Aitoa välittämistä

Mia Hollands

18.9.2023

Westhousen välittäjät -juttusarjassamme seuraavana esittäytyy SKVL Laatuauktorisoitu Kiinteistönvälittäjä Mia Hollands, jolla on aito halu auttaa asiakkaitaan elämän tärkeimmissä päätöksissä.

1. Sinulla on pitkä kokemus alalla. Milloin matkasi Westhousella alkoi?

Aloitin Westhousella helmikuussa 2011, ja olen todella onnellinen, että päädyin juuri tänne.

2. Mikä on mielestäsi palkitsevinta kiinteistönvälittäjän työssä? Entä haastavinta?

Palkitsevinta työssäni on onnistumiset, joissa kaupan molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä, ja koko perhe, lapset mukaan lukien, on otettu mukaan prosessiin. Kodilla on suuri vaikutus meidän elämään, ja kodin osto ja myynti ovat yksiä isoimpia asioita ihmisten elämässä.

Haastavinta välittäjän työssä ovat puolestaan tilanteet, joissa huomaa perheen tai ihmisen surun, kun kohteen myynnin syy on arka ja henkilökohtainen. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi avioerot ja kuolinpesät. Huomaan, että näissä tilanteissa jään miettimään asioita jälkikäteen – mikä kasvattaa haluani auttaa asiakasta entisestään.

3. Oletko aina tiennyt, että haluat olla kiinteistönvälittäjä?

Minulla on neljä lasta – kaikki ihania poikia. Kun vuonna 2008 kaksospojat syntyivät, meillä meni kotona kaikki uusiksi. Tarvitsimme isomman kodin, sekä auton, johon mahtui kolme lastenistuinta ja tietysti meidän koko kuusihenkinen perhe. Kun etsimme meille sopivaa kotia, selasin Oikotietä ja Etuovea pitkään, ja jäin siihen tavallaan koukkuun. Kiinnostuinkin asunnoista ja sisustamisesta laajemmin. Vuonna 2010 kävelin erääseen kiinteistönvälitystoimistoon kyselemään töitä, ja sillä polulla edelleen ollaan.

Tutustu upeasti remontoituun Espoon Haukikujan kohteeseemme!

4. Miltä normaali työpäiväsi näyttää? Vai onko olemassa ”normaalia” työpäivää?

Työviikkoni ja -päiväni ovat kaikki hyvin erilaisia. Tapaan jatkuvasti uusia ihmisiä, käyn asuntonäytöillä, teen asuntojen hinta-arvioita sekä kirjallisia arvioita pankeille ja kuolinpesille. Välillä tarvitsen työrauhaa esimerkiksi esitteiden tekoon ja valokuvausten järjestelyihin. Päivään mahtuu paljon, ja usein työpäivät saattavatkin venyä iltamyöhään asuntoesittelyiden ja tarjousneuvotteluiden osalta. Pidän kuitenkin työstäni, joten tämä tuntuu minusta hyvin normaalilta.

5. Kerroit, että haluat kouluttaa itseäsi jatkuvasti. Miten ylläpidät osaamistasi kiinteistönvälittäjänä?

Seuraan jatkuvasti muun muassa SKVL:n eli Suomen Kiinteistönvälittäjät Ry:n tarjoamaa laajaa koulutustarjontaa. Olen suorittanut myös SKVL:n Laatuaktorisoinnin kokeen. Kiinteistönvälitysala on muuttunut paljon siitä, kun itse aloitin nämä työt. Sähköinen kaupankäynti ja kaikki sen ympärille liittyvä on uutta. Sosiaalisen median hyödyntäminen asuntojen markkinoinnissa on yleistynyt, ja kohteiden mainonta onkin hyvin erilaista tänä päivänä kuin ennen. Lisäksi tietenkin lainsäädäntö muuttuu aika ajoin, joten työ on jatkuvaa oppimista ja opettelua. Myös Wetshouse tarjoaa meille kiinteistönvälittäjille jatkuvasti koulutuksia ja opastusta.

6. Olet keskittynyt etenkin huoneistoihin ja uudiskohteisiin. Uusimaassa 6.9.2023  julkaistussa jutussa kirjoitettiin, että asuntojen uudisrakentamisen tilanne on tällä hetkellä kovin huono, ja tämän ennustetaan jatkuvan vielä ensi vuonna. Onko tämä näkynyt työssäsi?

Uudiskohteita tulee nyt vähemmän myyntiin, ja tonttien kysyntä on vähentynyt. Uskon kuitenkin vahvasti, että markkinat kääntyvät koko ajan parempaan. Valtion olisi toki nyt syytä kartoittaa keinoja asuntokaupan vauhdittamiselle uudistuotannon osalta, jotta rakennusyhtiöiden ahdinkoa pystytään helpottamaan.

Haukikujan kohteemme sijaitsee rauhallisella alueella, josta on lyhyt matka merenrannalle sekä luontopoluille ja upeisiin ulkoilumaastoihin.

7. Millaisia suunnitelmia sinulla on tulevalle syksylle?

Tuleva syksy on sopivan kiireinen töiden osalta, ja suoritan myös stailaamiseen sekä visualisointiin liittyviä kursseja. Näistä kaikista on hyötyä työssäni. Minulla on positiivinen olo tulevasta, ja tätä positiivista ajattelua toivon meille kaikille.

8. Westhouse tunnetaan tyylikkäistä kohteistaan. Miten itse asut?

Asun itse Haukilahdessa, josta löytyy myös meidän viihtyisä Espoon toimistomme. Minulla on kotoa toimistolle vain 300 metrin kävelymatka. Kotimme on vuonna 1972 rakennettu paritalo. Perheemme kaksospojat käyvät vielä koulua Haukilahden yläasteella, joten elämämme on keskittynyt vahvasti tänne. Myyn myös paljon asuntoja juurikin Haukilahdessa, ja se tuntuukin hyvin luonnolliselta, sillä tunnen alueen sekä sen hintatason, palvelut ja taloyhtiöt hyvin.

”Vapaa-aikani kuluu perheen ja ystävien kanssa, sekä tietenkin 3-vuotiaan kultaisennoutajan Emma-koiramme kanssa”, Hollands kertoo.

9. Miten vietät mieluiten vapaa-aikaasi?

Perhe ja ystävät ovat minulle erittäin tärkeitä, ja vapaa-aikani kuluu heidän kanssaan aikaa viettäen sekä tietenkin 3-vuotiaan kullanvärisen kultaisennoutajan Emma-koiramme kanssa. 

Rakastan luontoa ja ulkoilemme paljon metsissä sekä rantaraitilla meren äärellä. Kaikenlainen liikunta on hyvää vastapainoa työlleni, ja olenkin alkanut taas pelaamaan golfia. Käymme myös lasteni kanssa yhdessä pelaamassa golfia ja lyömässä palloja. Tykkään myös sisustamisesta ja kaikesta siihen liittyvästä.

 

Myymässä tai ostamassa kotia? Ota yhteyttä Miaan! Kaikkiin myytäviin kohteisiimme pääset tutustumaan täällä.

Mia Hollands

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, Kaupanvahvistaja, SKVL Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä

0400 54 8888

mia.hollands@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Avainsanat: arvoasunnot espoo, arvoasunnot helsinki, haukilahti, kiinteistönvälitys espoo, kiinteistönvälitys helsinki, lkv, mia hollands, uudiskohde, uudiskohteet, uusimaa,