Asuntokauppa kesällä: uhka vai mahdollisuus?

15.6.2023

Vanhanaikainen asuntojen kysynnän kausiajattelu ei nykypäivänä enää juurikaan päde, sillä suuriakin keinautuksia voi tapahtua jopa viikoittain.

Usein asuntokaupan ajatellaan hiljenevän kesän aikana tai kodin vaihtamista suunnittelevien pitävän lomaa asuntohaaveistaan. Tämä ei tänä päivänä kuitenkaan pidä paikkaansa, ja kesäkuukaudet ovatkin yleensä jopa kiireisiä kiinteistönvälittäjille. Kokenut myyntiedustajamme Tommi Karhula vastaa nyt, millaista asuntokaupan tekeminen kesällä on.

Miltä Westhousen kesä näyttää?

Tänä vuonna meille on tullut uusia kohteita valtavan paljon, eikä tahti ole kesää kohden ainakaan hiljentynyt. Ihmisten perustarve vaihtaa asuntoa ei ole kadonnut mihinkään, eikä kesä ole tässä poikkeus. Markkinat muuttuvat nyt vauhdilla, ja suuria muutoksia kysynnässä voi tapahtua lyhyelläkin aikavälillä, eikä vuodenajoittain, kuten aiemmin. Vastoin yleistä käsitystä, kesäkuukaudet ovat yleensä olleet varsin hyviä myynnillisesti. Ihmisillä on lomalla paremmin aikaa pyytää näyttöjä ja käydä niissä. Kun työkiireet eivät paina, pääsevät ostajat yleensä tulemaan asuntonäyttöihin mihin aikaan tahansa päivällä – ei siis pelkästään töiden jälkeen illalla. Kesällä ihmiset ovat myös yleensä rennolla mielellä liikenteessä ja heillä on enemmän aikaa edistää omia kotihaaveitaan.

Onko kesä hyvää aikaa myydä?

Kesä on paras aika myydä koteja, etenkin sellaisia kohteita, joissa terassit ja piha tuovat lisäarvoa. Juhannuksen alla asuntonäytöt hiljenevät hetkellisesti, kun suomalaiset suuntaavat mökeille viettämään keskikesän juhlaa. Kesä–heinäkuun vaihteessa yhteydenottoja alkaa kuitenkin taas sadella. Monet perheet yrittävät täsmätä asunnonvaihdon sellaiseen hetkeen, että uuden kodin vapautuminen osuisi järkevästi lasten syyslukukauden alkuun tai uuden päiväkodin aloitukseen. Tämän takia asunnot onkin hyvä laittaa myyntiin ajoissa kesällä, jotta kohtuullinen vapautumisaika olisi sopiva sekä myyjälle että ostajalle.

Mitä kesäkaupoilla kannattaa ottaa huomioon?

Kun kiinnostava kohde tulee vastaan, kannattaa välittäjältä pyytää suoraan yksityisnäyttöaikaa. Kesäisin yleisnäyttöjä pidetään vaihtelevasti, ja yksityisnäytöt mahdollistavat ostajalle nopean reagoinnin sekä tapaamisten sopimisen omien aikataulujen puitteissa. Aktiivinen välittäjä on kesälläkin töissä, mutta lomailevaa välittäjää auttaa ilman muuta kohteen tunteva kollega. Kesäsesongilla virallisten asioiden hoitamiseen kannattaa varata aikaa ja kärsivällisyyttä, sillä monissa toimistoissa ja pankeissa pyörivät kesälomat, ja kesätyöntekijät ovat saapuneet tuuraamaan lomailijoita.

Kesä on oivaa aikaa vaihtaa kotia, ja me Westhousella teemme kauppaa ja palvelemme asiakkaitamme läpi koko kesän. Westhouse välittää asuntojen lisäksi myös Uudenmaan vapaa-ajan asunnot, rannikkokohteet, kesämökit sekä huvilat. Oletko myymässä kotiasi? Ota yhteyttä välittäjiimme ja tutustu myös myytäviin kohteisiimme.

Avainsanat: arvoasunnot, arvoasunnot uusimaa, Asuntokauppa, kesä, kiinteistönvälitys espoo, kiinteistönvälitys helsinki, kiinteistönvälitys uusimaa,