Kauniainen tarjoaa asuinalueena rauhaa ja erinomaiset palvelut

Nina Nykopp

Juha Erkkilä

11.12.2020

Tutkimusten mukaan Kauniainen on maailman onnellisimman maan onnellisin paikkakunta. Ehkä asia ei ole näin mustavalkoinen, mutta jotain perää siinä on. Tässä artikkelissa kerrommekin, miksi Kauniaisten asukkaat ovat vuosi toisensa jälkeen tyytyväisimpiä asuinalueeseensa.

Kauniaisten kaupunki on asuinalueena ainutlaatuinen paikkakunta Suomessa. Se sijaitseekin täysin Espoon kaupungin sisäpuolella, jolloin sillä ole rajaa muiden kaupunkien kanssa. Sijainti Kehä lll, Kehä ll ja Turun moottoritien välittömässä läheisyydessä tarjoaa asukkailleen loistavat yhteydet autolla liikkumiseen. Kauniaisissa on myös juna-asema, joten yhteydet Helsingin suuntaan ovat huippuluokkaa.

Pääosin pientaloista koostuvaa Kauniaista pidetään rauhallisena puutarhakaupunkina, jossa on erinomaiset palvelut ja aktiviteetit. Asukasluvultaan Kauniainen on Suomen pienin kaupunki 9800 asukkaallaan. Ruotsinkielellä Kauniainen tunnetaan ruotsiksi nimellä Grankulla ja alue mielletään muutenkin vahvasti kaksikieliseksi asuinalueeksi, jossa suomenruotsalaisten osuus asukkaista on noin 34 prosenttia. Kauniaisten rauhallisuus ja turvallisuus houkuttelee erityisesti perheitä sekä vanhempaa väkeä. Myös monet muualle muuttaneet ovat palanneet takaisin Kauniaisten maisemiin.

Kaupunki on pääkaupunkiseudun vahvassa kehityksessä kyennyt pitämään kiinni ihastuttavasta puutarhamaisuudestaan. Kaupunkikuvasta on pidetty hyvää huolta ja alueella on kokoonsa suhteutettuna paljon metsää ja luontoa. Löytyypä alueelta myös Gallträskin järvikin.

”Kauniaisten kaupunki on asuinalueena ainutlaatuinen paikkakunta Suomessa.”

Kauniaisten palvelut ovat pääkaupunkiseudun parhaasta päästä

Kauniaislaiset ovat tutkimusten (linkki vie YLEn artikkeliin) mukaan Suomen tyytyväisimpiä omaan asuinalueeseen. Luonto ja puutarhamainen luonne tekevät elämästä viihtyisää, jonka lisäksi arkea helpottaa hyvät palvelut. Etenkin Kauniaisten terveyspalvelut ovat saaneet todella paljon kiitosta alueen asukkailta. Hoitoa saa nopeasti ilman kuukausien jonoja. Jotkut espoolaiset ovat ottaneet terveyspalvelunsa Kauniaisista juurikin sujuvan hoitoonpääsyn vuoksi.

Kauniaisten keskustasta löytyvät kaikki arjen peruspalvelut apteekista ruokakauppoihin ja parturi-kampaamoista kirjastoon. Keskustan palvelut keskittyvät pääosin Kauppakeskus Graniin, josta löytyy myös kahviloita ja ravintoloita sekä muita hyödyllisiä palveluita.

Kauniaisista löytyy kaikki perusarjen aktiiviteetteihin vaadittavat olosuhteet niin sisä- kuin ulkoliikuntaan. Kauniaisten erikoisuutena voidaan pitää laskettelukeskusta, jossa toimii myös alppihiihtoseura GrIFK Alpine. Seurasta on ponnistanut useita maamme huippulaskijoita. Muutenkin paikalliset urheiluseurat tekevät ansiokasta työtä alueen lasten, nuorten ja aikuisten hyväksi. Harrastustoiminta on myös pääosin kaksikielistä.

Westhousella on erinomainen asiantuntemus Kauniaisten asuinalueesta.

Kauniaisten asuntomarkkinat ovat vilkastuneet viime vuosina

Kauniainen tunnetaan arvotaloista ja hieman korkeammasta hintatasosta. Alueen asukkailla on myös muita kaupunkeja korkeammat keskiansiot, sillä alueella asuu paljon varakkaita ihmisiä. Aikoinaan Kauniainen veti puoleensa asukkaita matala veroäyri, mutta sen merkitys on hiipunut aikojen saatossa. Palveluita, sijaintia ja rauhallisuutta arvostetaan eniten.

Kauniaisissa keskineliöhinnat ovat muita kaupunkeja korkeampia, koska alueella on runsaasti omakotitaloja, joiden myyntihinnat sijaitsevat 1-2 miljoonan euron paikkeilla. Vuosina 2019 ja 2020 alueen kauppalukumäärät ovat olleet nousussa. Uudiskohteilla on ollut vaikutusta kauppamääriin, mutta myös vanhempien omakotitalojen ja rivitalojen kysyntä on kasvussa.

Oletko myymässä asuntoasi Kauniaisista? Ota yhteyttä ja pyydä alueesi asiantuntija maksuttomalle arviokäynnille.

Oletko lukenut muita artikkeleitamme pääkaupunkiseudun kaupunginosista?
Lauttasaari – Onnellisten saari vetää puoleensa
Espoon Haukilahti – Merta ja rauhaa rakastavalle

Mukavaa joulunodotusta toivottaen,

Nina Nykopp

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT

0400 22 6020

nina.nykopp@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Juha Erkkilä

Myyntijohtaja, kiinteistönvälittäjä LKV, YKV, kaupanvahvistaja

050 414 8888

juha.erkkila@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Westhouse LKV on vuonna 1994 perustettu, erityisesti Espoon ja Helsingin alueella toimiva kiinteistönvälitysliike. Palvelemme asiakkaitamme yli 10 000 onnistuneen asuntokaupan kokemuksella. Osaamisalueeseemme kuuluvat myös arvoasunnot, lomakiinteistöt sekä muut erikoiskohteet ranta-alueilla ja saaristomaisemissa. Meidän kunnia-asianamme on palvella mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti kaikkia asuntokaupan osapuolia. Haluamme tehdä asumisen unelmista totta. Kiinteistönvälittäjämme Espoossa ja Helsingissä ovat kiinteistöalan ammattilaisia, jotka keskittyvät jokaiseen myynti- ja ostotoimeksiantoon täysillä. Kysy myös asunnon hiljaisesta myynnistä kiinteistönvälittäjiltämme. Ota yhteyttä ja sovi maksuton arviokäynti!

Avainsanat: Asunnon myynti, Kiinteistönvälittäjä Kauniainen, Kiinteistönvälitys Kauniainen, Westhouse,