Huippumyyjä Rööperissä

16.8.2018

Maaseudulta kotoisin oleva ja sittemmin täysin kaupunkilaistunut Tommi sisustaa minimalistisesti, puhuu sujuvasti espanjaa, soittaa pianoa, rakastaa oopperaa ja haaveilee matkustavansa vielä lisää.

Punavuoressa sijaitsevan talon viidennen kerroksen hissinovi aukeaa ja rappukäytävässä vastassa on kaksi innokasta chihuahuaa, Coca ja Paloma. Tommin kanssa 41 neliöisessä kulmahuoneistossa elää koirien lisäksi myös kissat Helmi ja Hilma. Täällä he ovat asustelleet jo 11 vuotta.

– Hyvin hoidetussa taloyhtiössä, jossa on aktiivista ja ystävällistä porukkaa, on kiva asua, eikä muutto pois täältä ole ensimmäinen asia mielessäni, Tommi miettii.

Sisustuksessa häntä inspiroi ajatus: yksinkertainen on kaunista. Hänen kodissaan loistaakin pientavaran poissaolo. Seinillä ei ole hyllyjä ja taulut nojaavat lattialla. Minimalistisuutta suosivan asuntomyyjän koti koostuu design-huonekaluista, taiteesta sekä maailmalta tuoduista sisustusesineistä. Punainen, oranssi ja luonnonvihreä toimivat tehostevärinä muuten vaaleassa kodissa.

– Värit ovat mielestäni sopivan räväköitä ja tuovat kontrastia. Lempivärini on ehdottomasti sininen, mutta en voisi kuvitellakaan sisustavani sillä.

“Olen kyllä city-ihminen!”

Muutama vuosi sitten putkiremontin yhteydessä Tommi pisti uusiksi kodin pintoja. Hän halusi kuitenkin säilyttää saman toimivan keittiön, joten punaiset kaapistojen ovet lähetettiin uudelleenmaalattavaksi alkuperäisellä sävyllä.

– Lempipaikkani kotona on ehdottomasti keittiö. Tykkään kokkailla ystävien kanssa joko keittiössä tai parvekkeella grillaten. Kun kokkaan, teen mieluiten lihaa ja kasviksia kaikissa muodoissa.

 

Kylpyhuone sen sijaan oli huonosti suunniteltu, joten se sai mennä kokonaan uusiksi. Uuden kylpyhuoneen suunnittelun lähtökohtana oli käytännöllisyys. Huoneeseen piti mahtua kuivaava pesukone, iso peili, seinä-wc, kaapistot ja suihku kaikki samalle seinälle.

– Viimeisenä suunniteltiin kaapistot, näin saatiin putket ja sähköpistokkeet piiloon. Kaikki saatiin kyllä millilleen mahtumaan. Valaistun peilin kautta tuleva pehmeä valo oli myös tärkeä, Tommi nauraa.

“En ole ikinä osannut erotella työ- ja vapaa-aikaa – minulle se on vaan aikaa!”

Jos Tommi ei asuisi täällä, hän asuisi todennäköisesti hyvin samantyyppisessä kodissa, samalla alueella. Hänen mielestään kodin tärkein asia on valo, eikä hän halua asua talossa, jossa on pienet ikkunat. Nyt hänen asuntonsa on valoisa ympäri vuoden, aamusta iltaan.

– Saisi olla isompi olohuone ja keittiö. Vaikka täällä on kyllä tilaa ihan riittävästi, enkä tarvitse yhtään enempää neliöitä, olisi vain enemmän siivottavaa. Pitää olla paljon parveketilaa, valtavat ikkunat ja mielellään kanta-kaupungin alueella. Olen kyllä city-ihminen!

 

Punavuori on Tommin mielestä raikas ja jatkuvasti uudistuva alue, lähellä rantaa ja ydinkeskustaa. Koirien kanssa lenkille hän suuntaa Eiran läpi, Kaivarin kautta Eteläsatamaan ja Espalle.

– Siitä lenkistä hauvatkin tykkäävät! Terasseille pysähdytään ja tänne syntyykin kahviloita ja ravintoloita melkein kuukausittain.

Tommin ura kiinteistönvälitysalalla alkoi vajaa kymmenen vuotta sitten, kun hän palasi Espanjasta Suomeen. Ajatus aikatauluttomasta työstä kiehtoi nuorta kaksikymppistä. Maatilalta kotoisin oleva mies oli tottunut työntekoon tarvittaessa ympäri vuorokauden perheyrityksessä. Kiinteistönvälitys alkoi tuntua sopivalta.

– Mietin mitä elämässä voisi tehdä. En halunnut yhdeksästä viiteen työtä, vaan toivoin että työ olisi elämäntapa. Myös sosiaalinen puoli oli tärkeä. Minulla oli puolituttu firma ja sinne kävelin sisälle ja ilmoitin tulevani töihin. Aloitin jo seuraavalla viikolla.

 

Parasta työssä on vaihtelevat päivät ja ajallinen vapaus. Toisaalta Tommi toteaa, että tällä alalla tehdään töitä koko ajan.

– Töitä tehdään silloin kun asiakkaalle sopii. Jotkut pistävät puhelimen kiinni illalla, sitä en itse tee. En ole ikinä osannut erotella työ- ja vapaa-aikaa – minulle se on vaan aikaa!

“Tärkein asia työssä onkin hänen mielestä ylläpitää työn laatu, alusta loppuun.”

Vuosi sitten Tommi lähti muualle töihin, mutta miehen tie toi hänet takaisin Westhouselle.

– Westhousella on ihan parhaat ihmiset. Työyhteisönä se on täysin erityislaatuinen ja toimintatavoiltaan erityisen laadukas, mikä on todella tärkeätä niin työntekijälle kuin asiakkaalle.

Tärkein asia työssä onkin hänen mielestä ylläpitää työn laatu, alusta loppuun.

– Kiinteistönvälittäjä tunnetaan työtavasta ja työnjäljestä, sitä kautta hän saa lisää töitä.

 

Jos Tommi ei olisi välitysalalla, hän haluisi olla lentokapteeni. Mies rakastaa matkustamista ja paljon maailmaa nähneenä hän haluisi vierailla enemmän Euroopan kaupungeissa, mutta suosittelee kaikkien joskus käyvän Rio De Janeirossa.

– Ei ole parempaa syytä käyttää rahaa kuin erilaisiin kulttuureihin tutustuminen.

 

Haluisitko että Tommi myisi sinun asuntosi? Pyydä häntä maksuttomalle arvokäynnille, 040 484 8888 tai tommi.karhula@westhouse.fi

 

Mukavia loppukesän hetkiä,

Avainsanat: Asunnon myyjä, Asunto, Asuntomyyjä, Helsinki, Huippumyyjä, Inspiraatio, Keittiö, Kerrostalo, Kiinteistönvälittäjä, Kiinteistönvälitys, Koti, Olohuone, Punavuori, Rööperi, Sisustus, Westhouse,