Lapsiperheen koti – näitä asioita arvostetaan

Riitta Fenander

Mia Hollands

10.6.2021

Parhaimmillaan lapsiperheen koti pystyy vastaamaan perheen muuttuviin tarpeisiin usean vuoden jänteellä. Lapsiperheen kodilta toivotaan käytännöllisyyttä ja muuntautumiskykyä. Myös kodin sijainnilla on tärkeä merkitys. Listasimme tähän blogiartikkeliin lapsiperheiden tyypillisiä kotitoiveita asuntokaupoille lähdettäessä.

Sijainti, sijainti, sijainti

Lapsiperheiden asuntokaupoilla korostuu kodin sijainti. Jos perheen lapset ovat jo koulussa, halutaan yleensä pysyä saman koulupiirin alueella. Koulun sijainti ei ole ainoa tarkasteltava kriteeri. Myös koulumatkan turvallisuudella on väliä: onko matkalla vilkkaan tien ylityksiä, onko reitti lapsen helppo kulkea? Pienten lasten perheissä yhtä tärkeä seikka on päiväkodin läheisyys. Ruuhkavuosien aikana vanhemmat arvostavat kotia, jossa työmatkan pituus ei ole kohtuuton.

Palvelujen läheisyydessä arjen sujuminen koetaan helpommaksi. Pääkaupunkiseudulla matkustamiseen käytettävä aika on suuremmassa roolissa asuntokaupoilla kuin ruuhka-Suomen ulkopuolella. Monipuolisten palvelujen halutaan löytyvän läheltä, eikä niiden perässä olla valmiita matkaamaan pitkiä matkoja. Kattavat ja sujuvat julkiset liikenneyhteydet, sekä kodin läheisyydestä löytyvät lasten harrastuspaikat ovat vanhemmille tärkeitä. Myös erilaiset virkistysalueet sekä luonnon läheisyys lisäävät asuinalueen viihtyisyyttä ja vetovoimaa. Lapsille mieleinen leikkipuisto on monelle perheelle asumismukavuutta merkittävästi lisäävä tekijä.

Lapsiperheen kodilta toivotaan hyvää sijaintia, jossa korostuu arjen pyörittämisen helppous.

Käytännöllinen ja muuntautumiskykyinen koti

Perheen tarpeet muuttuvat lasten kasvaessa, joten asunnon muunneltavuus on varma myyntivaltti. Pikkulapsiperheet haluavat kodiltaan riittävän määrän makuuhuoneita, joiden toivotaan sijaitsevan lähellä toisiaan. Nuorisoikäisten kanssa korostuu puolestaan tilojen väljyys. Omat oleskelutilat nuorisolle tarjoavat rauhaa koko perheelle. Parhaimmillaan asunto pystyy mukautumaan eri käyttötarkoituksiin esimerkiksi tiloja myöhemmin muokkaamalla.

Käytännöllinen ja arjessa toimiva koti tarjoaa tarpeeksi varasto- ja säilytystiloja, löytyvät ne sitten kodin tai taloyhtiön yhteydestä. Lapsiperheissä on runsaasti kausivaatteita, kenkiä, eri lajien harrastusvälineitä sekä leluja. Kun kaikelle löytyy paikkansa, tavarat palautuvat varmimmin omille paikoilleen ja arki sujuvoituu.

Perheen tarpeet muuttuvat lasten kasvaessa, joten asunnon muunneltavuus on varma myyntivaltti. Kiinteistönvälittäjämme neuvovat mielellään kaikissa asuntoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä!

Säilytystilojen lisäksi toivelistalla ovat kulutusta ja aikaa kestävät materiaalit, jotka eivät hätkähdä lapsiperheen elämää. Käytännölliset tilat pyykinpesuun ja sen kuivattamiseen takaavat sujuvan pyykkihuollon. Omakotitaloissa kodinhoitohuone omalla sisäänkäynnillä on käyttömukavuutta ja asumisen helppoutta lisäävä tekijä. Lapsiperheet toivovat kahden suihkun kylpyhuoneita, avaraa keittiöstä ja asunnolta kahta wc:tä. Kodin yhteydessä oleva autotalli tai autokatos sujuvoittaa perheen aamuja erityisesti talvisaikaan.

Kotona on viimeisen vuoden aikana vietetty yhä enemmän aikaa, ja koteihin panostetaan entistä enemmän. Sekä sisustaminen että kodin remontoiminen on monelle mieluisa harrastus. Kotiaan myyvän kannattaa harvoin lähteä tekemään erityistä “myyntiremonttia”, sillä moni ostaja haluaa asunnon, jonka voi itse remontoida mieleisekseen. Lapsiperheet suosivat pari-, rivi- ja omakotitaloja. Kodilta toivotaan väljyyttä ja käytännöllistä asumista. Yleensä perheen koko ja varallisuus määrittävät, millaiseen asumismuotoon lopulta päädytään.

Oletko myymässä asuntoasi? Ota yhteyttä kiinteistönvälittäjäämme!

Kotipihasta nauttivat kaikki

On piha sitten taloyhtiön tai omakotitalon yhteydessä, se on lapsiperheille tärkeä. Korona-aika on lisännyt pihan merkitystä entisestään, ja moni on muuttanut kerrostalosta rivi- tai paritaloon juuri pihan ja lisätilan takia. Aidattu ja suojaisa piha tarjoaa lapsille turvallisen leikkipaikan ja koko perheelle mahdollisuuden rentoutumiseen. Myös koiraperheet arvostavat omaa pihaa.

Pihalla vietetään erityisen paljon aikaa kesäisin, ja moni toivoo pääsevänsä nauttimaan ilta-auringosta. Pihalla pitää mahtua syömään ja oleskelemaan. Erilaiset katokset ja markiisit lisäävät pihan käyttöaikaa. Pihalla on luontevaa puuhailla yhdessä, vaikka oltaisiinkin eri toimintojen äärellä. Lapsiperheiden pihoista toivotaan yhä löytyvän tilaa trampoliinille. Myös ulkoporealtaat ja paljut ovat kasvattaneet suosiotaan. Ne tuovat ylellisyyttä arkeen ja tarjoavat lapsille mahdollisuuden vesileikkeihin. Yhdessä oleminen, puuhailu ja ulkona ruokailu luovat yhteisiä muistoja koko perheelle. Viihtyisä ja hyvin jäsennelty piha lisää asunnon houkuttelevuutta. Moni arvostaa viherrakennettua pihaa, jossa on iso terassi, hyvin hoidettu nurmikko, aidat ja tukimuurit jo valmiina.

Uuden kodin valinta aloitetaan kartoittamalla perheen omat tarpeet. Vaikka perheet ja tarpeet ovat erilaisia, yhteistä lapsiperheille on toive arjen sujuvuudesta. Kokeneet kiinteistövälittäjämme osaavat neuvoa alueen palveluista, kouluista ja päiväkodeista. Meillä Westhousessa on paljon omakohtaista kokemusta perheiden asumismuodoista, joten osaamme auttaa ostajia löytämään arkea helpottavia ratkaisuja asuntoihin sekä niiden sijaintiin liittyen. Listoiltamme löytyy usean hintaluokan asuntoja erilaisille lapsiperheille. Meille asunnon välitys on paljon muutakin kuin asunnon myyntiä. Kysy rohkeasti mieltä askarruttavia kysymyksiä, liittyvät ne sitten asuinalueeseen, kodin remontointiin tai pihan kohentamiseen. Etsitään yhdessä vastaukset kysymyksiin, Westhouse palvelee mielellään!

Riitta Fenander

Myyntiedustaja

040 770 8888

riitta.fenander@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Mia Hollands

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, Kaupanvahvistaja, SKVL Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä

0400 54 8888

mia.hollands@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Westhouse LKV on vuonna 1994 perustettu, erityisesti Espoon ja Helsingin alueella toimiva kiinteistönvälitysliike. Palvelemme asiakkaitamme yli 10 000 onnistuneen asuntokaupan kokemuksella. Osaamisalueeseemme kuuluvat myös arvoasunnot, lomakiinteistöt sekä muut erikoiskohteet ranta-alueilla ja saaristomaisemissa. Meidän kunnia-asianamme on palvella mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti kaikkia asuntokaupan osapuolia. Haluamme tehdä asumisen unelmista totta. Kiinteistönvälittäjämme Espoossa ja Helsingissä ovat kiinteistöalan ammattilaisia, jotka keskittyvät jokaiseen myynti- ja ostotoimeksiantoon täysillä. Kysy myös asunnon hiljaisesta myynnistä kiinteistönvälittäjiltämme. Ota yhteyttä ja sovi maksuton arviokäynti!

Avainsanat: espoo, Helsinki, Kiinteistönvälittäjä, Kiinteistönvälitys, Westhouse,