Kamppi – Koti keskellä kaikkea

3.1.2023

Koko Suomen kärkisijaa palvelutarjonnallaan pitävä Kamppi on yksi pääkaupunkimme halutuimmista asuinkohteista.

Kampin sijainti Helsingin ydinkeskustassa on lyömätön. Vaikka puhekielessä Kampilla tarkoitetaan usein vain sen pohjoisosassa sijaitsevan kauppakeskuksen, elokuvateatterin ja linja-autoaseman kompleksia, asuinalueena se jatkuu aina Hietalahteen saakka. Pohjoinen Rautatiekatu erottaa Kampin Etu-Töölöstä, etelässä Bulevardi puolestaan Punavuoresta. Mannerheimintien länsiosa kuuluu Kamppiin aina Mechelininkadulle asti.

Palveluista puhuttaessa Kamppi pitänee koko Suomen kärkisijaa: sen noin 12 000 asukasta saavat nauttia lukuisista ravintoloista, kaupoista sekä erikoisliikkeistä – viihde- ja yöelämästä puhumattakaan. Kompakti koko sekä loistavat liikenneyhteydet helpottavat etenkin ikääntyvien ja lapsiperheiden asumista. Heille turvaa tuovat myös alueen laadukkaat lääkäripalvelut: niin Terveystalo, Mehiläinen, Aava, Pihlajalinna kuin lasten lääkäriasema Pikkujätti sijaitsevat Kampissa, joiden ohella julkisen terveydenhuollon toimipisteitä on useita.

Perheellisten asumismukavuutta lisäävät päiväkodit ja koulut, joista arvostetuimpina pidetään Ressun peruskoulua ja lukiota sekä kansainvälistä Helsingin Saksalaista koulua. Lastenlehdon puisto, jota myös Kolmiopuistoksi kutsutaan, tarjoaa oivan leikkipaikan perheen pienimmille.

Historiallisessa uusrenessanssitalossa sijaitseva ylimmän kerroksen 331.5 m² kulmahuoneistomme sisältää muun muassa ylellisen spa-osaston, liki 100-neliöisen olohuoneen sekä kaksi terassia, joista toinen on lämmitetty. Valoisasta ja tyylikkäästä kohteestamme avautuvat huikeat näkymät Vanhaan kirkkopuistoon.

Taidetta taistelujen tantereella

Tiesitkö, että Kamppi juontaa juurensa ruotsinkielisestä sanasta kampen? Se tarkoittaa taistelua ja viittaa alueella aikoinaan sijainneeseen armeijan harjoitusalueeseen.

Tätä nykyä Kamppi ruokkii kulttuurinnälkäisiä monilla gallerioillaan, joissa edustettuna on etenkin modernia nykytaidetta. Merkittävin alueen museoista on HAM, Helsingin taidemuseo, jonka kokoelmiin kuuluu yli 9000 teosta. Muumeista muistetun Tove Janssonin rakastettuihin freskoihin ja laaja-alaiseen tuotantoon voi tutustua vuoden 2023 ajan.

Naapurilleen HAM:lle ei kalpene vuonna 2018 Lasipalatsiin perustettu Amos Rex, jonka yleisömenestys on avaamisestaan alkaen ollut taattu. Kampista löydät lisäksi myös pieniä persoonallisia gallerioita vaihtuvine näyttelyineen. Piipahtamisen arvoisia ovat esimerkiksi galleriat Huuto, Heino ja Rankka.

Kamppi on täydellinen valinta monipuolisia palveluja ja loistavia liikenneyhteyksiä arvostavalle kodinostajalle. Niin merenranta kuin Töölönlahti kauniine ulkoilumahdollisuuksineen sijaitsevat vain kivenheiton päässä.

Ravintoa ruumiille ja säveliä sielulle

Kampissa kulinaristeilla on, mistä valita, sillä ravintoloita löytyy jokaiseen makuun. Albertinkadun Pompier tarjoaa laadukasta lounasta, ja ruokailun lomassa voi ihastella Helsingin Vapaapalokunnan yli 150-vuotista historiaa. Ravintola Lasipalatsi hemmottelee herkkusuita ikonisessa funkkismiljöössä. Pohjoismaista fine diningia edustaa myös Kalevankadun Passio, kun taas Konstan Möljä sekä Kannas luottavat rehtiin kotiruokaan.

Mei Lin pysytteli pitkään foodieiden kollektiivisena salaisuutena autenttisten sichualaisannostensa ansiosta, mutta nyt tämän loistavan kiinalaisravintolan uskaltaa jo paljastaa muillekin. Eerikin Pippuri Kebabia pidetään miltei pyhiinvaelluskohteena, jonne tullaan pikaruoan perässä ympäri Suomen.

Pääkaupungin kenties kuuluisin kahvila, Ekberg, sijaitsee nipinnapin Kampin puolella Bulevardilla. Leivosta lusikoidessa voi aistia vuonna 1852 perustetun konditorian historian havinaa. Kissakahvila Helkatissa puolestaan saat siemailun lomassa silitellä katteja. Legendaarinen rockpyhättö Tavastia ei esittelyjä kaipaa: Urho Kekkosen kadulla sijaitseva klubi yksi Euroopan vanhimmista. Myös Annankadun Bar Loose tunnetaan loistavista keikoistaan.

Hiljentymistä kaipaavat voivat baarien sijaan viivähtää Kampin puupäällysteissä kappelissa, joka valmistui Helsingin designpääkaupunkivuonna 2012 ja joka avattaneen taas pian yleisölle. Ruttopuistonakin kansan suussa kulkevan Vanhan kirkkopuiston laidalta löydät vuonna 1826 valmistuneen Vanhan Kirkon. Moni yökerho ehti toimia Fredrikinkatu 42:ssa ennen kuin se palautettiin vuoden 2014 peruskorjauksen jälkeen alkuperäiseen käyttöönsä eli kirkoksi.

Keskeisestä sijainnistaan huolimatta Kamppi on rauhallinen ja viihtyisä asuinpaikka, jossa viihtyvät sekä lapsiperheet että iäkkäämmät asujat.

Lukuisia liikuntamahdollisuuksia

Keskeisestä sijainnistaan huolimatta Kamppi tarjoaa mukavat mahdollisuudet ulkoiluun. Töölönlahti on vain Mannerheimintien ylityksen päässä, kun taas Hietaniemi hautausmaineen aukeaa Mechelinkadun puolelta. Merenrantaa mukailevat ulkoilumaastot jatkuvat aina Lapinlahdesta Töölöön.

Yli kilometrin mittainen Baana rakennettiin Pohjoisen ja Eteläisen Rautatiekadun välillä sijainneen satamaradan paikalle. Kallioon louhittua kevyen liikenteen väylää reunustaa luonnonkiviharkoista rakennettu ja noin seitsenmetriseksi kohoava valli. Baanan varrella on mahdollisuus pelata pallopelejä aina pingiksestä petankkiin – koripallokenttää unohtamatta.

Kurkkaa ainutlaatuiset kohteemme Helsingissä. Löydät meidät myös Kampin-toimistoltamme Lönnrotinkadulta!

Avainsanat: Amos Rex, arvoasunnot helsinki, arvoasunnot helsinki keskusta, Bar Loose, Eerikin Pippuri, Ekberg, HAM, Helsingin taidemuseo, Kamppi, kiinteistönvälitys helsinki, Lasipalatsi, Mehiläinen, Mei Lin Helsinki, Pihjalalinna, Pikkujätti, Pompier, Ressun lukio, Ressun peruskoulu, Tavastia, Terveystalo, Tove Jansson,