Tulkoon joulu lämpöinen

19.12.2022

Joulu koristellaan tänä vuonna lämpimin sävyin ja luonnonmateriaalein. Poimi alta viime hetken sisustusvinkkimme loppuvuoden tunnelmalliseen juhlakauteen.

Yhdessäolo ja asumisen aistikkuus, sense of living, korostuvat koronavuosien jälkeen myös joulusisustuksessa. Nyt suositaan pehmeyttä sekä lämpöä viime vuosien viileänsävyisten sekä graafisten yksityiskohtien sijaan.

Metallinhohto ja hopea saavat vuoden 2022 trendeissä väistyä beigen, kuparin ja ruskean eri sävyjen tieltä. Maanläheistä yleisilmettä voi piristää metsästä lainatuilla väreillä, kun puolukanpunaisella tai havunvihreällä esimerkiksi yksittäisin koristetyynyin tai pöytäliinoin. Taio sohvasta pehmeä pesä, jonne koko perhe voi jouluiltana käpertyä vilttien alle höyryävät glögimukit käsissään. Vaikka pörröisyys trendaa joulun tekstiileissä, juhlavuutta saat valitsemalla laadukkaita materiaaleja, kuten samettia, silkkiä tai villaa.

Joulu tulee ekologisuus edellä

Kierrättäminen ja kestävyys ovat tärkeitä arvoja myös sesonkisisustamisessa. Muodista menneitä joulukoristeita hyödynnetään joululahjojen paketoinnissa, ja toisaalta uutta yhdistetään vanhaan: kimaltava yksityiskohta tuo kivaa kontrastia hillittyyn värimaailmaan ja mattapintoihin. Takavuosien säihkyviä glitterköynnöksiä voit kokeilla rohkeasti vaikkapa uuden vuoden kattauksessa.

DIY-koristelussa eli itse tehdyissä koristeissa käytetään esimerkiksi kierrätyskartonkia, juuttinarua sekä kuivattuja varpuja. Yhdessä askarteleminen ja paperitähtien ripustaminen ikkunoihin on myös ihana tapa virittäytyä aaton odotukseen joululaulujen soidessa taustalla.

Kimalteilla koreilun sijaan kattauksessa luotetaan luonnonmateriaaleihin, kuten pellavaliinoihin sekä puisiin tarjoilualustoihin. Ekologinen juhlija vaihtaa perinteisen joulukuusen kranssiin tai rakentaa näyttävän sommitelman havuista, oksista, kivistä sekä kävyistä. Myös kuivakukat ja heinät ovat kestävä valinta joulumaljakkoon.

Tuoksut tekevät joulun, joten asetelmiin voi sujauttaa kanelitankoja tai vaikkapa kuivattuja appelsiiniviipaleita. Käsisaippuoihin tai huonetuoksuihin valitaan niin ikään lämpimän mausteisia ja makeita tuoksuja, kuten neilikkaa tai kardemummaa.

Lempeää valoa ledeillä

Elävä tuli on kautta aikojen luonut joulutunnelmaa. Tänä jouluna kynttilät kootaan rykelmiksi esimerkiksi tarjottimelle tai koristelautaselle. Persoonallisuutta kynttiläasetelmiin saat yhdistelmällä eri värisiä pöytäkynttilöitä korkeisiin kynttilänjalkoihin ja tuikkuihin. Toivottavasti olet muistanut tilata vuosittaisen nuohouksen kakluunillesi tai takallasi ajoissa, jotta voit nauttia liekkien räiskeestä paloturvallisesti.

Energiatehokkaat ledit kausivaloissa uskaltaa sytyttää myös vallitsevan sähkökriisin aikana. Ajastustoiminnolla valot eivät loista läpi vuorokauden ja hämäräkytkimellä kevennät ympäristökuormituksen lisäksi myös kukkaroasi. Lämpimät värisävyt, kuten kullankeltainen, ovat syrjäyttäneet viileän valkoisen valon. Oikean värilämpötilan valitset kelvin-arvon avulla: mitä pienempi kelvin-arvo kausivalojen tuotetietoihin on merkitty, sitä lämpimämpi valon sävy on.

Tervetuloa kotiin -blogi ja koko Westhousen tiimi toivottavat tunnelmallista ja lämpöisää joulun aikaa!

Avainsanat: askartelu, DIY, ekologisuus, joulu, joulu2022, joulusisustus, kiinteistönvälitys espoo, kiinteistönvälitys helsinki, kiinteistönvälitys uusimaa, myytävät asunnot espoo, myytävät asunnot helsinki, sähkökriisi, sense of living, sisustaminen,