Asunnon myyntikuvat – 5 vinkkiä onnistuneisiin kuviin

Anna Kuisma

Raya Virtanen

17.12.2021

Asunnon myynti-ilmoituksen kuvat ovat asia, johon potentiaalinen ostaja kiinnittää ensimmäiseksi huomiota. Laadukkaat myyntikuvat herättävät herkemmin kiinnostusta katsojassa, minkä myötä hän myös todennäköisemmin avaa ja lukee koko myynti-ilmoituksen. Asunnon kuvien kohdalla päteekin hyvin vanha sanonta – kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

1. Tuo esille asunnon ominaispiirteet

Jokainen myynti-ilmoituksen katsoja haluaa tietenkin nähdä keittiön, olohuoneen, kylpyhuoneen ja saunatilat. Näiden lisäksi myös makuuhuone on tärkeä kuvata, mutta jos asunnossa on useampi samanlainen makuuhuone, niin jokaisen kuvaaminen ei tuo ilmoitukseen lisäarvoa.

Nykyään myös pihan tärkeys kuvissa on korostunut, joten myös asunnon ulkopuolelta on syytä ottaa kuvia, jotta katsoja hahmottaa kokonaisuuden paremmin. Jos pihaa ei ole, niin vaihtoehtoisesti vähintään parveke tulisi tällöin kuvata. Myös ilmakuvat ovat erinomainen tapa luoda katsojalle katsaus asunnon ympäristöstä, koska niistä näkee naapurustoa ja miten asunto esimerkiksi asettuu mahdollisiin maamerkkeihin nähden.

Ensisijaisesti ilmoituksen kuvien on tuotava esille asunnon ominaispiirteitä. Niistä pitää näkyä miltä asunto näyttää sisältä ja ulkoa – sekä luoda katsojalle mielikuva siitä, miltä näyttää kun kävelet kotiovelle.

2. Huomioi päivänvalo ja myynnin ajankohta

Kuvat on parasta kuvata päivänvalon aikaan, koska silloin kaikki näkyy ja erottuu huoneistossa parhaiten. On kuitenkin huomioitava, että jos kohteesta näkyy esimerkiksi upea auringonlasku, tulisi se ehdottomasti kuvata. Näin myynti-ilmoitukseen saadaan tuotua asunnon luomaa tunnelmaa kuvien kautta parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuvien on myös sovittava asunnon myyntiaikaan, eli ei pidä myydä asuntoa kesällä talvikuvien avulla. Jos kuitenkin myy kauniin pihan omaavaa asuntoa talvella, voi harkinnanvaraisesti lisätä ilmoituksen joukkoon kesäkuvan pihasta. Kesäkuvissa kun pihan kokonaisuus erottuu talvikuvia paremmin ja katsoja hahmottaa paremmin, millainen piha todellisuudessa on.

3. Stailaa asunto

Asunnon stailaus on tärkeä osa asunnon markkinointia. Parhaassa tapauksessa hyvä stailaus lyhentää myyntiaikaa ja vaikuttaa positiivisesti kauppahintaan. Asunto näyttää hyvinkin erilaiselta kameran läpi, joten siksi stailaus on tärkeässä roolissa ennen kuvien ottoa.

Stailauksen avulla asunnosta pyritään tekemään sellainen, että se olisi mahdollisimman monen katsojan makuun sopiva. Helposti kuviin jää jotain sellaista, joka pistää silmään liian voimakkaasti. Stailauksen avulla vältetään tämä ja huomioidaan, että kuvissa näkyy kaikki oleellinen eikä mitään ylimääräistä. Hyvin stailatun asunnon myynti-ilmoituksen kuvissa korostuvat lämpimät sävyt ja neutraalit värit.

4. Älä johda katsojaa harhaan kuvien avulla

Aina pitää muistaa, että hyvien valokuvien tarkoitus on välittää oikeanlainen kuva asunnosta. Kuvien avulla ei siis saa johtaa asunnon ostajaa harhaan. Kuvien jälkikäsittelyllä ei esimerkiksi pidä peitellä asunnon ongelmakohtia, kuten kolhua seinässä tai muuta selkeästi merkittävää vauriota.

Tyhjänä kuvattujen kohteiden kuviin voi toki tuoda mittasuhteita esille esimerkiksi 3D-stailauksen avulla, jonka avulla kuviin muokataan digitaaliset kalusteet. Joskus kuviin voi myös luoda tunnelmaa editoimalla vaikkapa kuvissa näkyvään takkaan tulen tai lisäämällä jonkin yksittäisen taulun seinälle – mitään ei saa kuitenkaan jälkikäsittelyn avulla muokata niin, että se jotenkin huijaisi kuvien katsojaa.

5. Hyödynnä ammattilaisia

Kaikkea ei tarvitse eikä pidäkään osata tehdä itse, joten välillä on hyvä turvautua ammattilaisten apuun. Varsinkin pääkaupunkiseudulla kiinteistönvälitysala on niin kilpailtua, että ilman laadukkaita ammattilaisen ottamia kuvia on vaikea herättää huomioita muista vastaavista asunnoista.

Ammattikuvaajan ottamana kuvien kuvakulmat on tarkkaan mietitty, eikä asunnosta vain nopeasti oteta kuvia sieltä sun täältä. Myös asiantuntevan stailaajan ammattitaito on kultaakin kalliimpaa, koska hän osaa katsoa asuntoa ulkopuolisen silmin sekä hahmottaa ne huoneiden ominaispiirteet, joita korostaa kuvia varten.

Oletko myymässä asuntoa? Takaamme alan parhaimman näkyvyyden juuri sinun kodillesi, onhan se meidän molempien etu. Asuntostailauksen ja kuvien tärkeydestä kerromme mielellämme lisää kun tavataan. Lue lisää välityspalvelustamme täältä.

Anna Kuisma

Head of Marketing and Administration, KTM, LKV

050 536 8888

anna.kuisma@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Raya Virtanen

Kiinteistönvälittäjä LKV, KiLAT, SKVL Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä

040 820 7717

raya.virtanen@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Westhouse LKV on vuonna 1994 perustettu, erityisesti Espoon ja Helsingin alueella toimiva kiinteistönvälitysliike. Palvelemme asiakkaitamme yli 10 000 onnistuneen asuntokaupan kokemuksella. Osaamisalueeseemme kuuluvat myös arvoasunnot, lomakiinteistöt sekä muut erikoiskohteet ranta-alueilla ja saaristomaisemissa. Meidän kunnia-asianamme on palvella mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti kaikkia asuntokaupan osapuolia. Haluamme tehdä asumisen unelmista totta. Kiinteistönvälittäjämme Espoossa ja Helsingissä ovat kiinteistöalan ammattilaisia, jotka keskittyvät jokaiseen myynti- ja ostotoimeksiantoon täysillä. Kysy myös asunnon hiljaisesta myynnistä kiinteistönvälittäjiltämme. Ota yhteyttä ja sovi maksuton arviokäynti!

Avainsanat: Asunnon myynti, asunnon myyntikuvat, kiinteistönvälittäjä espoo, kiinteistönvälittäjä helsinki, Westhouse,