Kuin yhtä perhettä – välittäjät viihtyvät Westhousella vuodesta toiseen

Nina Nykopp

26.4.2023

”Meiltä löytyy kunkin asuinalueen tarkasti tunteva asiantuntija liki joka Uudenmaan kolkkaan”, kertoo kiinteistönvälittäjämme Nina Nykopp.

1. Sinulla on jo tusina vuosia takana kiinteistönvälittäjänä. Miten päädyit alalle?

Olin useamman vuoden ajan seurannut asuntokauppaa sekä välittäjien työtä ennen kuin hakeuduin kiinteistövälitysalalle loppuvuodesta 2011 – halusinhan osaksi tuota kiehtovaa maailmaa. Tunsin entuudestaan Westhousen perustajan, Kristofer Öfverströmin, ja väsytystaktiikalla sain viimein harjoittelupaikan. Minut houkuteltiin vuonna 2017 töihin kansainväliseen kiinteistönvälitysyritykseen Helsinkiin. Palasin kuitenkin jo alkuvuodesta 2019 Westhousen palvelukseen, sillä aloin kaivata työkavereitani, joista osa on minulle kuin perheenjäseniä.

2. Niin sisustaminen kuin remontointi ovat intohimojasi. Muuttiko korona-aika mielestäsi suomalaisten sisutus- tai remontointityyliä?

Koronan kurimuksessa ihmisillä oli eri lailla aikaa toteuttaa kodin pieniä remontteja tai hoitaa puutarhaa, kun työmatkat eivät lohkaisseet isoa osaa päivästä. Tuolloin puutavaran ja muidenkin asuntojen remontointiin sekä pihojen ja puutarhojen kunnostamiseen käytettävien materiaalien hinnat lähtivät nousuun. Monista tuotteista oli lopulta jopa puutetta.

En osaa sanoa, onko suomalaisten sisustustyyli varsinaisesti muuttunut, mutta itse tekeminen ja vanhan kunnostaminen on olleet viime vuosina suosittua. Uskon, että ekologisen ajattelutavan nousu vaikuttaa trendiin vahvasti.

3. Räiskyvät värit trendaavat nyt maailmalla. Luuletko niiden rantautuvan Suomeenkin vai pysymmekö yhä luonnonläheisissä sävyissä?

Toivon, että suomalaiset oppisivat tulevaisuudessa käyttämään värejä. Luonnonläheiset sävyt ovat todella kauniita. Niillä sisustaminen on helppoa ja siksi järkevälle suomalaiselle kansanluonteelle turvallista. Suosin itsekin luonnonläheisiä sävyjä, tosin kotimme seinät on maalattu monin eri värein. Muhkeat muodot sekä kaarevat linjat huonekaluissa ovat nousussa, mutta pieniin asuntoihin niitä voi olla vaikeaa sovittaa.

Etsitkö unelmiesi kotia? Tutustu monipuoliseen tarjontaamme ja tee elämäsi asuntokaupat Westhousella!

4. Millaisia asioita ihmiset hakevat asumiselta tällä hetkellä?

Juuri nyt asumiselta toivotaan tiettyä helppoutta, eikä varsinkaan lapsiperheillä tunnu olevan aikaa tai energiaa tarttua remonttia vaativiin kohteiseen, kun etätyöajasta on siirrytty hybridimalliin. Putkiremontoidut hyväkuntoiset asunnot käyvät kaupaksi.

5. Asuntokauppaa ovat varjostaneet sekä Ukrainan-sota että taantuma. Uskotko alan piristyvän loppuvuotta kohti? Millaiseksi arvelet hintatason kehittyvän?

Parin viime viikon aikana on näkynyt selvää piristymistä. Alkuvuosi oli todella hiljainen, mutta nyt yhteydenottoja esittelyihin ja asuntojen arviointiin liittyen on tullut huomattavasti enemmän. Uskon ja toivon, että kauppa alkaa pian taas käymään ihan hyvällä tasolla. Hintojen on arvioitu laskevan vielä jonkin verran vuoden 2023 aikana – aika näyttää, miten lopulta käy.

6. Helsingin Sanomien 16.4.2023 julkaisemassa artikkelissa pohdittiin, alkavatko pandemian aikana vapaa-ajan asunnon ostaneet ihmiset kaupata mökkejään, kun matkustamaan taas pääsee.

Tämä voi olla edessä, kun monen perheen talous on kiristynyt ruoan- ja sähkönhintojen nousun myötä. Kysyntää on kuitenkin yhä hyväkuntoisista, kohtuullisen etäisyyden päässä sijaitsevista mökeistä, joissa on oma ranta tai rantaoikeus. Kovin alkeellisiin oloihin suurimmalla osalla ei ole kiinnostusta, vaan vapaa-ajan asuntoon halutaan juokseva vesi sekä sisävessa.

Oletko myymässä asuntoasi? Tilaa maksuton arviokäyntimme!

7. Sinulla on erityinen aluetuntemus Espoosta. Mikä tekee siitä miellyttävän asuinympäristön?

Espoo on iso ja monipuolinen kaupunki, josta löytyy jokaiselle jotakin. On tiiviimmin rakennettuja alueita hyvine palveluineen ja liikenneyhteyksineen, mutta toisaalta myös paljon kaunista luontoa omaa rauhaa kaipaaville. Merenläheisestä Espoosta löytyy isoja metsäalueita ja peltoja sekä useita isoja järviä. Oma aluetuntemukseni keskittyy ranta-alueisiin, kuten Westendiin, Haukilahteen, Koukkuniemeen, Iirislahteen, Nuottaniemeen sekä Tapiolan ympäristöön.

Olen asunut suurimman osan elämästäni juuri Espoon ranta-alueilla. Viimeiset neljä vuotta tosin mieheni Erikin kanssa vanhassa tunnelmallisessa hirsitalossa, joka sijaitsee iloisen Inkoon pienvenesataman tuntumassa.

8. Millainen sisustaja olet?

Mieheni Erik on innokas ja taitava sisustaja, joten päätämme yhdessä, miltä kotimme näyttää. Tyylimme on tällä hetkellä Provence-henkinen, sillä se sopii nykyisen kotimme luonteeseen. Modernitkin vaikutteet näkyvät kodissamme muun muassa matoissa, valaisimissa ja tauluissa.

9. Sinulla on laaja kielitaito ja puhut sujuvasti suomen ohella sekä ruotsia, englantia, ranskaa että saksaa. Onko Westhousella kansainvälisiä asiakkaita?

Meillä on melko paljon kansainvälisiä asiakkaita: Suomessa työskenteleviä pariskuntia ja lapsiperheitä. Toisena ryhmänä perheet, jotka asuvat ulkomailla, mutta etsivät kakkoskotia Suomesta, koska toinen puolisoista on suomalainen.

10. Miksi asunnonostajan tai -myyjän kannattaa valita Westhouse muiden kiinteistönvälittäjien sijaan?

Westhouse on todella luotettava yhteistyökumppani. Henkilökuntamme on kokenutta, hyvin koulutettua ja kielitaitoista, minkä ohella meillä on käytössämme alan viimeisin teknologia. Joukostamme löytyy kunkin asuinalueen ihan oikeasti tunteva asiantuntija lähes koko Uudellamaalla. Me välitämme aidosti suurella sydämellä!

Nina Nykopp

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT

0400 22 6020

nina.nykopp@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Avainsanat: aluetuntemus, arvoasunnot uusimaa, asunnon hinta-arvio espoo, espoo, Kesämökki, Kiinteistönvälitys, myytävät asunnot espoo, Nina Nykopp, sisustaminen, Vapaa-ajan asunto,