Café Mellsten – Support your local

Mia Hollands

27.3.2020

Olemme tilanteessa, jossa jokaisen pitäisi pysyä kotona. Osa kokee olevansa vankina neljän seinän sisällä, osalle tällä ajalla ei ole kovin suurta merkitystä, koska on muutenkin paljon kotona. Kaikille lienee kuitenkin yhteistä se, että tietämättömyys tilanteen jatkuvuudesta ahdistaa: kestääkö tämä kotona kököttäminen vielä kuukausia? Miten yrittäjien käy, milloin kahvilassa saa käydä, milloin voi tavata ihmisiä ilman rajoituksia. Milloin saa halata.

Nykyihmiselle, jonka elämässä on helppoa liikkua ja matkustaa ympäri maailmaa, kaikki nämä rajoitukset ovat isoja asioita. Mutta keskitytään normaaliin arkeen – yrittäjän arkeen. Tällä hetkellä mikään ei ole heille helppoa.

Kahvila Café Mellsten

Lähellä kotiani Haukilahdessa on super suloinen Cafe Mellsten. Itse olen suosinut kotini lähellä olevaa paikkaa jo vuosia. Kahvioon on aina ollut tervetullut myös Ceasar -koirani ja se on saanut istua ruokailun ajan jaloissa. Siitä olen ollut kovin kiitollinen.

Upeat puitteet, yhdistettynä herkullisiin leipomuksiin, ystävälliseen henkilökuntaan ja tunnelmaan löytyy Cafe Mellstenistä. Sen kotoisan ja tervetulleen tunnelman on luonut ihana Nina Backberg-Kinnunen, joka itse tekee pitkää 7 päivän työviikkoa kahvilassaan. Hän on onnistunut pitämään töissä samat iloiset ja kovin avuliaat nuoret työntekijänsä vuodesta toiseen. Uudet on toivotettu lämpimästi tervetulleiksi, kuin kotiin konsanaan. Se näkyy työntekijöiden ilmeissä, että he viihtyvät. Palvelu on aidosti ystävällistä.

Maukkaat lounaat ja kuuma pizzauuni

Kahvilan maukkaat lounaat ovat yllättäneet positiivisesti ja kasvisruokailijat on huomioitu. Itse olen ollut vuohenjuustosalaatin suurkuluttaja. Pieneen nälkään on saanut ihania kasvispiirakoita, jotka tarjoillaan salaatin kera. Lämpimät voisilmäpullat kahvin kera saa itseni ihan solmuun, kakkupaloista puhumattakaan. Niinan itse näkee usein pakertavan erikoiskahvien äärellä ja aina on löytynyt kaura tai soijamaitoa maitoa karttaville. Täällä voi poiketa myös viinilasilliselle.

Kesällä täällä on herkuteltu isoilla pehmiksillä, joiden maku on vanhanajan vaniljainen. Minulta ei kannata kysyä monta olen niitä lasteni kanssa syönyt. Paljon ?

Pizzauuni on kuuma päivittäin nykyään myös lounasaikaan.

Mukaan annoksia kioskiluukusta

Nyt korona on tuonut paljon huolta ja muutoksia myös Cafe Mellstenin arkeen. Siellä kuitenkin halutaan aidosti minimoida riskejä, joten viranomaismääräyksiä kuunnellaan. Uutena innovaationa on viime kesältä tuttu rannan puoleinen kioskiluukku, josta voi kätevästi napata mukaan kahvia, pullaa, lounasta ja pizzaa. Kahvioon voi myös tilata ja noutaa kätevästi uudesta kioskiluukusta. Super auttavainen henkilöstö tuo tilaukset jopa suoraan autoon.

Maisemat isolta terassilta ovat hivelevän kauniit. Meri antaa se ei ota. Sen tuntee täällä. Helppo on poiketa ottamassa kahvin myös mukaan ja jäädä rannalle istumaan. Minä teen niin usein ja aion jatkossakin.

Välitä sinäkin kotisi lähellä olevista yrittäjistä – niin minäkin ja autan parhaani mukaan myös teitä.

 

Pysy ajantasalla Cafè Mellstenin toiminnasta, seuraa heitä Instagramissa!

 

Aidosti välittäen,

Mia Hollands

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, Kaupanvahvistaja, SKVL Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä

0400 54 8888

mia.hollands@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Avainsanat: cafe mallsten, espoo, haukilahti, kahvila, supportyourlocal, tueyrittäjää,