Luotettavaa kiinteistönvälitystä vankalla kokemuksella

Ilkka Juutilainen

26.1.2024

Välittäjät -juttusarjamme saa jatkoa, sillä seuraavaksi meille esittäytyy Ilkka Juutilainen – 14 vuoden kiinteistönvälityskokemuksen omaava asiantuntija. Kuinka Ilkka pitää yllä rautaista ammattitaitoaan? Entä miten hän parhaiten irtautuu työasioista?

1. Kuinka pitkään olet ollut alalla ja milloin saavuit Westhouselle?

– Olen ollut alalla n. 14 vuotta. Westhousella aloitin viime vuoden alkupuolella.

2. Olet kiinteistönvälittäjä LKV, SKVL Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä ja kaupanvahvistaja. Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

– Työpäivieni sisältö vaihtelee paljonkin. Päiväni koostuvat yleensä tapaamisista asiakkaiden kanssa, jotka suunnittelevat asuntojensa myyntiä tai myynnissä olevien kohteiden esittelyistä. Lisäksi esimerkiksi asuntojen myyntivalmistelut, kaupanvahvistukset, tarjousneuvottelut ja kauppakirjojen laatimiset kuuluvat normaaleihin hommiini.

3. Kuinka ylläpidät ammattitaitoasi kiinteistönvälittäjänä?

– Ylläpidän ammattitaitoani osallistumalla aktiivisesti erilaisiin koulutuksiin, (esim. SKVL:n tarjoamat webinaarit ym.), seuraamalla markkinoita, sen trendejä ja talouden tapahtumia.

4. Vuodesta 2024 ennustetaan asuntokauppojen puolesta vilkkaampaa kuin edeltäjänsä. Onko tämä jo nähtävissä?

– Kyllä, positiivisia merkkejä on ilmassa. Viime vuoden lopulla tapahtui selkeä vilkastuminen, kun ensiasunnon ostajat aktivoituivat veroedun loppumisen myötä ja se vaikutti kaupankäyntiin myös isommissa asunnoissa. Moni on siirtänyt asunnonvaihtoaan jo pidemmän aikaa, joten ennen pitkää on odotettavissa isompi vilkastuminen. Nyt on hyvä aika vaihtaa asuntoa, kun tarjontaa eli valinnanvaraa on vielä enemmän.

Vapaa-ajallaan Ilkka nauttii yhteisestä tekemisestä perheensä parissa ja ulkoilee paljon heidän koiransa kanssa.

5. Tunnet Helsingin, Espoon, Kauniaisen ja Kirkkonummen kuin omat taskusi. Missä ja miten itse asut?

– Olen asunut lapsuuteni Matinkylän alueella, sen jälkeen Haukilahdessa sekä Kirkkonummella. Nyt asun Pohjois-Tapiolassa perheeni kanssa paritalossa.

”Välittäjän arjessa ei varsinaisesti ole työaikoja, joten välillä irtautuminen työasioista on vaikeaa. Kesämökillä ja ulkomailla reissatessa se onnistuu kuitenkin parhaiten”, Ilkka kuvailee.

6. Olet kertonut, että vapaa-ajallasi tykkäät viettää aikaa perheesi kanssa. Mitä muuta puuhailet töiden vastapainona?

– Välittäjän arjessa ei varsinaisesti ole työaikoja, joten välillä irtautuminen työasioista on vaikeaa. Kesämökillä ja ulkomailla reissatessa se onnistuu kuitenkin parhaiten.

Arjessa ulkoilen paljon koiramme kanssa ja ykkösharrastukseni on lasten kuskaaminen harrastuksiin. Talvikaudella käyn itsekin pelaamassa jääkiekkoa ja kesäisin pelaan golfia ja jalkapalloa. Käyn myös säännöllisesti kuntosalilla. Olen huomannut, että epäsäännöllistä työtä ja pitkiä päiviä jaksaa paremmin, kun liikkuu aktiivisesti.

Myymässä tai ostamassa kotia? Ota yhteyttä Ilkkaan! Kaikkiin myytäviin kohteisiimme pääset tutustumaan täällä.

Ilkka Juutilainen

Kiinteistönvälittäjä LKV, SKVL Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä, kaupanvahvistaja

040 748 3669

ilkka.juutilainen@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Avainsanat: arvoasunnot espoo, ilkka juutilainen, Kauniainen, kiinteistönvälittäjä helsinki, Kiinteistönvälittäjä Kauniainen, kiinteistönvälitys espoo, kiinteistönvälitys helsinki, kirkkonummi, lkv, uusimaa, Westhouse,