Tunnelmalliset tulisijat

11.1.2024

Kun ulkona paukkuu pakkaset, mikä olisikaan parempaa kuin tunnelmoida lämpimän takkatulen ääressä istuskellen tai sulatella varpaita sen lämmössä kirpsakan ulkoilman jäljiltä. Tulisijat tuovat kotiin lämpöä, mutta toimivat nykyään myös kauniina sisustuselementteinä.

Tulisijat kodin kulmakivenä

Tammikuinen pakkanen kiristyy ja ovesta sisään astuessa poskia nipistelee edelleen. Saat istahtaa kotona kuitenkin lämpimän takkatulen ääreen, toisessa kädessä kuppi kuumaa. Tunnelmallinen valo ja rätisevä tuli luovat rauhallisen ympäristön, jossa voit rentoutua ja unohtaa arjen kiireet. Tulisijat eivät ole pelkkiä lämmönlähteitä, vaan parhaimmassa tapauksessa kokemuksia.

Kodin tunnelmaa ei voi mitata pelkästään seinien värisävyillä tai huonekalujen sijoittelulla – myös upea tulisija voi olla unelmakodin kulmakivi.

Pääset tutustumaan tähän tunnelmalliseen kotiin täältä

Vaihtoehtoja jokaiseen kotiin

Vaikka sana tulisija saattaa tuoda ensimmäisenä mieleen vanhan tiilistä muuratun takan, eivät tulisijat enää ole pelkkiä perinteisiä takkoja, vaan tarjolla on lukemattomia vaihtoehtoja. Tulisijojen monimuotoisuus antaa jokaiselle kodille mahdollisuuden löytää juuri sen omannäköisen vaihtoehdon, aina omakotitalosta kerrostaloon.

Takka voi nykyään löytyä upotettuna seinään tai vaikka keskeltä huonetta, jolloin se toimii kätevästi myös tilanjakajana. Moni onkin ihastunut myös kevytrakenteisiin kamiinoihin, eli kevyttakkoihin, sillä ne sopii pienempäänkin tilaan.

Olisiko sinun makuusi kenties tunnelmallinen vanha puuhella, perinteinen tai kaasulla toimiva takka, vai kenties pelkkä koristeversio?

Kiinteistöjen arvonnousu tulisijan kanssa

Kakluunit, eli kaakeliuunit ovat lämmittäneet suomalaisissa kodeissa jo vuosisatoja. Monista asunnoista kakluunit ovat saaneet väistyä muiden lämmitysmuotojen tieltä, mutta onneksi näitä kaunottaria on säilytettykin! 

Aito kaakeliuuni antaa tilalle arvokkuutta, mutta parhaimmillaan tulisijat voivat myös lisätä kiinteistön rahallista arvoa. Oli kyseessä sitten kaupunkiasunto tai mökki, monet ostajat etsivät koteja, joissa on tulisija, sillä se tuo asumiseen pientä ekstraa.

Tähään funkkis-tyyliseen kotiin pääset tutustumaan tästä

Tulisija lisää kodin energiatehokkuutta

Tuli on kautta aikain ollut elementti, joka rauhoittaa mieltä ja samalla tietenkin lämmittää kotia. Tulisijat eivät nykypäivänäkään ole vain esteettisiä koristeita, vaan ne tuovat kotiin myös lisää lämpöä ja parantavat samalla energiatehokkuutta.

Etenkin sähkölämmitteiset asunnot saavat suuria hyötyjä lämpöä varaavista tulisijoista ja näin energiakustannukset voivat olla paljonkin maltillisemmat. Lisäksi tulisjat tarjoavat nopeaa lämmitystä ja turvaa sähkökatkojen varalle.

Anna Westhousen auttaa unelmakotisi etsinnässä

Olitpa sitten etsimässä kesäasuntoa luonnon läheisyydestä tai modernia kaupunkiasuntoa, näköaloilla, voimme Westhousella olla apunasi.

Ota yhteyttä asiantunteviin välittäjiimme ja anna meidän tehdä asuntounelmistasi totta. Kodin tulisi olla paikka, jossa keho lepää ja mieli löytää rauhan.

Avainsanat: arvoasunnot espoo, arvoasunnot helsinki, Asunnon myynti, Kiinteistönvälittäjä, Kiinteistönvälitys, Sisustus, Westhouse,