Töölö – viehättää ainutlaatuisella kaupunkimiljööllään

12.5.2021

Töölö – yksi Suomen arvostetuimmista alueista hurmaa vetovoimaisella kaupunkimiljööllään, jossa yhdistyvät alueen tyylikäs historia ja nykypäivän kaupunkiasumisen parhaat puolet.

Töölö sijaitsee Helsingin keskustan välittömässä läheisyydessä loistavien kulkuyhteyksien varrella.
Liikkuminen Töölössä on helppoa, ja tiheä julkisen liikenteen verkosto kuljettaa sinut hetkessä
keskustan sykkeeseen. Kesäisin voit myös napata polkupyörän lähimmältä kaupunkipyöräasemalta, tai
taittaa matkan kävellen, sillä myös kevyen liikenteen väylät alueella ovat erinomaiset.
Töölö rajautuu molemmilta reunoiltaan merenrantaan ja vehreät puistoalueet rytmittävät kaupunkikuvaa tuoden viihtyisyyttä ja luonnonläheisyyttä kaupunkiasumisen keskelle.

Alueena Töölö jakautuu kahteen osaan: Etu- ja Taka-Töölöön. Etu-Töölöä hallitsevat upeat korkealla huonekorkeudella varustetut kodit aivan kaupungin sykkeessä. Taka-Töölöä kohti mentäessä maisema muuttuu hieman rauhallisemmaksi. Vihreiden puistojen värittämä alue tarjoaa idyllisen ympäristön kaupungin laidalla – kuitenkin vain kivenheiton päässä ydinkeskustasta.

Töölön kerrostalovaltaisessa arkkitehtuurissa on nähtävissä erityispiirteitä sekä maltillisesta myöhäisjuugendista, 20-luvun klassisista tiilitaloista ja 30-luvun vaaleista funkkistaloista. Talojen muodostamat korkeat umpikorttelit kätkevät suojiinsa kadun vilskeeltä piilossa olevia sisäpihoja ja puutarhoja. Näistä piilossa olevista helmistä alueen asukkaat pääsevät etuoikeutetusti nauttimaan; erityisesti kesäisin. Varsinkin Etu-Töölöstä löytyy lukuisia arvokohteita ja ainutlaatuisia ullakkoasuntoja, jotka tarjoavat asukkailleen huikeat näkymät kaupunkiin.

Töölön merellinen sijainti tuo viihtyisyyttä ja luontoa kaupungin sykkeeseen. Kiinteistönvälittäjämme auttavat mielellään Töölöön liittyvissä kysymyksissä.

Töölön palvelutarjonta on vertaansa vailla

Elämä Töölössä on helppoa ja vaivatonta. Palvelutarjonta on kattava, ja alue on erityisesti tunnettu tunnelmallisista kivijalkamyymälöistään, hurmaavista pikkukahviloistaan ja laadukkaasta ravintolatarjonnastaan – tee viikonlopun ruokaostokset korttelin omassa lähiputiikissa, nappaa kukkakimppu tien toisella puolella olevasta kukkakaupasta ja hae kauden maistuvimmat leivonnaiset lempikahvilastasi.

Arvostettujen koulujen, päiväkotien ja monipuolisten päivittäistavarakauppojen lisäksi alueelta löytyy useampi maamme parhaisiin kuuluvista terveyslaitoksistakin. Töölössä kaikki tarvittava on aivan käden ulottuvilla.

Kulttuurin ystävän ei tarvitse lähteä Töölöä kauemmas nauttiakseen monipuolisesta kulttuuritarjonnasta – kierrä alueen kuuluisimmat nähtävyydet Sibelius-monumentilta Talvipuutarhaan sunnuntaikävelyllä ja poikkea samalla uuden ajan kaupunkikirjasto Oodissa. Tai suuntaa nauttimaan Musiikkitalon, Kansallismuseon ja Oopperatalon konserteista ja näyttelyistä. Kulttuurin historia näkyy alueella myös kaupunkisuunnittelussa, sillä moni Töölön kaduista on nimetty kuuluisien kirjailijoiden ja runoilijoiden mukaan.

Meren läheisyys mahdollistaa monenlaiset palvelut ja harrastusmahdollisuudet alueella. Ainutlaatuinen, matala hiekkaranta Hietaniemen ranta – eli tutummin Hietsu, tarjoaa monipuoliset harrastus- ja virkistysmahdollisuudet kaupunkilaisille. Halusitpa viettää kesäpäivää uiden, suppaillen tai aurinkoa ottaen, on Hietsussa mahdollisuus siihen. Löytyypä rannalta beach volley -kenttä ja ulkoliikuntapaikkakin. Veneilijöille Töölö tarjoaa venekerhojen ja satamien palvelut, ja melomaan pääsee kokemattomampikin ympäri Töölönlahtea vuokrakanooteilla.

Kaupungin ehkäpä parhaat sisäliikuntatilatkin löytyvät mistäpä muualtakaan, kuin Töölöstä. Kisahalli, juuri uudistettu Olympiastadion ja Töölön urheiluhallit tarjoavat tekemistä kaikille, vapaa-ajanurheilijoista ammattilaisiin.

Kevään koittaessa on aika kaivaa juoksukengät kaapista ja suunnata Töölönlahden ja Keskuspuiston suosituille lenkkipoluille. Merenrantoja pitkin kulkevat, vertaansa vailla olevat maisemareitit jatkuvat aina Seurasaareen saakka. Näillä rantareiteillä tuttu näky on myös itse Tasavallan presidentti yhdessä Lennu-koiransa kanssa. Ja saatatpa Keskuspuistossa törmätä hevosiinkin, sillä puisto tarjoaa upeat ratsastusmaastot lähialueen talleille.

Oletko myymässä asuntoasi? Ota yhteyttä kiinteistönvälittäjään!

Vetovoimainen Töölö on asuntomarkkinoiden kestosuosikki

Asuinalueena Töölö on säilyttänyt arvonsa läpi vuosien. Se on edelleen vetovoimainen ja suosionsa säilyttävä alue, jossa kysyntää on jatkuvasti enemmän kuin tarjontaa. Kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävät rakennukset ja nähtävyydet tekevät alueesta merkittävän ja kaupunkikuvallisesti korkeatasoisen alueen Helsingissä.

Asuntojen neliöhinnat ovat nousseet tasaisesti viime vuosien aikana. Toisaalta asuntokauppojen määrä on samassa ajassa hieman laskenut. Tätä selittää osin se, ettei alueella ole juurikaan ollut uudisrakentamista, eikä alueen vanhoista arvokohteista haluta luopua. Moni Töölöstä kodin ostanut tuleekin alueelle jäädäkseen. Töölöläiset kodit säilyttävät arvonsa hyvin ja muuntuvat monenlaiseen elämäntilanteeseen. Kysyntänsä vuoksi alueen asunnot sopivat erinomaisesti myös sijoitusasunnoiksi.

Lue lisää Pääkaupunkiseudun asuinalueista, joissa aluetuntemuksemme on erityisen vahvaa:

MYYTY KT 144 m², Töölö, Helsinki. Hulppea kattohuoneisto paraatipaikalla.

Westhouse LKV on vuonna 1994 perustettu, erityisesti Espoon ja Helsingin alueella toimiva kiinteistönvälitysliike. Palvelemme asiakkaitamme yli 10 000 onnistuneen asuntokaupan kokemuksella. Osaamisalueeseemme kuuluvat myös arvoasunnot, lomakiinteistöt sekä muut erikoiskohteet ranta-alueilla ja saaristomaisemissa. Meidän kunnia-asianamme on palvella mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti kaikkia asuntokaupan osapuolia. Haluamme tehdä asumisen unelmista totta. Kiinteistönvälittäjämme Espoossa ja Helsingissä ovat kiinteistöalan ammattilaisia, jotka keskittyvät jokaiseen myynti- ja ostotoimeksiantoon täysillä. Kysy myös asunnon hiljaisesta myynnistä kiinteistönvälittäjiltämme. Ota yhteyttä ja sovi maksuton arviokäynti!

Avainsanat: asunnon hinta-arvio, Helsinki, Kiinteistönvälittäjä, Kiinteistönvälitys, töölö,