Asumisen eleganssia Kaartinkaupungissa

8.6.2022

Etelä-Helsingin Kaartinkaupunki hurmaa charmillaan: sen upea arkkitehtuuri, monipuoliset palvelut sekä sijainti meren rannalla tekevät asuinalueesta ainutlaatuisen.

Kaartin kasarmin mukaan nimetyn Kaartinkaupungin mukulakivikaduilla voi hengittää Helsingin historiaa. Eteläinen kaupunginosa rakennettiin 1800-luvun alussa, ja sen ryhdikkäät kivitalokorttelit huokuvat paitsi empireaikaa, myös uusrenessanssin loisteliasta arkkitehtuuria. 

Vaikka Kaartinkaupunki sijaitsee vain kivenheiton päässä ydinkeskustan kuhinasta, asuinalueena se on rauhallinen ja arvostettu. Asujilleen Kaartinkaupunki tarjoaa ripauksen luksusta: aikakaudelle tyypilliset pylväiköt sekä koristeelliset portaikot suojelevat sisäänkäyntejä, ja rakennusten kylkiä koristavat reliefit. 

Monissa myynnissä olevissa kohteissamme on kauniiden kakluunien, toimivien tilaratkaisujen sekä modernien materiaalien ohella korkea huonekorkeus, joka tuo asumiseen avaruutta.

 

Kaartinkaupungin uniikeissa kohteissamme yhdistyy kaikki, mitä modernilta kaupunkiasumiselta toivot: persoonalliset pohjaratkaisut, laadukkaat materiaalit sekä loistava sijainti monipuolisine palveluineen. Tutustu kohteeseen:  https://westhouse.fi/kohteet/8487/ 

Historian havinaa ja upeita ulkoilumahdollisuuksia

Torimyyjistä ja turisteista kesäisin täyttyvä Kauppatori on toiminut eläväisenä kohtaamispaikkana jo vuodesta 1813. Sen liepeillä sijaitsevan ravintola Kappelin lasiverannalle voi miltei kuvitella Suomen suurruhtinaskunnan silmäätekeviä siemailemaan old fashionedeja, 1800-luvulla kehitettyä klassikkodrinkkiä.

Entisaikojen satamakauppiaiden suosiman Kolera-altaan kupeilla kulki aikoinaan Katajanokalle vievä rautatie, jonka kiskoista osa on vielä jäljellä. Alue tunnetaan yhä syksyisistä silakkamarkkinoistaan. Menneestä ajasta muistuttaa myös Gustaf Nyströmin suunnittelema Vanha Kauppahalli, jonka julkisivuremontti päättyi tänä keväänä. Vanhassa Kauppahallissa palvelee muun muassa laatuviineistään tunnettu Suomen pienin, vain 25 neliön kokoinen, Alko.

Nykyisin torin laidalla voi pulahtaa modernin meriuimala Allas Sea Poolin aaltoihin, jonka lämmitetyillä laineilla uimari voi lipua läpi vuoden. Kaartinkaupunki tarjoaa loistavat ulkoilu- ja lenkkeilymahdollisuudet lähellä merenrantaa. Vain muutaman juoksuaskeleen päässä sijaitsevat kaunis Kaivopuisto sekä Hernesaaresta aina Kauppatorille kulkeva rantaraitti.

Lue lisää Kaartinkaupungista: https://kaartinkaupunki.fi/#area

 

Eteläranta 4 tarjoaa parasta merellistä Helsinkiä. Komea yhtiö on juuri saneerauksen alla ja sinne valmistuu useita asuntoja vuoden 2023 lopulla. Löydät yhtiöstä myynnissä olevat kohteemme täältä

Pala Pariisia keskellä Helsinkiä

Monista museoistaan tunnettu Kaartinkaupunki kohoaa Etelärannasta Tähtitorninmäelle ja kääntyy Design-museon kulmalta Yrjönkadulle. Pohjoisrajaa puolestaan vartioi Pohjois-Esplanadi, joka erottaa Kaartinkaupungin Kruununhaasta.

Kaartinkaupungissa saattaa unohtaa olevansa Suomen pääkaupungissa. Sen ajatonta eleganssia on verrattu Pariisiin. Ranskalaisen tuulahduksen alueen monipuoliseen ravintolakulttuuriin tuovat muun muassa maalaisranskalaisia makuja tarjoileva Pastis sekä klassiseen ranskalaisgastronomiaan nojaava kortteliravintola Vinkkeli.

Kaartinkaupungista löytyy kivijalkaputiikkien ohella kattavasti palveluja, joten se sopii niin lapsiperheille kuin varttuneemmallekin väelle. Niin päivähoitopaikat, kirjasto kuin koulutkin ovat lähellä. Jouhevan julkisen liikenteen ansiosta Kaartinkaupungista on helppo liikkua ympäri Helsinkiä. Rautatieasemalle on noin kymmenen minuutin kävelymatka.

Neljän korttelin kesäkatu

Viime perjantaina 3.6. Kaartinkaupunkiin avattiin neljän korttelin kesäkatu, kun Kasarmikatu, Pieni Roobertinkatu, Korkeavuorenkatu ja Erottajankatu yhdistettiin kävelyalueeksi. Kesän mittaan alueella järjestetään konsertteja, lisäksi lapset on huomioitu kiipeily- ja leikkipaikoilla. Viihtyvyyttä kaartinkaupunkilaisten yhteiseen kesäolohuoneeseen tuovat levähdyspaikat aurinkosuojineen sekä kasvillisuuksineen.  

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008862051.html

Etsitkö unelmiesi kotia? Ammattitaitoisten välittäjimme avulla teet elämäsi asuntokaupat. Ota yhteyttä: https://westhouse.fi/yhteystiedot/

 

Westhouse LKV on vuonna 1994 perustettu, erityisesti Espoon ja Helsingin alueella toimiva kiinteistönvälitysliike. Palvelemme asiakkaitamme yli 10 000 onnistuneen asuntokaupan kokemuksella. Osaamisalueeseemme kuuluvat myös arvoasunnot, lomakiinteistöt sekä muut erikoiskohteet ranta-alueilla ja saaristomaisemissa. Meidän kunnia-asianamme on palvella mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti kaikkia asuntokaupan osapuolia. Haluamme tehdä asumisen unelmista totta. Kiinteistönvälittäjämme Espoossa ja Helsingissä ovat kiinteistöalan ammattilaisia, jotka keskittyvät jokaiseen myynti- ja ostotoimeksiantoon täysillä. Kysy myös asunnon hiljaisesta myynnistä kiinteistönvälittäjiltämme. Ota yhteyttä ja sovi maksuton arviokäynti!

Avainsanat: arvoasunnot helsinki, asuinalue, asunto myynti helsinki, etelä-helsinki, hinta arvio arvoasunto, Kaartinkaupuki, kiinteistönvälittäjä helsinki, kiinteistönvälitys helsinki, kiinteistönvälitys uusimaa, Westhouse LKV,