Kesämökit myydään nyt – Lue vinkit mökin myyntiin

Mia Hollands

25.5.2022

Kesämökkien kuuminta myyntisesonkia eletään nyt, ja tällä hetkellä mökkien ostajia on enemmän liikenteessä kuin markkinoilla kohteita. Mökkien suureen kysyntään on vaikuttanut korona-aika sekä etätyösuosituksen jälkeen jatkunut etätyömahdollisuus monessa työpaikassa. Mitä kesäasunnon myyjän tulisi ottaa huomioon ja millaiset kesäpaikat viedään nyt käsistä?

Laita vapaa-ajan asunto myyntiin oikeaan aikaan

Jos olet miettinyt kesämökkisi myyntiin laittamista, nyt on oikea hetki toimia, sillä kevät ja alkukesä on parasta aikaa mökin myynnille. Mökin hyvä varustelutaso ja talviasuttavuus pidentävät toki myyntikautta, mutta suurin ostajamassa on liikenteessä keväällä, kun aletaan miettimään juhannus- ja kesälomasuunnitelmia. Parhaan hinnan sekä oikean ostajan saat varmimmin laittamalla mökin myyntiin oikean aikaan.

Upea huvilakokonaisuus myynnissä Siuntiossa. Lue lisää kohteesta.

Kakkoskoti halutaan järven tai meren rannalta

Mökkejä ja vapaa-ajan asuntoja halutaan tällä hetkellä sellaisilta etäisyyksiltä, että kotoa on helppo piipahtaa käymään mökillä ja tarvittaessa tehdä sieltä käsin myös etätöitä. Sijainti ja vesistön läheisyys on todella tärkeässä roolissa ja merellä viihtyville loma-asunto Uudenmaan rannikolta on ehdoton. Pitkään suosittuja mökkikohteita Uudellamaalla ovat olleet mm. Hanko, Tammisaari, Inkoo, Siuntio ja Porvoo, sillä Helsinki ja Espoo ovat lyhyen ajomatkan päässä.

Rakennustarvikkeiden kallistuminen on saanut ihmiset lykkäämään uuden mökin rakentamista, ja tällä hetkellä suosiossa ovatkin vanhemmat mökit, joita voidaan kunnostaa omien tarpeiden mukaan. Nykypäivänä ihmiset haluavat mennä mökille rentoutumaan eivätkä niinkään joutua mökillä “työleirille” ja tässä korostuu mökkien varustelutaso. Mökiltä toivotaan hivenen luksusta ja samaa laatua, jota kotoa löytyy eli halutaan sähköt, juokseva vesi, toimiva keittiö sekä sisävessa. Puusauna on kuitenkin sellainen, mitä suomalaiset arvostavat mökillä nyt ja tulevaisuudessa.

Myynnissä tyylikäs huvila Raaseporissa. Tutustu kohteeseen.

Siisteys ja huolittelu on kaiken a ja o

Ennen myyntiin laittamista mökkiin ei tarvitse tehdä isompia remontteja, mutta perusparannukset kannattaa hoitaa pois alta. Siisteys on tärkeä valtti mökkiä myydessä, sillä sotkuinen mökki voi karkottaa monet ostajat. Myös pihamaan siisteyteen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä se on yleensä ensimmäinen asia, minkä ostaja näkee tullessaan näyttöön.

Luota ammattilaisen apuun

Mökin myynti on prosessi siinä missä asunnon myyntikin, ja mökin myyjän tulee ottaa monia asioita huomioon tehdäkseen onnistuneet mökkikaupat. Laittamalla mökin myyntiin kiinteistönvälittäjän kautta säästät aikaa ja vaivaa. Kun asiantuntija huolehtii kiinteistökauppaan liittyvistä vastuista ja ongelmista, voit itse ottaa rennosti ja vältyt ylimääräiseltä selvitystyöltä ja stressiltä.

Välittäjän tehtävä on kertoa sekä myyjälle että ostajalle kaikki kauppaan liittyvät asiat kuten esimerkiksi verotukselliset näkökohdat. Kiinteistönvälitysliikkeillä on käytössä parhaat kanavat ja ammattilaiset markkinointiin, ja välittäjiltä löytyvät myös valmiit kontaktit potentiaalisiin ostajiin sekä yhteistyökumppaneihin aina sisustussuunnittelijoista laiturin rakentajiin. Usein myös ostajat ovat luottavaisempia, kun kohde on myynnissä kiinteistönvälitysyrityksellä.

Myynnissä oma saari Siuntiossa. Tutustu tähän upeaan kohteeseen.

Hintaan vaikuttaa kokonaisuus

Kiinteistönvälittäjä osaa arvioida huvilan tai kesämökin hinnan alkuun jo oikein, jolloin mökin myynti on huomattavasti nopeampaa. Mökin hinta muodostuu kokonaisuudesta, joka koostuu palapelin lailla monesta palasta.

Suurimmat mökin hintalappuun vaikuttavat tekijät ovat sijainti ja tontti. Paikkakunta määrittelee hintaa, mutta myös se, onko mökissä oma ranta, rantaoikeus vai onko kyseessä kuivan maan mökki. Näiden lisäksi hinta-arvioon vaikuttavat kiinteistön rakennukset ja niiden kunto sekä millaisia mukavuustekijöitä mökiltä löytyy. Myös lisärakennusoikeus, kulkuyhteydet, rantaviivan pituus, ilmansuunta sekä mahdollinen vesijättömaan lunastus vaikuttavat lopulliseen hintaan. Paikallinen välittäjä tuntee hyvin alueen ja siellä toteutuneet myyntihinnat, joten hän pystyy antamaan realistisen hinta-arvion nojaten omaan ammattitaitoon ja kokemukseen.

Oletko myymässä kesäasuntoasi? Tilaa maksuton arviokäynti tai ota yhteyttä kiinteistönvälittäjiimme.

Mia Hollands

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, Kaupanvahvistaja, SKVL Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä

0400 54 8888

mia.hollands@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Westhouse LKV on vuonna 1994 perustettu, erityisesti Espoon ja Helsingin alueella toimiva kiinteistönvälitysliike. Palvelemme asiakkaitamme yli 10 000 onnistuneen asuntokaupan kokemuksella. Osaamisalueeseemme kuuluvat myös arvoasunnot, lomakiinteistöt sekä muut erikoiskohteet ranta-alueilla ja saaristomaisemissa. Meidän kunnia-asianamme on palvella mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti kaikkia asuntokaupan osapuolia. Haluamme tehdä asumisen unelmista totta. Kiinteistönvälittäjämme Espoossa ja Helsingissä ovat kiinteistöalan ammattilaisia, jotka keskittyvät jokaiseen myynti- ja ostotoimeksiantoon täysillä. Kysy myös asunnon hiljaisesta myynnistä kiinteistönvälittäjiltämme. Ota yhteyttä ja sovi maksuton arviokäynti!

Avainsanat: Asunnon myynti, Kesämökki, Kiinteistönvälittäjä, Kiinteistönvälitys, Merellinen, mökki, Saaristo, Vapaa-ajan asunto, vapaa-ajan koti, Westhouse,