Lauttasaari – Onnellisten saari vetää puoleensa

18.8.2020

Helsingin keskustan ja Espoon välissä sijaitseva Lauttasaari on sekoitus kauniita merimaisemia, vehreää luontoa ja tiivistä yhteisöllisyyttä. Sille on syynsä, miksi monet ihmiset asettuvat Lauttasaareen eivätkä halua muuttaa sieltä pois. Tässä artikkelissa kerromme, mikä kaupunginosassa vetää puoleensa ja miksi sitä kutsutaan onnellisten saareksi.

Luonnonmukaiset rannat, raikkaan ilman takaava merituuli, upeat auringonlaskut ja jykevät rantakalliot tarjoavat runsaasti rauhoittavaa vastapainoa kiireiseen arkeen. Onnellisuutta on monenlaista, eikä sitä voi määritellä yhdellä tapaa, mutta kun puhutaan arjen onnellisuudesta, korostuu siinä useimmiten kodin ja lähiympäristön viihtyisyys sekä hyvät palvelut.

Lauttasaarta voidaan pitää yhtenä Helsingin viihtyisimmistä kaupunginosista. Viihtyisyyden ja rauhallisuuden takaa runsas ja monipuolinen luonto, joka puolelta esiin työntyvät merimaisemat, kaikki tarpeelliset palvelut sekä hyvät ja nopeat yhteydet Helsingin keskustaan.

Westhousen kiinteistönvälittäjillä on vahva Lauttasaaren aluetuntemus.

Lauttasaarta pidetään turvallisena ja rauhallisena kaupunginosana, joka on vilkkaassa pääkaupungissa jokseenkin harvinaista. Lauttasaaren asukkaat ovatkin tutkitusti tyytyväisiä alueeseen ja sen vuoksi sitä ollaan kutsuttu onnellisten saareksi. Yhtenä merkkinä onnellisuudesta voidaan pitää Lauttasaari-barometri tutkimusta, jonka mukaan 86% saaren asukkaista tuntee usein ylpeyttä asuinaluettaan kohtaan.

Lauttasaaren sijainti on miltei täydellisyyttä hipova, jos haluaa asua lähellä Helsingin keskustaa, mutta arvostaa rauhallista ja helppoa arkea luonnon ympäröimänä. Helsingin keskustaan pääsee metrolla viidessä minuutissa ja polkupyörälläkin matkan hurauttaa reilussa vartissa.

YHTEISÖLLISYYS ON MERKITTÄVÄ OSA LAUTTASAAREN ELINVOIMAISUUTTA

Kotiseutuliitto valitsi Lauttasaaren vuoden 2020 kaupunginosaksi. Perusteluiksi mainittiin etenkin yhteisöllisyys, jossa korostuu yhdessä tekeminen ja kaikkien mukaan ottaminen. Tämä näkyy ja kuuluu erilaisten tapahtumien, ryhmien ja “naapurivalvonnan” muodossa.

Lauttasaaren tiivistä yhteisöllisyyttä edustaa parhaiten Lauttasaari-Seura, jonka tehtävä on ylläpitää ja kehittää saaren asumisviihtyisyyttä sekä elinvoimaisuutta. Seura järjestää alueella erilaisia tapahtumia sekä julkaisee suosittua Lauttasaari-lehteä, jota lukee jopa 80% saarella asuvista aikuisista lukee lehteä.

Seuran lisäksi Lauttasaaressa on runsaasti aktiivisia sosiaalisen median ryhmiä, joista suosituin on Lauttasaari Facebook-ryhmä, jossa on yli 14 tuhatta jäsentä. Lisäksi Lauttasaaressa on paljon aktiivisia taloyhtiöitä, jotka tekevät oman osansa asumisviihtyisyyden eteen.

Drumsö nimisestä höyrylautasta nimensä saaneella saarella viihtyy ihmisiä vauvasta vaariin. Perheille alue on turvallinen ja lapsille löytyy paljon hyväkuntoisia leikkipaikkoja. Monet seniori-ikäiset ovat saattaneet asua saarella jopa 50 vuotta, joka luo pohjaa toimivalle yhteisöllisyydelle ja saaren omaleimaisuudelle.

LAUTTASAARI JAKAUTUU KOLMEEN ISOMPAAN ALUEESEEN

Lauttasaari jakautuu kolmeen alueeseen, jotka kukin hieman erottuvat toisistaan.

Eteläpuolen Vattuniemi on tunnettu toimisto- ja teollisuusrakennuksistaan, joita on viime vuosien aikana purettu/remontoitu asumiskäyttöön. Siitä johtuen Vattuniemi onkin tällä hetkellä Lauttasaaren kehittyvin alue. Vattuniemestä löytyy runsaasti asuntoja upeilla merinäköaloilla sekä mm. upea venesatama.

Vattuniemen pohjoispuolelta löytyy vanhempaa Lauttasaarta, jonka rakennuskanta sijoittuu 1940-luvulle. Alueelta löytyy muun muassa hyvillä palveluilla varustettu Kauppakeskus Lauttis. 2016 loppuvuodesta avatun uudistuneen kauppakeskuksen yhteydessä sijaitsee Lauttasaaren Metroasema, joten alueelta on nopea yhteys Helsingin keskustaan.

Myllykallion alue sijaitsee saaren keskellä. Isokaaren molemmin puolin levittyvä alue kätkee sisäänsä muun muassa Lauttasaaren kirkon, jota pidetään yhtenä saaren nähtävyyksistä. Myllykallio tunnetaaan Ulapanniemen kesämaja-alueista, josta löytyy esimerkiksi kuuluisa Poliisien kesäkoti.

MYYTY Perttulantie, Lauttasaari Olemme myyneet tästä talosta lyhyessä ajassa 6 asuntoa

Vaikka Lauttasaaren metroasema sijaitsee Kotkavuoressa, pääsee Vattuniemestä nykyään bussilla suoraan Kamppiin. Linja poistui metron auetessa, mutta paikalliset toivoivat nopeaa bussiyhteyttä takaisin.

Vattuniemessä sijaitseva HSK:n satama tarjoaa veneilyn ja purjehduksen harrastajalle laadukkaat puitteet. Satamasta löytyvä ravintola Blue Peter on tunnelmallinen merenrantaravintola, johon kannattaa tulla viihtymään kauempaakin.

“Larussa” liikkuessa ei voi välttyä näkemästä koiranulkoiluttajia. Saari tarjoaakin koiranomistajille unelmalenkkimaastoja sekä laadukkaita koirapuistoja, joissa karvaiset ystävät viihtyvät takuuvarmasti.

LAUTTASAARI TARJOAA TARVITTAVAT PALVELUT

Lauttasaaresta löytyy miltei kaikki olennaiset palvelut, joita arjen pyörittämiseen vaaditaan. Saarelta löytyy peruspalvelut, kuten hyvät ruokakaupat, apteekit, kukkakaupat, terveysasema ja Alko. Metroaseman yhteydestä löytyy myös uudehko kauppakeskus Lauttis, joka on keskittänyt alueen palveluita.

MYYTY Purjeentekijänkuja, Lauttasaari Yhtiöstä myyty 3 asuntoa lyhyessä ajassa

Saarella on runsas ja monipuolinen ravintola- ja kahvilatarjonta, joka tarjoaa herkullista syötävää saaren asukkaille kävelymatkan etäisyyksillä. Esimerkiksi Paseo Cafe & Grill on paikallisten keskuudessa suosittu ruokailu- ja oleskelupaikka, jossa voi viettää aikaa perheen kanssa ja tavata ystäviä. Toinen mainitsemisen arvoinen paikka on Lauttasaaren Paviljonki, joka on kauniissa Kasinorannassa sijaitseva idyllinen kahvila.

Maukkaan ravintolaillallisen vaihtoehtona on mennä piknikille saaren hiekkarannoille tai rantakallioille. Ajanvietto saaren rannoilla hyvien eväiden ja hyvän seuran kera ei ole koskaan pois muodista.

Harrastuksienkaan perässä ei välttämättä tarvitse saarelta poistua. Alueella on hyvät mahdollisuudet kuntoiluun ja liikuntaan, kuten esimerkiksi jooga- ja kuntosalit, tennis- ja padelkentät sekä laadukas urheilukenttä. Tekemistä löytyy myös taiteesta, musiikista ja muista aktiviteeteista kiinnostuneille.

LAUTTASAAREEN ON ENEMMÄN TULIJOITA KUIN LÄHTIJÖITÄ

Lauttasaaressa on enemmän kysyntää kuin tarjontaa, eli myytäville asunnoille riittää paljon kiinnostuneita ostajia, eikä alueen uusien ja vanhojen asuntojen neliöhinnat kauheasti eroa toisistaan. Monet alueella ennestään asuvat etsivät uuden asunnon tarpeessa kotia ensisijaisesti Lauttasaaresta, koska pitävät alueesta niin paljon eivätkä halua muuttaa muualle.

MYYTY KT 79,5m2 Vattuniemi, Lauttasaari Tämä upea kolmio meren äärellä myytiin juuri

Saari ei hirveästi puhuttele ulkopaikkakuntalaisia, koska alue ei pyöri otsikoissa samalla tavalla, kuten Helsingin voimakkaammin kehittyvät alueet. Saarelle muuttaa suurimmilta osin ihmisiä Helsingistä ja Espoosta, jotka ovat tietoisia alueen ainutlaatuisuudesta. Monet muuttavat saarelle jäädäkseen.

Sopivan asunnon löytämiseen voi mennä aikaa, sillä kysyntä on kovaa. Metrolla on ollut merkittävä vaikutus alueen hintatasoon viimeisen vuosikymmenen aikana. Silti suurin syy Lauttasaaren kovalle kysynnälle juontuu alueen omaleimaisesta identiteetistä, luonnonrauhasta ja yhteisöllisyydestä.

Oletko harkinnut asuntosi myymistä? Ota yhteyttä ja sovi maksuton arviokäynti alueesi kiinteistönvälittäjän kanssa.

 

Westhouse LKV on vuonna 1994 perustettu, erityisesti Espoon ja Helsingin alueella toimiva kiinteistönvälitysliike. Palvelemme asiakkaitamme yli 10 000 onnistuneen asuntokaupan kokemuksella. Meidän kunnia-asianamme on palvella mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti kaikkia asuntokaupan osapuolia. Haluamme tehdä asumisen unelmista totta. Kiinteistönvälittäjämme Espoossa ja Helsingissä ovat kiinteistöalan ammattilaisia, jotka keskittyvät jokaiseen myynti- ja ostotoimeksiantoon täysillä. Kysy myös asunnon hiljaisesta myynnistä kiinteistönvälittäjiltämme. Ota yhteyttä ja sovi maksuton arviokäynti!

 

Avainsanat: Helsinki, Kiinteistönvälittäjä, Kiinteistönvälitys, Lauttasaari, luonto, meri, Westhouse,