Kaupunkiparveke kesäkuntoon

Anna Kuisma

20.7.2018

Vanhojen kerrostalojen parvekkeet ovat usein melko haasteellisia sisustaa kokonsa vuoksi. Kaikki on kuitenkin mahdollista, jos sinulta löytyy tarpeeksi kärsivällisyyttä ja kokeilunhalua. Hyvällä suunnittelulla ja rohkeilla kokeiluilla saa aikaan vaikka mitä.

Halusin parvekkeesta viihtyisän oleskelutilan sekä yksi tärkeimmistä vaatimuksista oli yrttien kasvatus. Parvekkeellemme paistaa aurinko aamupäivästä iltapäivään, joten auringonotto tuli myös huomioida parvekekalusteiden suunnittelussa.

 

Parvekkeella oli ennestään kaksi tuolia, pöytä ja yksi nojatuoli sekä grilli, eli siellä oli melko ahdasta. Pöytä ja tuolit saivat luvan lähteä ja tilalle tuli sohva.

 

Sohvan teimme eurolavoista, jotka istuivat lopulta tilaan ihan täydellisesti. Eurolavoja saa monista suurista myymälöistä sekä nettikaupoista, maksavat muutamasta eurosta kymppiin. Itse sain lavat ystävältäni. Lavojen maalaus ei ole välttämätöntä, varsinkin jos parveke on lasitettu, mutta halusin niiden kuitenkin sopivan tilan muuhun sisustukseen, joten maalasimme ne tummanharmaalla.

Pehmusteeksi käy hyvin vanha vaahtomuovipatja, josta leikkaamalla saa sopivan kokoisen. Itse käytin 80x200cm patjaa, jonka ylimääräiset osat taittuivat lavojen ja seinän väliin tehden sohvasta hitusen pidemmän. Patjan päälle kannattaa laittaa mieluisen värinen kangas tai lakana. Minä käytin pussilakanaa, joka suojaa koko patjaa. Laitoin lisäksi ison kasan tyynyjä ja viltin. Loppukesästä lisään vielä taljan lämmikkeeksi.

“Minttu, basilika sekä lehtipersilja kasvavat hyvin lasitetulla parvekkeella”

Vanhat jakkarat saivat tällä kertaa toimia pöytinä, jotta tila ei tuntuisi liian ahtaalta. Jakkarat menevät kätevästi päällekkäin silloin, kun pöytiä ei tarvitse. Myös vanhat tikapuut saivat uuden elämän ulkovalojen ripustimena. Lopuksi vielä kukkia ja yrttejä sekä kynttilöitä tunnelmaa luomaan ja parveke on valmis.

“Syksyä kohden iltojen hämärtyessä parvekkeesta tulee ihanan tunnelmallinen”

Nyt minun kelpaa käpertyä sohvan nukkaan ja ihailla auringon maalaamaa taivasta.

 

Viihtyisiä parveke- ja terassihetkiä toivottaen,

Anna Kuisma

Head of Marketing and Administration, KTM, LKV

050 536 8888

anna.kuisma@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Avainsanat: DIY, Inspiraatio, Kerrostalo, Koti, Parveke, Parvekkeen sisustus, Pieni parveke, Sisustus, Teeseitse, Westhouse,