Merellistä idylliä Haukilahdessa

28.9.2022

Espoon Westendin ja Matinkylän kupeessa sijaitsevassa merenrantaunelmassa, Haukilahden asuinalueella, yhdistyy sekä luonnonrauha että modernit palvelut. Arvoalueena tunnettu Suomenlahden rantamiljöö on suosittua seutua ja alueen puhtaat kadut ja huoliteltu rantaviiva tekevät jokaiseen vierailijaan lähtemättömän vaikutuksen.

Tämä Espoon Suur-Tapiolan suurpiiriin kuuluva noin 6000 asukkaan kaupunginosa on kuuluisa pitkästä historiastaan ja merellisistä maisemistaan. Haukilahti on saanut nimensä tiettävästi hauenkalastuksessa käytetyn Gäddviken‑nimisen lahden mukaan. Vuonna 1976 Gäddvikistä tuli kaupunginosan nimi, jolloin se sai myös suomenkielisen vastineen: Haukilahti.

Haukilahdesta löydät kaikki tarvittavat palvelut sujuvaan arkeen. Päiväkodit, koulut ja ruokakaupat ovat kävelymatkan päässä, ja läheisen länsiväylän ansiosta pääset nopeasti autolla Helsingin keskustaan sekä muualle pääkaupunkiseudulle. Alueen lähitienoilla kulkee myös metroverkosto, ja toimiva linja-autoliikenne kuljettaa sinut lähelle tai kauas. Haukilahdesta löytyy ravintoloita jokaiseen makuun, ja Espoon lukuisat ravintolat sekä monipuoliset palvelut ovat myös lähellä. Lisäksi vain muutamien minuuttien päässä sijaitsevat Tapiolan kauppakeskus Ainoa, sekä 220 liikkeen ja 50 ravintolan kauppakeskus Iso Omena.

Vilkas venesatama kutsuu viettämään kesäpäivää

Suuntaa Haukilahden venesatamaan, kun haluat nauttia lempeästä merituulesta, ihailla purjeveneiden loistoa tai istuskella kodikkaissa rantakahviloissa ja ihailla Suomenlahden aaltoja. Veneilijöille satama tarjoaa useita venepaikkoja. Satamasta on myös mahdollista lähteä tutustumaan lähisaaristoihin kaupungin järjestämillä saaristovenematkoilla. Venesataman vierestä löytyy kuuman kesäpäivän paras vilvoittelupaikka, Haukilahden ranta eli Mellstenin uimaranta, jossa voit pulahtaa virkistävään meriveteen ja nauttia auringosta puhtaalla hiekkarannalla. Espoon muut suositut uimarannat, kuten Westend ja Toppelund, löytyvät kulman takaa. Haukilahdessa on myös koirien oma uimaranta.

Ulkoilijan unelma

Haukilahdesta löytyy harrastusmahdollisuuksia sekä ulkoilupaikkoja joka lähtöön. Asuinalueelta pääset kätevästi poikkeamaan rantaviivaa pitkin kulkevalle Espoon Rantaraitille, jonka monipuolinen maasto soveltuu niin kävelijöille, juoksijoille kuin pyöräilijöille. Rantaraitilta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät merelle, ja koko Espoon rantaa kiertävän reitin varrella on myös lähes sata kiinnostavaa kohdetta, jotka kertovat kaupungin luonnosta, kulttuurihistoriasta, rakennuskannasta ja menneestä rannikkoelämästä. Haukilahden kohdalla lenkkeilijää vastaan tulevat mm. jäätikön veistämät Silokalliot sekä 1900-luvun alkupuolella rakennettu Toppelundin aallonmurtaja. Rantaraitilla on myös oma mobiilisovellus, josta ulkoilija löytää kaikki reitit kävelyyn ja pyöräilyyn sekä opasteet esteettömille osuuksille.

Lisää tietoa Rantaraitista löydät täältä.

Asuinalueella sijaitsee useita pallokenttiä sekä Haukilahden pururata, joka ilahduttaa talvisin hiihtokansaa valaistuilla laduillaan. Haukilahden ytimessä on myös hyvin pidetty pienmetsäalue Kokkovuoren puisto, josta löydät kävely- ja juoksuteiden lisäksi ulkokuntoilulaitteita. Tämän merenrannalla sijaitsevan asuinalueen sijainti on oivallinen eteenkin vesiurheilulajeja harrastaville. Haukilahden monipuolisilla rannoilla pystyt harrastamaan kesäisin muun muassa surffausta ja talvisin avantouintia.

Koe ainutlaatuinen ravintolaelämys Espoon kattojen yllä

Haukilahden maamerkkinä toimii jylhä Haukilahden vesitorni, jonka huipulla komeilee Etelä-Suomen korkeimmalla sijaitseva ravintola Haikaranpesä. Ravintolasta avautuu hulppeat näkymät merelle, ja Helsingin sekä Espoon kaupunkisiluetit maalaavat upeaa maisemaa 40 metrin korkeudessa olevasta tornista katsottuna. Ravintolan skandinaavisista herkuista ja mukaan kutsuvasta tanssilattiasta on nautittu jo vuodesta 1969 lähtien, ja nykyään vesitornin huipulla pääsee nauttimaan erilaisista teemailloista esimerkiksi jazzin ja discon parissa – hyvää ruokaa unohtamatta. Tämä lentäväksi lautaseksi kuvailtu rakennus täytyy kokea itse paikan päällä!

Tutustu näköalaravintolaan.

Haukilahti tarjoaa rauhaa ja luonnonläheisyyttä

Haukilahden rauhassa viihtyvät lapsiperheet, ikäihmiset, luonnossa liikkujat ja rauhaa rakastavat. Vaikka alue sijaitsee pääkaupunkiseudun ytimessä, saa Haukilahdessa nauttia rennosta elämäntavasta ja kiireettömästä arjesta. Haukilahden talokanta koostuu omakoti-, rivi- ja kerrostaloista, ja vaihtoehtoja löytyy niin yksinasuville kuin suurperheillekin. Jos haluat saada parhaat puolet urbaanista kaupunkielämästä, jossa kaikki palvelut löytyvät läheltä sekä luonnon ja meren äärellä asumisesta, minkä rauhoittava vaikutus parantaa elämänlaatuasi, voi Haukilahti olla sinun paikkasi. Meillä Westhousella on tälläkin hetkellä erilaisia upeita kohteita tarjolla Haukilahdesta: hyväkuntoisista kerrostaloyksiöistä ylellisiin viiden huoneen rivitaloasuntoihin.

Löytyisikö seuraava kotisi Haukilahdesta? Tutustu merellisissä maisemissa sijaitseviin tyylikkäisiin Haukilahden kohteisiimme sekä muihin myynnissä oleviin asuntoihimme täällä.

Avainsanat: arvoasunnot espoo, asunnon hinta-arvio espoo, asunto myynti espoo, espoo, haukilahti, kiinteistönvälitysespoo, luonnonläheisyys, merenranta, merenrantakoti, myytävät asunnot espoo, pientaloasuminen,