2020 – vuosi meni päälaelleen

28.12.2020

Jos olen aikaisempina vuosina voinut olla vuoden lopussa tyytyväinen kuluneeseen vuoteen, tämän vuoden analysointi on haastavampaa. Asuntomarkkina oli vaihtelevuudessaan ennätyksellinen.

Vuosi oli maaliskuun puoleen väliin saakka kutakuinkin normaali, kunnes lockdown lähes pysäytti asuntonäytöt ja uusien asuntojen markkinoille tulon. Siinä missä Aleksanterinkatu kumisi tyhjyyttään, tosiostajat olivat markkinoilla aktiivisia. Monet ostajat olivat selvästi varovaisia, mutta ne joihin pandemiatilanne ei merkittävästi vaikuttanut, olivat valmiita tekemään asunnonvaihtopäätöksiä. Toteutuneiden kauppojen määrät ylittivät keväällä menneiden vuosien vastaavat ajankohdat selvästi.

Vaikka keväällä näytöillä oli hiljaista, netissä tapahtui. Maaliskuussa kotisivujemme liikenne rikkoi entiset ennätykset. Tämä pakotti meidät aloittamaan kotisivu-uudistuksen, koska vanhojen kapasiteetti ei enää riittänyt vastaamaan kasvanutta kysyntää. Uudet nopeat ja ainakin minun visuaalista silmää hellivät kotisivut tulivatkin liveksi marraskuussa.

 

Kevään lockdownin helpotettua, asuntomarkkina normalisoitui kesällä ja syksy oli selvästi edellisvuosia vilkkaampi. Kevään verkossa tapahtunut asuntounelmointi alkoi realisoitumaan myös käytännössä. Kun ulkomaanlomat jäivät useimmilta väliin, halu investoida kotiin kasvoi selvästi. Etenkin kysyntä isompiin koteihin ja oman pihan asuntoihin kasvoi merkittävästi.

Siinä missä keväällä asiakkaat olivat verkossa, kesällä ja syksyllä asiakkaat olivat myös fyysisesti liikkeellä. Meidän uusia asuntoja esittelevän Westhouse Homes -lehden painomääriä on kasvatettu tuhansilla, koska asuntoja halutaan selata myös perinteisemmässä muodossa. Lehden pääset lukemaan myös täältä 

Mitä lähemmäksi vuoden loppua ollaan tultu, sen vahvemmin markkina on muuttunut myyjän markkinaksi. Hyvällä sijainnilla olevien hyväkuntoisten kotien kysyntä on noussut selvästi ja varsinkin perheasunnoissa kysyntä ylittää tällä hetkellä tarjonnan. Meillä on tällä hetkellä asiakkaina harmillisen paljon ihania perheitä, jotka odottavat malttamattomana markkinoille ilmestyviä uusia asuntoja.

Uutena trendinä pinnalle on noussut ostotoimeksiantojen lisääntyminen. Ostotoimeksiannoissa perhe antaa välitysliikkeelle toimeksiannon etsiä toiveiden mukainen asunto tietyltä alueelta. Markkinoimme näitä ostotoimeksiantoja ja sen avulla ostaja pääsee ensimmäisenä tutustumaan uuteen myytävään asuntoon. Moni perhe onkin tällä tavalla päässyt uuteen asuntoon kiinni.

Jos haluat keskustelukaveria asunnonvaihtounelmiisi, ota meidän välittäjiin yhteyttä. Mietitään yhdessä, miten saisimme juuri sinun unelmasi toteutumaan!

Iso kiitos kuluneesta vuodesta ja onnellista vuotta 2021!

Westhouse LKV on vuonna 1994 perustettu, erityisesti Espoon ja Helsingin alueella toimiva kiinteistönvälitysliike. Palvelemme asiakkaitamme yli 10 000 onnistuneen asuntokaupan kokemuksella. Osaamisalueeseemme kuuluvat myös arvoasunnot, lomakiinteistöt sekä muut erikoiskohteet ranta-alueilla ja saaristomaisemissa. Meidän kunnia-asianamme on palvella mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti kaikkia asuntokaupan osapuolia. Haluamme tehdä asumisen unelmista totta. Kiinteistönvälittäjämme Espoossa ja Helsingissä ovat kiinteistöalan ammattilaisia, jotka keskittyvät jokaiseen myynti- ja ostotoimeksiantoon täysillä. Kysy myös asunnon hiljaisesta myynnistä kiinteistönvälittäjiltämme. Ota yhteyttä ja sovi maksuton arviokäynti!

Avainsanat: Asunnon myynti, Hyvä kiinteistönvälittäjä, Kiinteistönvälitys, vuosi2020,