“Merellisessä Espoossa luonto alkaa kotiovelta”

Tarja Pitkänen

31.3.2023

Tämänkertaisessa välittäjäesittelyssämme ääneen pääsee vastikään Westhousella aloittanut Tarja Pitkänen, jonka aluetuntemus Espoosta on vertaansa vailla.

1. Takanasi on yli 15-vuotinen ura kiinteistönvälittäjänä, mutta Westhousella aloitit vasta neljä kuukautta sitten. Miksi valitsit juuri Westhousen?

Toimin alun perin markkinointialalla yrittäjänä, minkä jälkeen viihdyin uusia osaajia etsineessä headhunter-firmassa. Kiinteistönvälityksen pariin minut houkutteli silloinen puolisoni. Huomasin, että ala sopii minulle ja sillä tiellä olen yhä. Olen suorittanut sekä kiinteistönvälittäjän ammattitutkinnon (KIAT) että laillistetun kiinteistönvälittäjän LKV-pätevyyden.

Westhousessa minua viehätti sen ammattimaisuus, laadukkuus sekä korkea työmoraali, jossa asiat tehdään tarkasti ja hyvin. Olen viihtynyt ensimmäiset kuukauteni erinomaisesti! Osaavien ja mukavien kollegoiden kesken vallitsee hyvä yhteishenki: vaikkei työ ole aina helppoa, saamme toisiltamme tukea. Joukostamme löytyy välittäjien lisäksi niin lakiosaamista kuin markkinoinnin ammattilaisia. Westhouse on toiminut pitkään ja on vakavarainen työnantaja. Monet välittäjistämme ovatkin pysyneet talossa jo kauan.

2. Mitkä ovat vahvuuksiasi kiinteistönvälittäjänä?

Tässä työssä on välttämätöntä tulla erilaisten ihmisten kanssa toimeen. Olen mielestäni helposti lähestyttävä. Asuntoa vaihdetaan usein elämänmuutosten takia, eivätkä ne ole aina pelkästään positiivisia. Tällöin tarvitaan diplomatiaa ja empatiaa.

Pitkä ja monipuolinen kokemus alalta tuo ammattitaitoa, jota vain käytäntö voi opettaa. Minulla on syvä Espoon aluetuntemus, minkä ansiosta tunnen myös hintatason perin pohjin. Oman talon rakentamiseen osallistuminen opetti minulle paljon. Uskaltaisin väittää, että ymmärrän kiinteistöistä, rakenteista ja talotekniikasta ehkäpä keskivertoa enemmän.

3. Entä mitä haluaisit omassa osaamisessasi kehittää?

Vaikka kiinteistönvälityksen raamit tulevatkin pitkälti selkärangastani, pidän ammattitaitoani yllä seuraamalla alati muuttuvia säännöksiä, lakimuutoksia ja asuntomarkkinoita – alueiden uusiutumista unohtamatta. En ole koskaan myynyt uudistuotantoa, vaikka KIAT-loppututkintoni käsitteleekin aihetta. Tiedän toki perusteet, mutta uudisasuntoihin perehtyminen olisi minulle ammatillisesti uusi mielenkiintoinen alue.

Etsitkö unelmiesi kotia Espoosta? Tutustu ainutlaatuisiin kohteisiimme!

4. Mikä on haastavinta työssäsi?

Sanoisin, että hinnoittelun osaaminen korostuu markkinassamme. Epävakaasta maailmantilanteesta johtuen nyt muodostuu myös niin sanottuja asuntoketjuja, joissa uusi asunto on jo katsottuna, mutta nykyinen ei mene kaupaksi. Pankeista ei epävarmoina aikoina heru yhtä helposti lainaa kuin ennen ja yhtäältä ihmiset ovat varovaisempia ottamaan sitä juuri nyt.

5. Millaiseksi arvelet asuntokaupan kehittyvän loppuvuonna 2023?

Tällä hetkellä ihmiset haluavat tehdä turvallisia ostoksia, minkä ymmärrän hyvin. Uudehkot remontoidut kohteet käyvät paremmin kaupaksi, mutta pienille asunnoille ei vieläkään ole kysyntää. Pandemia jätti jälkensä, sillä kodinvaihtajat kaipaavat asumiselta tilaa etätöille. Lämmitys on noussut asunnon ostossa ratkaisevaan rooliin. Maalämpöä suositaan nykyään jopa kerrostaloissa.

Pitäisi olla kristallipallo ennustaakseen asuntokaupan kehitystä. Taantuman syventyminen saattaa hetkittäin toki huolestuttaa, mutta toisaalta tilanne asuntomarkkinoilla on jo pitkään ollut odottava Ukrainan-sodan myötä. Itse uskon, että kesää kohti tilanne hiljalleen tasoittuu. Toivon, että syksyn saapuessa se olisi jo normalisoitunut: eihän ihmisten asumisen tarve ole muuttunut kriisien keskelläkään mihinkään.

Espoo on monimuotoinen asuinalue, joka sopii kaikenlaisille asujille. Kurkkaa myös upeat uudiskohteemme!

6. Tunnet Espoon kuin omat taskusi. Millainen asuinalue se on?

Muutin Soukanniemen merellisiin maisemiin vuonna 2006. Suvisaaristoon rakentamassamme talossa vierähti neljätoista vuotta, mutta nyt asun Kaitaalla. Espoossa vietettyjen vuosien aikana olen nähnyt alueiden kehittymisen ja kaava-muutokset: Länsimetron valmistuminen aina Kivenlahteen asti toi radan varteen myös uudisrakentamista.

Asuinalueena Espoo on hyvin monimuotoinen. Rakennuskanta on paikoin uutta, toisaalla taas vanhaa. Täällä on paljon erilaisia alueita kerros- ja pientaloineen ja sen myötä myös asujia lapsiperheistä vanhuksiin – ja kaikkea siltä väliltä! Espoossa asumisen etu on, että kaikki palvelut ovat lähellä, eikä parkkipaikkoja tarvitse etsiä.

Meri on asumisessa vahvasti läsnä. Suomenlahden rantaa pitkin kiemurtelee yli 40 kilometrin mittainen Espoon rantaraitti, jonka varrelta löytyy monia upeita asuinalueita. Myös Suvisaaristo on asuinalueena ainutlaatuinen.

7. Millaisia asioita asumisessa arvostat itse?

Minulle asumisessa tärkeää on helppous ja väljyys. Arvostan valoisuutta, riittäviä säilytystiloja sekä hyvin hoidettua taloyhtiötä. Luonnon- ja merenläheisyyttä en voi kylliksi korostaa: pieni havannankoirani YoYokin viihtyy, kun luonto loistavine lenkkeilymaastoineen alkaa kotioveltamme.

Nykyisen asuntoni ostin vuonna 2018. Asun kolmeen tasoon rakennetussa huoneistossa rivitalon päädyssä. Vino katto halkoo ateljeekotini huonekorkeutta. Omakotitalossa asuttujen vuosien jälkeen olen pitänyt pihani helppohoitoisena paria marjapuskaa lukuun ottamatta. Yli puolet pihastani on viihtyisää terassia.

8. Jos olisit asunto, millainen olisit?

Kauhea kysymys! Olisin varmaankin vanha, arvokkaan oloinen ja saneerattu talo, jossa olisi paljon avaraa tilaa sekä tietysti oma ranta – vaikkapa tunnelmallinen hirsitalo. Toisaalta voisin olla Helsingin sydämessä sijaitseva vanha asunto, josta aukeaisi merinäköalat. Kummassakin vaihtoehdossa voisi olla kakluuneja.

Tarja Pitkänen

Kiinteistönvälittäjä LKV, KiAT

050 555 5418

tarja.pitkanen@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Avainsanat: arvoasunnot espoo, asunnon hinta-arvio espoo, asunto myynti espoo, espoo, hiljainen myynti espoo, kiinteistönvälittäjä espoo, kiinteistönvälittäjät espoo, kiinteistönvälitys espoo, kiinteistönvälitys uusimaa, myytävät asunnot espoo,