Upea huvilakokonaisuus saaristomaisemissa

Pekka Kujala

7.10.2019

Sipoon saaristossa, Löparö -nimisen saaren rannalla sijaitsee arkkitehti Ari Mäki-Marttusen suunnittelema upea huvilakokonaisuus, joka istuu täydellisesti suomalaiseen saaristomaisemaan.

“Pihassa on kaikilta tuulilta suojassa oleva oleskelualue ja ulkokeittiö, jossa voit paistaa pizzat, savustaa kalat, grillata herkut ja mikä parasta voit noutaa viereisestä kasvihuoneesta tuoreet kasvikset.”

“Kun pihalta astutaan sisälle itse huvilaan, avautuu silmien eteen henkeäsalpaavan kaunis maisema suoraan merelle.”

“Ruokailutilan vieressä on saarekkeella erotettuna kaikki vaatimukset täyttävä avokeittiö”

“Talon eteläpäädyssä on kolme makuuhuonetta omassa rauhassaan.”

“Terassi viihtyisine istuskeluryhmineen ja aurinkovarjoineen toimii myös viereisen saunaosaston vilvoittelualueena.”

“Saunojia hemmotellaan myös isolla panoraamaikkunalla auringonlaskun suuntaan.”

Sipoon saaristossa, Löparö -nimisen saaren rannalla sijaitsee arkkitehti Ari Mäki-Marttusen suunnittelema upea huvilakokonaisuus, joka istuu täydellisesti suomalaiseen saaristomaisemaan. Tämä ympärivuotiseen käyttöön rakennettu kakkoskoti sijaitsee n. 50 kilometrin automatkan päässä Helsingin keskustasta ja Porvooseen on matkaa n. 30 kilometriä.

Metsätieltä tulee ensiksi näkyviin kahden auton katos. Siirryttäessä autosuojasta pihalle, alkaa kokonaisuus hahmottua. Pihassa on kaikilta tuulilta suojassa oleva oleskelualue ja ulkokeittiö, jossa voit paistaa pizzat, savustaa kalat, grillata herkut ja mikä parasta voit noutaa viereisestä kasvihuoneesta tuoreet kasvikset ja läheisestä 5 tähden viinikellarista palanpainikkeet. Tämä idyllinen terassialue on kuin pieni ulkoilmaravintola, jonne haluat kutsua ystävät kokkaamaan ja viihtymään.

Kun pihalta astutaan sisälle itse huvilaan, avautuu silmien eteen henkeäsalpaavan kaunis maisema suoraan merelle. Olohuoneen ja ruokailutilan takana oleva 10-metrinen seinä on lähes kokonaan suurta lasipintaa ja sen keskellä on lisäksi leveät lasiliukuovet terassille, joten täällä voi nähdä ja tuntea meren läheisyyden. Rakennuksen eteläpäädyssä on kolme makuuhuonetta omassa rauhassaan ja toisessa päässä ruokailutilan vieressä on saarekkeella erotettuna kaikki vaatimukset täyttävä avokeittiö.

Keittiön ja ruokatilan välistä siirrytään suurelle katetulle ja liukuseinin varustetulle terassille, jonka näkymät ja tunnelma saa mielen ja kehon lepäämään. Terassi viihtyisine istuskeluryhmineen ja aurinkovarjoineen toimii myös viereisen saunaosaston vilvoittelualueena.

Saunan ja suihkutilan materiaalivalinnat ja suuret lasipinnat merelle tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Sauna lämpiää joko sähkön tai koivuklapin avulla, fiiliksen mukaan. Saunojia hemmotellaan myös isolla panoraamaikkunalla auringonlaskun suuntaan.

Koko huvilakokonaisuutta kiertää terassit ja puiset käytävät, jotka on rakennettu maaston mukaan ja jotka rajoittuvat kallioon tai ovat kuntan ympäröimät. Lähes koko huvilan ja sataman välinen alue on terassia, jossa on mietitty toiminnot niin auringonpalvonnalle kuin ruokailulle. Hieno oivallus on terassiin upotettu nuotiopaikka, jonka äärellä on ihana nauttia tulen loimusta ja sykähdyttävistä maisemista.

Kurkkaa tästä kohteen myynti-ilmoitus!

Tavataan näytöillä,

Pekka Kujala

Kiinteistönvälittäjä LKV, SKVL Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä

040 832 8888

pekka.kujala@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Avainsanat: Inspiraatio, kakkoskoti, Keittiö, Merellinen, merenrantakoti, Olohuone, Piha, Puutalo, Saaristo, saaristomaisema, sipoo, Sisustus, vapaa-ajan koti,