Asiakaskokemus: Onnistunut ostotoimeksianto

Juha Erkkilä

4.2.2021

Pääsimme toteuttamaan useampaa asumisen unelmaa, kun löysimme asiakkaillemme asunnon ostotoimeksiannolla, jonka lisäksi myimme heidän vanhan kotinsa. Tässä tapauksessa oli monta onnistumista lyhyessä ajassa ja monta onnellista ihmistä.

Kiinteistönvälittäjän työn parhaita puolia on toteuttaa ihmisten asumisen unelmia. Välittäjä pääsee työssään auttamaan ihmisiä löytämään unelmiensa koteja, näkemään, miten kodit herättävät tunteita niin myyjien kuin ostajien keskuudessa sekä olemaan ihmisten tukena niin hyvinä kuin huonoina hetkinä.

Välittäjämme Juha Erkkilä ja Eija Ahonlinna pääsivät toteuttamaan useamman ihmisen asumisen unelmia yhdellä kertaa, kun kaksi asuntoa vaihtoi omistajaa. Keskeisessä roolissa oli Espoon Tapiolassa asuneiden Mikon ja Annen tekemä ostotoimeksianto, jossa Erkkilä ja Ahonlinna löysivät heille kodin Espoon Westendistä.

Mikko ja Anne laittoivat Westhousen verkkosivujen kautta pyynnön maksuttomasta hinta-arviosta heidän silloisesta kodistaan. Ahonlinna kävi arvioimassa kyseisen asunnon, jonka yhteydessä tuli ilmi, että he ovat jo pari vuotta etsineet sopivaa asuntoa, ja mielellään tietystä osoitteesta Espoon Westendistä.

– Ehdotimme heille ostotoimeksiantoa, johon he päättivät tarttua. Tämän jälkeen lähdimme etsimään kriteereitä vastaavan kodin myyjää Westhousen laajan sosiaalisen median näkyvyyden avulla sekä teimme perinteisen jakelun, eli postitimme lappuja pienelle alueelle, josta pariskunta halusi uuden kodin ostaa, Erkkilä kertoo.

Välittäjän kontaktiverkosto on useimmiten keskeisessä asemassa onnistuneissa ostotoimeksiannoissa, mutta jakelumenetelmä toimii parhaiten, jos sijainnille on hyvin tarkka kriteeri, kuten joku tietty katu tai taloyhtiö.

Ostotoimeksiannot ovat lisääntyneet etenkin pääkaupunkiseudulla

Potentiaalinen myyjä löytyi seuraavana päivänä

Erkkilä ja Ahonlinna jakelivat ostolappuja niihin osoitteisiin, joita Mikko ja Anne pitivät 1. ja 2. vaihtoehtoina. Ensimmäinen potentiaalinen myyjä löytyikin todella nopeasti.

– Seuraava aamuna 1. vaihtoehdossa asunut pariskunta otti yhteyttä ja kertoi, että he olivat pidemmän aikaa harkinneet kotinsa myymistä, joka vastasi Mikon ja Annen kriteereitä, Erkkilä avaa tapahtumien nopeaa kulkua.

Erkkilä kävi katsomassa kohteen ja lähetti muutaman kuvan Mikolle ja Annelle. Hän järjesti heille kaksi esittelyä, jonka jälkeen he halusivat tehdä ostotarjouksen. Lyhyiden neuvotteluiden myötä yhteinen sävel asunnon hinnasta löytyi sisältäen vanhan asunnon myyntiehdon.

Mikko ja Anne olivat kaikin puolin tyytyväisiä ostotoimeksiantoon, sillä avoimilta markkinoilta asunnon saaminen heidän ehdoillaan olisi ollut vaikeampaa. Etenkin Westendin alueella asunnoista käydään kovaa kilpailua.

– Ostotoimeksianto oli kaikkiaan kätevä, maksoimme helppoudesta. Jos kyseinen kohde olisi tullut avoimeen myyntiin, tuskin olisimme sitä koskaan saaneet, koska teimme tarjouksen oman asunnon myyntiehdolla. Avoimessa kilpailutilanteessa olisimme arvatenkin näillä ehdoilla jääneet jalkoihin, Mikko avaa ostotoimeksiannon taustoja.

Ostotoimeksiannosta myyntitoimeksiantoon

Jotta kaupat Westendin asunnosta voitiin lyödä lukkoon, täytyi Tapiolan koti saada myydyksi. Tässä vaiheessa oli luonnollista, että Erkkilä ja Ahonlinna ottavat myös asunnon myynnin hoitaakseen.

– Oman nykyisen asunnon myynti hoitui alle viikossa, kuvat ja stailaus olivat erityisen laadukkaita, Mikko kiittelee onnistunutta myyntitoimeksiantoa.

Myös kotinsa Mikolle ja Annelle myynyt pariskunta oli todella tyytyväinen nopeasti sujuneisiin kauppoihin. Heidän ei juuri tarvinnut valmistella kotiaan myyntikuntoon.

– Olemme myyneet asuntojamme ennenkin, mutta tämä oli kaikista mutkattomin ja vaivattomin kokemus. Kotona pidettävät näytöt ovat hieman ikäviä, jotka vaativat esimerkiksi siivousta eikä pandemia-aikana ole muutenkaan kiva ottaa hirveästi vieraita kotiin. Tässä tapauksessa kaikki sujui mukavasti ja ostajat vaikuttivat olevan tosi mielellä eikä vain “kokeilemassa”, he kommentoivat tyytyväisinä.

Unelmakodin löytäminen voi olla helpompaa ostotoimeksiannolla

Toimeksiannot ovat riskittömiä asiakkaalle

Westhousella on tärkeää palvella jokaista asiakasta mahdollisimman henkilökohtaisesti. Meille jokainen toimeksianto on yksi tärkeimmistä, eikä yksi tuhansista. On tärkeää, että asiakkaat saavat mahdollisimman hyvää palvelua kodista tai alueesta riippumatta. Kunnioitamme myös asiakkaidemme yksityisyyttä alusta loppuun ja pyrimme aina ylittämään asiakkaan odotukset.

Westhousen kanssa tehtävistä ostotoimeksiannoista ei veloiteta mitään, ellei asiakkaalle löydetä kriteerejä vastaavaa kotia. Eli palkkio maksetaan vasta, kun myyjä on hyväksynyt ostotarjouksen. Samaa käytäntöä noudatetaan myös myyntitoimeksiannoissa.

– Siinä mielessä Mikolla ja Annella ei ollut missään vaiheessa mitään riskiä, koska uuden asunnon etsintä ja vanhan myyminen oli meistä kiinni. Tiivistettynä ostotoimeksianto on asiakkaalle vaivaton ja riskitön tapa löytää unelmakoti, jollaista ei välttämättä löydy portaaleista. Olen myös itse hyvin tyytyväinen siihen, miten palaset loksahtivat kohdilleen, Erkkilä toteaa tyytyväisenä.

– Emme halunneet myydä omaa asuntoa ensin ja ottaa riskiä vuokralle joutumisesta tai vaihtoehtoisesti myöskään ostaa uutta ensin ja alkaa sitten myydä omaa, Mikko perustelee.

– Kaiken kaikkiaan prosessi oli verrattain nopea ja välittäjät olivat ammattitaitoisia, täsmällisiä, joustavia ja kaikki sovittu toteutui, Mikko jakaa vielä kiitokset Erkkilän ja Ahonlinnan suuntaan.

Lue lisää ostotoimeksiannosta

Toteutamme mielellämme asumisen unelmia niin osto- kuin myyntitoimeksiantojen kautta. Ota yhteyttä kiinteistönvälittäjään!

Juha Erkkilä

Myyntijohtaja, kiinteistönvälittäjä LKV, YKV, kaupanvahvistaja

050 414 8888

juha.erkkila@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Westhouse LKV on vuonna 1994 perustettu, erityisesti Espoon ja Helsingin alueella toimiva kiinteistönvälitysliike. Palvelemme asiakkaitamme yli 10 000 onnistuneen asuntokaupan kokemuksella. Osaamisalueeseemme kuuluvat myös arvoasunnot, lomakiinteistöt sekä muut erikoiskohteet ranta-alueilla ja saaristomaisemissa. Meidän kunnia-asianamme on palvella mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti kaikkia asuntokaupan osapuolia. Haluamme tehdä asumisen unelmista totta. Kiinteistönvälittäjämme Espoossa ja Helsingissä ovat kiinteistöalan ammattilaisia, jotka keskittyvät jokaiseen myynti- ja ostotoimeksiantoon täysillä. Kysy myös asunnon hiljaisesta myynnistä kiinteistönvälittäjiltämme. Ota yhteyttä ja sovi maksuton arviokäynti!

Avainsanat: Kiinteistönvälitys, kiinteistönvälitys espoo, kiinteistönvälitys helsinki, ostotoimeksianto, Westhouse,