Asunnon myynti – kannattaako remontoida ja mitä?

Riitta Fenander

22.5.2024

Asuntokauppa on iso päätös sekä myyjälle että ostajalle. Usein myyjät pohtivat, onko asunnon remontoiminen ennen myyntiä kannattavaa. Vastaus ei ole yksinkertainen, sillä se riippuu monista tekijöistä, kuten asunnon kunnosta, budjetista ja markkinatilanteesta. Tässä blogikirjoituksessa asuntomyyjä Riitta Fenander kertoo remontoinnin hyviä ja huonoja puolia myynnin kannalta.

Remontointi voi vaikuttaa asunnon arvoon ja menekkiin

Hyvin tehty remontti saattaa nostaa asunnon arvoa. Remontoitu asunto voi myös olla houkuttelevampi ostajille ja siksi se saatetaan myydä nopeammin. On mahdollista, että remontoitu asunto myös vetoaa laajempaan ostajakuntaan, sillä moni haluaa muuttovalmiin kodin tai ei muuten vaan ole valmis tekemään remontteja.

Neutraali myyntikohde on aina paras, ja siksi remontissa ei kannata tehdä liian persoonallista ratkaisuja. On myös hyvä pitää mielessä, että hyvin hoidettu piha ja koti antaa ostajaehdokkaille parhaan kuvan.

Huoliteltu piha ja hyvin pidetty koti tekevät vaikutuksen.

Pientä pintaremonttia vai rakenteellisia korjauksia?

Monet pohtivat varmasti, mitkä ovat kannattavimpia remontteja ja kannattaako taloa ehostaa aina vain hieman pintapuolisesti? Vanhempien talojen sisäremonteissa kustannukset ovat yleensä pienempiä rahareikiä kuin rakenteelliset korjaukset ja uudistukset, kuitenkaan pintaremontti vanhaan asuntoon ei ole aina järkevin vaihtoehto.

“Kannattavimmat remontit riippuvat täysin asunnon iästä. Vanhemmissa asunnoissa kannattavat remontit painottuvat aika isoihinkin remontteihin, kuten putkiin, salaojiin, riskirakenteiden korjauksiin tai esimerkiksi kattoremonttiin.

Uudemmissa asunnoissa arvostetaan siisteyttä, asunto ei saa olla nuhjuinen. Mikäli nähtävissä on paljon käytön aiheuttamia jälkiä, usein koetaan, että pitäisi remontoida koko huoneisto.

Myös uudempien yhtiöiden tai kiinteistöjen rakenteiden kunto on selkeästi noussut tärkeämmäksi asiaksi”, kertoo Riitta Fenander.

Jos siis päätät remontoida asunnon ennen myyntiä, on tärkeää keskittyä niihin remontteihin, jotka todennäköisesti tuottavat parhaan hyödyn sijoituksellesi. Mikäli tehtävänä on vain sisäremontteja, hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi:

  • Lattioiden ja seinien uusiminen
  • Maalaustyöt
  • Valaistuksen parantaminen
  • Pienet korjaukset, kuten rikkinäisten kaappien ja ovien korjaaminen
  • Kolhujen & naarmujen paikkaaminen ja ehostus

Tämä täysin remontoitava asunto Kalliossa myytiin ensiesittelyssä.

Asuntoa ei aina kannata remontoida

Myyntikohteita remontoidessa on järkevää harkita tarkkaan ja varmistaa, että asunnon remontointi todella lisää sen arvoa. On olemassa tilanteita, jolloin remontointi ei välttämättä kannata.

“Yleisesti ottaen esimerkiksi keittiöremontti on sellainen, jota ei välttämättä kannata tehdä toiselle. Monet ostajat kiinnittävät erityistä huomiota keittiön laatuun ja ulkonäköön, mutta saattaa kuitenkin olla, että keittiön remontoinnilla ei saavuteta sellaista arvonnousua, joka vastaisi remontin kustannuksia.

Myöskään osakehuoneiston myynnin yhteydessä remontin tekeminen ei välttämättä ole taloudellisesti kannattavaa”, Fenander avaa.

Yksiö muuntui näppärän kokoiseksi ja tyylikkääksi kaksioksi, kurkista myynti-ilmoitukseen tästä

Remontoinnin vaikutus asunnon arvoon

“On täysin tapauskohtaista, miten paljon asunnon arvo nousee remontoinnin tuloksena”, toteaa Riitta Fenander.

Asiantuntevat välittäjämme osaavat neuvoa sinua myynnin ohella myös remontoinnin tarpeista.

Suunnitteletko asuntosi myyntiä? Ota yhteyttä Riittaan!

Riitta Fenander

Myyntiedustaja

040 770 8888

riitta.fenander@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Avainsanat: Kiinteistönvälittäjä, kiinteistönvälittäjä helsinki, kiinteistönvälitys espoo, kiinteistönvälitys helsinki, lkv, uusimaa, Westhouse,