Tiedolla, taidolla ja tyylillä

Juha Erkkilä

18.10.2022

Tervetuloa kotiin -blogin uudessa juttusarjassa esitellään kukin Westhousen välittäjä vuorollaan. Sarjan avaa operatiivinen johtaja Juha Erkkilä, jonka mukaan ihmiset uskaltavat energiakriisistä huolimatta ostaa asuntoja entiseen malliin.

1. Westhousen tarina sai alkunsa vuonna 1994, ja takana on liki 30 vuotta kiinteistönvälitystä. Mitkä muut tekijät erottavat Westhousen kilpailijoistaan?

Olemme turvallinen ja luotettava kumppani asuntokaupoilla. Ammattitaitomme ja kokemuksemme näkyvät muun muassa hinnoittelussa: asiakas voi luottaa, että meidän kautta hän saa kodistaan oikean hinnan.

Useimmilla kiinteistönvälittäjistämme on kymmenen, joillain jopa kahdenkymmenen, vuoden kokemus alalta. Tapamme eivät kuitenkaan ole takertuneet vanhaan aikaan, vaan olemme aina ajan tasalla ja valmiina reagoimaan markkinoilla tapahtuviin muutoksiin nopeasti. Itse tulin taloon vuoden 2003 alussa ja operatiivisena johtajana olen toiminut vuodesta 2020. Henkilökunnan vaihtuvuus on meillä varsin vähäistä moniin kilpaileviin yrityksiin verrattuna.

2. Asuntokauppaa ovat viime vuosina koetelleet niin koronapandemia kuin Ukrainan-sotakin. Heijastuuko maailmantilanne esimerkiksi myyntiaikoihin?

Koronan aikaan asunnot vietiin käsistä, kunnes markkinat hetkellisesti hiljenivät kesän 2021 jälkeen. Tällä hetkellä myytävien ja ostettavien kohteiden välillä vallitsee hyvä tasapaino, ja myytävää tulee koko ajan lisää. Maailmantilanne näkyy asuntomarkkinoilla todella herkästi: esimerkiksi Ukrainan-sota pysähdytti kaupankäynnin muutamaksi viikoksi viime helmikuussa – jopa niin, että ilman sotauutisointiakin olisin voinut päätellä jotain suurta tapahtuneen. Toisaalta taantumista uutisointi vaikuttaa yleensä vain viikon tai pari.

”Tällä hetkellä myytävien ja ostettavien kohteiden välillä vallitsee hyvä tasapaino”, vakuuttaa Westhousen operatiivinen johtaja Juha Erkkilä.

3. Vaikuttavatko energiakriisi ja hintojen nousu asuntojen kysyntään?

Ihmiset uskaltavat ostaa asuntoja entiseen malliin, mutta etenkin erillis- ja pientaloesittelyissä sähkön hinta puhututtaa. Monet miettivät vaihtoehtoisia lämmitysmuotoja, kuten sähkön vaihtamista maalämpöön. Takat ja uunit nostanevat asuntojen arvoa tulevaisuudessa.

Rauhoittelisin asunnonostajia, sillä koti ostetaan yleensä 5–10 vuoden tähtäimellä. Kun hankkii perheelleen kivan kodin, sen arvo säilyy kyllä. Moni myyjä kärkkyy korkeita hintoja, mutta esimerkiksi asunnonvaihtajan kannattaa vaihtaa isompaan kotiin silloin, kun hinnat ovat matalimmillaan.

4. Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n 4.10.2022 julkaiseman markkinaennusteen mukaan rahoituksen saanti hidastaa asuntokauppaa. Helsingin Sanomat puolestaan uutisoi 6.10.2022 pääkaupungin asuntojen hintojen kääntyvän laskuun. Näkyvätkö nämä Westhousen markkina-alueilla?

Helsingin asuntokauppa on jakaantunut perus- ja arvoasuntoihin. Perusasunnoissa hinnat eivät ole enää hetkeen nousseet ja ovat hiljalleen kääntymässä laskuun, kun taas arvoasunnoista maksetaan jo kansainvälisen tason hintoja. Rahoituksen saanti vaikuttaa kaupankäyntiin hieman, mutta Westhousen asiakkaat ovat valveutuneita ja tekevät ostotarjouksen pankin kanssa sopimallaan lainaehdolla.

 

Westhousen yli 30-vuotinen kokemus kiinteistönvälityksessä näkyy muun muassa hinnoittelussa: kun koko tiimi myy kohdetta, asunnosta saadaan paras mahdollinen hinta.

5. Miten väestön ikäjakauma näkyy asuntomarkkinoilla?

Nuoret ovat tänä päivänä ostokykyisempiä: jos unelmien koti hankittiin aiemmin eläkeiän kolkuttaessa, niin nykyään ostajat voivat olla noin 30–35-vuotiaita. Väestön ikääntyminen näkyy niin, että esimerkiksi Espoon Westendiin vuosia suunnitteilla olleeseen kerrostaloon jonotetaan, vaikka se ei ole vielä edes ennakkomarkkinoinnissa.

 

6. Millaisia ominaisuuksia asunnoilta halutaan vaikkapa varustuksen, valaistuksen ja pohjaratkaisun suhteen?

Valoisuuden ja järkevän tekniikan ohella asujat kaipaavat nyt arjen luksusta sekä asumisen mukavuutta. Aiemmin kammoksuttuja hukkaneliöitä saa olla, sillä ne lisäävät paitsi tilantuntua, myös kodikkuutta ja käytännöllisyyttä. Etelä-Helsinki on edelleen suosituimpien alueiden kärjessä, mutta myös Kalasataman ja Verkkosaaren suosio kasvaa. Espoossa pintansa pitää koko Länsiväylän varsi aina Westendistä Nuottalahteen.

7. Miksi asunnonmyyjän tai -ostajan kannattaisi valita Westhouse?

Meidän kautta myytävä koti saa näkyvyyttä tehokkaan ja tyylikkään markkinointimme ansiosta. Teemme kaiken tiedolla, taidolla ja tyylillä. Meillä on vahva brändi, ja satsaamme korkeimpienkin palveluodotusten ylittämiseen. Pieni ja tehokas tiimimme tekee yhteistyötä: kun koko tiimi myy kohdetta, kodistasi saadaan paras mahdollinen hinta.

8. Westhouse tunnetaan tyylikkäistä kohteistaan. Miten itse asut?

Hauska kysymys! Olen viime vuosien aikana saanut kunnostettua vuonna 1947 rakennetun rintamamiestalon – nyt se on Koti isolla koolla!

Sisustuksessa suositaan asumisen mukavuutta, käytännöllisyyttä sekä tilavuutta. Aiemmin kammoksuttuja hukkaneliöitä saa nykykodeissa olla.

Juha Erkkilä

Myyntijohtaja, kiinteistönvälittäjä LKV, YKV, kaupanvahvistaja

050 414 8888

juha.erkkila@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Avainsanat: arvoasunnot espoo, arvoasunnot helsinki, arvoasunnot helsinki keskusta, asunnon myynti arvio, asunto myynti espoo, asunto myynti helsinki, euro-westhouse, juha erkkilä, kiinteistönvälitys espoo, kiinteistönvälitys helsinki, kiinteistönvälitys uusimaa, myytävät asunnot espoo, myytävät asunnot helsinki, Westhouse,