More is more!

15.5.2023

Kesän 2023 sisustustrendeissä ei kursailla: nyt on lupa hullutella persoonallisilla yksityiskohdilla sekä voimakkailla väreillä. Stylisti ja sisustuskauppias Katja Teinilän mukaan suomalaiset ovat entistä rohkeampia sisustajia.

– Suomalaisten sisustusmakua paikoin leimanneet askeettisuus ja tietynlainen brändiuskollisuus ovat vihdoin väistymässä persoonallisten ratkaisujen tieltä, iloitsee stylisti ja Maison Helsinki Boutiquen omistaja Katja Teinilä.

Tänä kesänä heitetään hyvästit tylsyydelle ja leikitellään hauskoilla yksityiskohdilla, kuten sisustusblogeissa ympäri maailmaa hiteiksi pongahtaneilla sienten muotoisilla pöytävalaisimilla. Värejä uskalletaan käyttää vallattomammin, sekä yhdistää erilaisia tekstuureja ja materiaaleja toisiinsa. Väreihin erikoistunut yhdysvaltalainen Pantone povaakin loppuvuoden trendiväriksi aniliininpunaista.

– Vallalla olevan vintagehengen mukaisesti voimakkaita värejä sovitetaan yhteen esimerkiksi englantilaistyylisten kukka- ja ruutukuvioisten kuosien kanssa, Teinilä tietää.

– Vaikka luonnonmateriaalit, kuten puu eri sävyissään, pitävät pintansa helppohoitoisuutensa, kestävyytensä ja pitkäikäisyytensä ansiosta, suomalaiset uskaltavat tehdä kodeistaan rohkeammin omannäköisiään, hän lisää.

Uniikeissa yksityiskohdissa ei kesän 2023 sisustuksessa säästellä: sisustamisessa on lupa käyttää niin luovuutta kuin leikitellä hauskoilla elementeillä.

Korona toi koteihin lomatunnelmaa

Teinilän mielestä korona-aika muutti suomalaisten sisustustyyliä: pesänrakennus alkoi, kun ihmiset suljettiin rajoitusten vuoksi koteihinsa. Moni joko luopui vanhasta ja hankki uutta, mutta yhtäältä kierrätys ja vanhan kunnostaminen kääntyivät nousuun. Ihmiset ovat sosiaalisen median inspiroimina innostuneet nikkaroimaan myös itse.

– Kun matkustamaan ei päässyt, asumiselta kaivattiin hyvää oloa sekä lomafiilistä. Pandemian väistyttyä tämä trendi on pitänyt pintansa. Sisustusta halutaan sitoa entistä vahvemmin yhteen tekstiileillä, taiteella ja kukilla.

Enää ei karteta krumeluuria tai ajan patinaa. Myös pyöristetyt muodot sekä muhkeus näkyvät kesän 2023 sisustustrendeissä, joissa vannotaan pelkistetyn ilmeen sijaan more is more -ajattelun nimiin. Arkkitehtuurissa ikkunat saavat ympärilleen holvikaaret, ja kaarevia linjoja suositaan niin ikään peileissä ja sängyn- tai sohvanpäädyissä.

Koronan peruja lienee myös, että suomalaiset satsaavat kylpyhuoneiden spa-tunnelmaan. Kylpyammeiden sijaan ripauksen luksusta asumiseen tuovat ekologiset sadesuihkut, jotka säästävät paitsi tilaa, ennen kaikkea vettä.

Millainen juuri sinun unelmakotisi olisi? Anna meidän löytää mieleisesi asunto! Tutustu monipuoliseen tarjontaamme täällä.

Kevään myötä koti katetaan valoisin värein

Suomalaiset ovat kunnostautuneet kausisisustamisessa, ja kevään sisustusbuumi starttaa pääsiäisestä, jolloin kotiin haetaan valoisia värejä. Teinilän mukaan erityisen kysyttyjä tänä keväänä ovat niin keltaisen, pinkin kuin sinisenkin sävyt. Suosiossa ovat myös näyttävät kukkaseinät, joita Maison Helsinki Boutiquesta vuokrataan häihin, valmistujaisiin ja muihin tilaisuuksiin.

Tunnelmien luominen on Teinilälle tuttua, työskenteleehän hän kauppansa pyörittämisen ohella stylistinä ja maskeeraajana. Töitään voi ihailla muun muassa monien maamme suurimpien aikakausilehtien kansissa. Maison Helsinki Boutique puolestaan on ylellisiin sisustustavaroihin sekä vuokrasomisteisiin erikoistunut yritys Helsingissä.

– Sisustuskauppiaan kalenteri alkaa täyttyä jo helmikuussa, kun suomalaiset alkavat suunnitella kesäjuhlien kattauksia sekä kukkia-asetelmia. Lumien sulettua alkaa myös veneiden ja vapaa-ajanasuntojen kesäkuntoon puunaaminen, hän muistuttaa.

Yhdysvaltalainen Pantone povaa loppuvuoden trendiväriksi aniliininpunaista. Myös muhkeat muodot sekä pyöristetyt kulmat tekevät tulojaan.

Korosta tilan luonnetta kukilla

– Kukilla on helppo muuttaa tilaa ja tuoda sille luonnetta. Siinä missä klassinen sisustaja valitsee esimerkiksi yhden valkoisen liljan tai hortensian ja yhdistää sen viheroksiin, boheemi hulluttelee väreillä ja tekee kukista abstrakteja taideasetelmia, Teinilä tietää.

Maison Helsinki Boutiquen suosituin tuote onkin läpi vuoden kukkivat silkkikukat, joista pionia on saatavilla aina – onhan sitä saatavilla luonnossa vain lyhyen aikaa kesäisin. Teinilälle oli jo yritystä perustaessaan selvää, ettei hän halua olla tukkureiden armoilla, vaan luoda oman uniikin brändinsä. Niinpä hän on käynyt teettämässä käsintehdyt kukat paikan päällä Kiinassa. Valikoimista löytyy Suomen laajin valikoima erilaisia kukkia ja viheroksia; muun muassa ruusuja, kurjenmiekkoja ja kirsikkaa. Kestävillä silkkikukilla koristellaan kotien ohella kesämökkejä sekä veneitä.

– Monet asiakkaat palaavat vanhan kimpun kanssa putiikillemme päivittämään sen, kun he kaipaavat kotiinsa uutta ilmettä.

Vapaa-ajan asuntojen sisustamiseen Teinilä antaa luottovinkkinsä: koska luonto on usein kesämökeillä läsnä, kannattaa sisustukseen valita värejä, jotka yhdistyvät liukuen ympäröivään luontoon. Vapaa-ajan asuntojen somistamisessa menee harvoin metsään, kun poimii sisutukseen vihreän eri sävyjä sekä valkoisia elementtejä.

Myy asuntosi tai kesämökkisi asiantuntevien ammattilaistemme avulla!

Avainsanat: asumisenluksus, Katja Teinilä, kausisisustaminen, Kesämökki, kiinteistönvälitys espoo, kiinteistönvälitys helsinki, MaisonHelsinkiBoutique, Pantone, silkkikukat, sisustaminen, sisustuskukat, sisustustrendit2023, stylisti, Vapaa-ajan asunto, vintage,