30 unohtumatonta vuotta kiinteistönvälityksen etujoukoissa

19.1.2024

 

Westhouse LKV viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. Matka on ollut vaiherikas ja ainutlaatuinen – kiitos asiakkaidemme, jotka ovat luottaneet arvokkaimman omaisuutensa käsiimme. Kolmen vuosikymmenen aikana koko kiinteistönvälitysala on matkannut läpi monenlaisten murrosten.

 

Vaikka muutosten suuruusluokkaa ei alkuvuosina voinut edes arvata, on ne toivotettu lämpimästi tervetulleiksi. Media-alan murros ja digitalisaatio ovat paitsi uudistaneet välittäjien työnkuvaa myös vieneet asiakaskokemuksen aivan uudelle tasolle.

Westhousen tiimin pitkäaikaiset taustavoimat avaavat seuraavaksi yrityksemme mielenkiintoista taivalta. Mikä vuosien saatossa on muuttunut ja mitkä asiat ovat säilyneet ennallaan?

 

Haukilahdesta Uudenmaan perhe- ja arvoasuntojen erikoisosaajaksi

Westhousen tarina alkoi Espoon Haukilahdesta vuonna 1994, jossa yrityksen toimitilat ovat sijainneet samassa korttelissa läpi vuosikymmenien. Sittemmin toiminta on laajentunut Helsingin keskustaan, jossa toimisto löytyy keskeiseltä paikalta Lönnrotinkadulta.

Westhousen Espoon toimisto sijaitsi Haukilahden ostoskeskuksessa vuosina 2011-2019.

Pitkän kokemuksen myötä Westhousella tunnetaan Espoon rannikkoalueet ja pääkaupunkiseudun arvoalueet perinpohjaisesti, jopa taloyhtiöiden tarkkuudella. Vapaa-ajan asuntojen välitys on puolestaan laajentanut toimialuetta Etelä-Suomen alueella Sipoosta Nauvoon, ja erikoistuminen arvoasuntoihin on johtanut uniikkien arvokohteiden välittämiseen myös muualta Suomesta.

”On hienoa, että asiakkaamme ovat luottaneet ammattitaitoomme kaikki nämä vuosikymmenet ja meidät mielletään laadukkaiden asuntojen välittäjäksi. Vaikka myymme erilaisia asuntoja yksiöistä kartanoihin, yhteistä kohteillemme on erityisyys – ne ovat tasokkaita ja sijaitsevat hyvillä paikoilla. Tällaisille asunnoille kysyntää onkin aina, myös haastavammissa markkinatilanteissa.” Riitta Fenander

 

Digitalisaation kehityskulku myllersi asuntokaupan prosessit

Muistatko ajan, jolloin asuntoesittelyt bongattiin Helsingin Sanomien ilmoitusaukeamalta?

Tuohon aikaan asuntoilmoituksen unohtaminen lehdestä oli välittäjälle grande catastrophe – esittelyyn ei monikaan löytänyt. Nykyään kohdemarkkinoinnin pääpaino on luonnollisesti siirtynyt digitaalisiin kanaviin: omiin kanaviin, netin asuntoportaaleihin, sosiaaliseen mediaan ja verkkomedioihin. Aina olemme kuitenkin pysyneet tiiviisti kohdeyleisömme pulssilla – markkinoiden kanavissa, joita kohderyhmämme seuraavat.

Myös välitystoiminta on teknologian myötä mullistunut valokuvauksesta myyntimateriaalien tuotantoon, asiakirjojen toimittamisesta asuntokaupan allekirjoittamiseen. Menneille vuosikymmenille on jäänyt myös faksin tasainen raksutus sekä asiakaskäynnille navigoiminen puhelinluettelokartan avulla. Uudet digitaaliset työkalut sekä aika- ja paikkariippumaton sähköinen asuntokauppa ovatkin kauttaaltaan sujuvoittaneet asiakkaan ja välittäjän arkea.

”Aloittaessani välitysalalla kohteet kuvattiin itse filmikameralla, kuvat kehitettiin Kuvatapiossa ja esitteet valmistettiin kopiokoneen ja huolellisen leikkaa-liimaa-systeemin avulla. Westhousella on kuitenkin aina panostettu hyviin työkaluihin, osaaviin kumppaneihin ja moderneihin markkinointimenetelmiin, joten toiminnan kehitys on aina seurannut aikaa ja markkinointimateriaalit ovat olleet tasokkaita.” Juha Erkkilä

Asumisen muuttuvat trendit välitystoimintaa muovaamassa

Viimeisen vuosikymmenen aikana Westhousella on panostettu kohdekuvauksiin yhä enemmän, ja sisustusalan ammattilaisen tekemä asuntostailaus on tullut kiinteäksi osaksi asuntokuvauksia. Tällä on vastattu asiakkaiden muuttuneisiin asenteisiin ja mieltymyksiin. Kuluneen vuosikymmenen aikana – ja erityisesti pandemiavuosien myötä – tunnelmointi, rentoutuminen, asumisen luksus ja arjesta nauttiminen ovat nousseet asumisen keskiöön. Fiilistely, huonejärjestyksen hiominen ja viihtyisyyttä luovat kodikkaat elementit ovatkin nykyään tärkeä osa asuntokuvausta, ja tällä stailaajan ja kuvaajan yhteistyöllä asunnon koko potentiaali herätetään kuvissa henkiin.

 

Palvelun korkea taso ja asiakaslähtöisyys ovat kantaneet läpi vuosikymmenien

Toimintamme vankkoja ankkureita ovat puolestaan aina olleet kaksikielisyys, asiantuntevat välittäjät sekä aito välittäminen asiakkaistamme. Kaikilla välittäjillämme on runsaasti kokemusta, joten asiakkaamme ovat aina voineet luottaa palvelun korkeaan laatuun.

”Meille on alusta asti ollut ominaista korkealaatuinen ja ihmisläheinen tekeminen. Tämä näkyy jokaisen asiakkaan arvostamisena ja auttamisena – kaikkiin toimeksiantoihin panostetaan vahvasti, eikä kohde ole koskaan vain yksi muiden joukossa.” Anna Kuisma

Vahva brändi ja sitoutunut henkilöstö viitoittavat kasvun polkua

Westhouse tunnetaan kiinteistönvälitysalalla ja toimialueellamme Uudellamaalla luotettavana ja tasokkaana välitysliikkeenä, mitä myös välittäjämme arvostavat. Myös henkilökuntamme vahva pysyvyys on meille erityisen ylpeyden aihe. Tärkeä syy pitkäaikaisten työsuhteiden taustalla on tiimin erinomainen yhteishenki, joka on säilynyt läpi vuosikymmenien.

”Westhousella on loistava tiimihenki sekä osaava johto. Monista kollegoista on tullut myös hyviä ystäviä, ja hyviä muistoja riittää niin työn kuin vapaa-ajan puolelta. Haluaisinkin osaltani kiittää sekä Westhousen nykyistä tiimiä että aiempia työkavereita ja johtoa hyvästä yhteistyöstä, kokemuksesta ja tuesta.” Arto Lovén

Westhousella tekemisessä korostuukin yhteistyö. Tiimin jäsenet luottavat omaan osaamiseensa ja sen myötä antavat mielellään tunnustusta myös kollegoilleen. Kilpailuasetelmaa välittäjiemme välillä ei ole, vaan hyödynnämme toimeksiannoissamme koko tiimin verkostoja ja asiantuntemusta.

Viihtymisen taustalta nostetaan esiin myös yrityksen tarjoamat hyvät puitteet. Modernit työkalut, tasokkaat prosessit, joustavat työskentelyn tavat sekä keskeisillä paikoilla sijaitsevat viihtyisät toimistot tarjoavat tiimin mukaan erinomaista tukea työssä menestymiseen.

”Meillä on vahva brändi ja hyvä maine, ja asiakkaat luottavat osaamiseemme. Arvoasunnoissa tämän luottamuksen merkitys korostuu entisestään. Asiakkaamme tietävätkin, että välittäjiltämme löytyy vankka alan kokemus emmekä harjoittele heidän kodeillaan.” Juha Kukkonen

Mikä westhouselaisia yhdistää?

Osaavista tiimipelaajista koostuva henkilöstömme ei ole muodostunut sattumalta, vaan olemme etsineet kokeneita välitysalan asiantuntijoita, jotka jakavat saman arvomaailman.

”Ihmiset meillä ovat todella luonnollisia. Toimimme kaikissa asioissa ammattitaito edellä, emmekä pyri korostamaan itseämme. Uskon, että siksi asiakkaidemme on helppoa kohdata meidät. Asiakkaiden elämäntilanteet asuntokauppojen yhteydessä voivat joskus olla hankaliakin, joten on tärkeää, että välittäjä on empaattinen, herättää luottamusta ja kykenee olemuksellaan rauhoittamaan tilannetta.” Riitta Fenander

30. juhlavuosi onkin meille hieno mahdollisuus juhlistaa kulkemaamme matkaa. Samalla haluamme kiittää lämpimästi kaikkia asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme sekä Westhousen tiimiä erinomaisesta yhteistyöstä. Yhdessä on ilo suunnata kohti seuraavia vuosikymmeniä!

Avainsanat: