Tapiolan korkeatasoinen arkkitehtuuri ja puutarhakaupunkimainen ympäristö luovat ainutlaatuiset puitteet asumiselle

Raya Virtanen

7.1.2022

Espoon kaakkoisosassa sijaitseva Tapiola on alue, joka pitää tasaisesti arvonsa. Noin 15 minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta sijaitseva Tapiola tunnetaan erityisesti arkkitehtuuristaan ja palveluistaan. Kiinteistönvälittäjämme esittelee aluetta tarkemmin tässä artikkelissa.

Aikanaan puutarhakaupungiksi rakennetun alueen hintataso ei ole koskaan lähtenyt laskuun, vaan päinvastoin. Tapiola onkin tänä päivänä erityisen haluttu asuinalue, ja erityisesti viime vuosien aikana alue on noussut uuteen kukoistukseen. Tapiolan keskuksen korkeatasoinen arkkitehtuuri, viihtyisät oleskelualueet sekä upeat niityt luovat ainutlaatuiset puitteet kaupan, palvelujen, kulttuurin ja asumisen keskukselle. Ei siis ihme, että Espoon kaupunki mainostaa Tapiolaa sloganilla: Tapiola on taiteen, kulttuurin, liikunnan ja palvelujen elävä kaupunkikeskus.

Alue tarjoaa asukkailleen suurkaupungin tunnetta, mutta siellä on myös tilaa elää ja hengittää. Vaikka alue on hyvin kaupunkimainen miljöö, niin silti Tapiolassa on pystytty säilyttämään ja kunnioittamaan alueen alkuperäistä, puutarhakaupunkimaista, tarkoitusperää. 

Arjen toimivuuden kannalta Tapiola on erinomainen asuinalue. Siellä ei välttämättä tarvitse lähteä autolla asioimaan, vaan Tapiolassa on kaikki palvelut saatavilla kävelyetäisyyksien päässä. Suoraan Tapiolan metroasemalta avautuva vilkas alue muodostaa Suomen suurimman yhtenäisen kävelykeskustan, jonka palvelut ovat helposti saavutettavissa niin julkisilla kulkuvälineillä, pyörällä, kävellen kuin autollakin. Lisäksi Tapiolasta on hyvät yhteydet Helsingin palveluiden äärelle. Tiheästi kulkevan metron tai oman auton avulla pääseekin Helsingin keskustaan noin vartissa.

Alue tarjoaa asukkailleen suurkaupungin tunnetta, mutta siellä on myös tilaa elää ja hengittää.

Kasvukeskus, jonka asuntokannasta löytyy tarjontaa monipuolisesti

Tällä hetkellä Tapiolassa on noin 10 000 asukasta. Jatkuvasti kehittyvän ja kasvavan kaupunginosan asukasmäärän odotetaan kasvavan 15 000 asukkaaseen vuoteen 2050 mennessä. Alueen monipuolisuus mahdollistaa sen, että Tapiolassa asuu hyvin erilaista väkeä – niin lapsiperheitä kuin yksineläjiä. Tapiola on ikään kuin kaikille sopiva asuinalue, ja sieltä löytyy keskenään erilaista asuntokantaa: on omakotitaloja, rivitaloja, kerrostaloja, isoja ja pieniä taloja sekä vanhaa ja uutta. Yleisesti katsoen Tapiolan asuntojen hintataso on Espoon korkeinta, mutta alueen hintahaitari on melko laaja asuntokannan monipuolisuuden takia.

Tapiolan keskuksesta on tarkoituksena kehittää lähivuosien aikana entistä monipuolisempi alue, josta löytyvät sekä hyvät kaupalliset että keskeisimmät julkiset palvelut. Alueen viihtyisyyttä parannetaan entisestään korkeatasoisilla jalankulku- ja pyöräilyreiteillä sekä uusilla kohtaamispaikoiksi muodostuvilla aukioilla. Hyvät lähtökohdat muutoksille antavat jo käytössä olevat korkeatasoiset joukkoliikenneterminaalit sekä toimivat pysäköinti- ja huoltojärjestelyt.

Tapiola tarjoaa erinomaiset puitteet kulttuurin ja urheilun ystäville

Tapiolan keskustan ikoninen keskusallas ympäristöineen on suurelta osin Aarne Ervin suunnittelemaa. Kulttuuri tulee olemaan myös jatkossa entistä näkyvämmin esillä Tapiolassa, kun esittävän taiteen ja Espoon kulttuurielämän päänäyttämön, eli Espoon kulttuurikeskuksen ympäristöä jäsennetään entistä kiinteämmäksi osaksi Tapiolan keskustaa. 

Urheilun ja liikunnan ystäville Läntisessä Tapiolassa sijaitseva Tapiolan urheilupuisto tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet liikuntaan. Siellä on muun muassa liikuntahalleja, jalkapallokenttiä ja monitoimihalli. Tapiolan urheilupuistossa on myös jääkiekkoseura Espoo Unitedin kotihalli Espoo Metro Areena sekä palloilu- ja kuntoilukeskus Esport Center. Urheilupuistosta löytyy myös metroasema, jonka tuntumaan on viime vuosina rakennettu ja kehitelty paljon uusia asuntoja sekä palveluja. 

Westhouse on välittänyt Tapiolassa asuntoja yli 20 vuotta ja nähnyt alueen hinta- ja aluekehityksen läheltä. Kiinteistönvälittäjiemme joukosta löytyykin useampi Tapiolan asiantuntija, jotka toteuttavat mielellään asumisen unelmia. Kiinteistönvälittäjilämme on lisäksi valmiiksi laajat kontaktiverkostot ihmisiin, jotka etsivät asuntoa Tapiolasta.

Oletko myymässä asuntoasi Tapiolassa? Ota yhteyttä kiinteistönvälittäjäämme ja varaa maksuton arviokäynti.

Lue lisää kirjoittamiamme artikkeleita kaupunginosista

Raya Virtanen

Kiinteistönvälittäjä LKV, KiLAT, SKVL Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä

040 820 7717

raya.virtanen@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Westhouse LKV on vuonna 1994 perustettu, erityisesti Espoon ja Helsingin alueella toimiva kiinteistönvälitysliike. Palvelemme asiakkaitamme yli 10 000 onnistuneen asuntokaupan kokemuksella. Osaamisalueeseemme kuuluvat myös arvoasunnot, lomakiinteistöt sekä muut erikoiskohteet ranta-alueilla ja saaristomaisemissa. Meidän kunnia-asianamme on palvella mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti kaikkia asuntokaupan osapuolia. Haluamme tehdä asumisen unelmista totta. Kiinteistönvälittäjämme Espoossa ja Helsingissä ovat kiinteistöalan ammattilaisia, jotka keskittyvät jokaiseen myynti- ja ostotoimeksiantoon täysillä. Kysy myös asunnon hiljaisesta myynnistä kiinteistönvälittäjiltämme. Ota yhteyttä ja sovi maksuton arviokäynti!

Avainsanat: espoo, Kiinteistönvälittäjä, Kiinteistönvälitys, Tapiola, Westhouse,