset täytyy tomuttaa heti tänään 🎃 Jotkut välitysalaa koskevat uskomukset ovat suorastaan karmivan väärässä. Halloweenin kunniaksi katsoimme parhaaksi kuopata muutaman erheellisen unholan pohjattomaan kaivoon.

🕸Kiinteistönvälittäjän työ on vain esittelyjen järjestämistä ja samppanjan poksauttelua

Ehei. 😱 Välittäjän työn näkyvin osa, asuntoesittelyt, ovat vain pintaraapaisu. Valtaosa välittäjien työstä on selvitys- ja taustatyötä, yhteydenpitoa eri osapuoliin ja sopimusten huolellista laatimista. Työ seuraa välillä myös vapaa-ajalle; joskus viikonloppuiltana saatava ostotarjous tihentää tunnelman ja jää se poksautuskin tekemättä. 🍾

🕸Kiinteistönvälittäjä ajaa vain myyjän etua

Ei. 😱 Kiinteistönvälittäjä on hyvän välitystavan mukaan velvollinen valvomaan yhtä lailla ostajan etua, joten luurankoja ei pimitetä kaapissa. Tämä tarkoittaa läpinäkyvää tiedonvälitystä kaikkien osapuolien välillä – ostaja saa ennen sitovaa ostotarjousta kaikki ne tiedot, jotka voivat vaikuttaa päätökseen asuntokaupasta.

🕸Kannattaa kokeilla korkealla hinnalla

Tämä on aina asiakkaan oma päätös, mutta kehotamme pohtimaan sitä tästä näkökulmasta:

Kohteen tullessa myyntiin, suurin momentum on nimenomaan alussa ja ensimmäisissä päivissä. Uusi kohde saa asuntokaupan markkinapaikoissa erityistä huomiota näkyessään hauissa hetken kärkisijoilla, ja silloin myös parhaat tarjoukset tyypillisesti saadaan. Ostajat ovat tänä päivänä hyvin hintatietoisia, joten jos hinta ei täsmää heidän näkemyksiinsä, ei asuntoesittelyyn välttämättä lähdetä.

Vähän yhteydenottoja ja esittelyyn tulijoita tarkoittaa tyypillisesti myyntiajan pitkittymistä. Ja kohteen oltua myynnissä pidempään, voivat saatavat tarjoukset olla reilusti alle pyynnin. Lopputuloksena myyntiaika pitenee ja toteutunut myyntihinta laskee.

Välittäjämme näkemys hinnasta perustuu aina asunnon ja sen erityispiirteiden tarkkaan analysointiin, kokemuksen kautta kehittyneeseen näkemykseen sekä julkisiin tilastoihin alueen toteutuneista myyntihinnoista. Hinta-arvio pyrkii aina olemaan mahdollisimman realistinen näkemys oikeasta markkinahinnasta.

Kun hinta on oikealla tasolla, kohde herättää todennäköisesti enemmän kiinnostusta. Ja jos ostajaehdokkaiden kesken syntyy kilpailua, voi lopullinen myyntihinta nousta pyyntihintaa korkeammaksi. Parhaimmillaan myyjä saakin odotettua paremman hinnan sekä nopean asuntokaupan.

Ja noin, kuoppausurakkamme on nyt tehty. 😉

Hauskaa halloweenia! 🎃

Avainsanat: Asunnon myynti, asunnonosto, Asuntokauppa, halloween, Kiinteistönvälittäjä, Kiinteistönvälitys,