Näin luot kotiisi täydellisen joulun

11.12.2023

Joulu on meistä monelle vuoden ihanin juhla, joka tuo mukanaan tunnelmaa, valoa ja lämpöä. Onko tänä vuonna sinun vuorosi järjestää joulu läheisille omassa kodissasi tai kaipaat muuten vain inspiraatiota?

Nappaa talteen seuraavat vinkit, kuinka luot kotiisi täydellisen joulun!

Luo joulutunnelmaa valoilla

Valot ovat tietenkin olennainen osa joulutunnelmaa, ja niillä voi koristaa kotia sekä ulkoa että sisältä. Ripusta valokranssi ulko-oveen ja somista myös pihakuusi tuikkivin valoin. Luo kodikasta tunnelmaa myös kynttilöiden avulla ja asettele niitä kauniisti ympäri kotia – tuikkukipot takanreunukselle tai kynttelikkö eteisaulaan.

Lönnrotinkadun toimistoltamme Helsingin keskustasta löytyy suloinen jouluikkuna.

Joulukoristeisiin inspiraatiota luonnosta

Koristele koti jouluisella tavalla. Hanki perinteinen joulukuusi, oli se sitten aito tai muovinen ja koristele se haluamillasi koristeilla. Myös yksinkertaisuus on valttia, eikä kaunis kuusi välttämättä kaipaa mitään muuta valojen lisäksi.

Koristeita on myös ihana tehdä itse ja silloin niissä on vieläkin enemmän tunnelmaa! Hyödynnä koristeluissa luonnonmateriaaleja, kuten havuja, käpyjä ja oksia, ne tuovat mukanaan raikkaan ja luonnollisen tuulahduksen jouluista tunnelmaa. Taiteile havuista kranssi tai laita ne kauniiseen maljakkoon heti kodin sisääntulon lähelle.
Luonnonläheiset elementit ovat aina tyylikäs valinta.

Tekstiilit luovat tilaan juhlan tuntua

Olisiko joitakin tekstiilejä kotonasi helppo vaihtaa jouluaiheisiin vaihtoehtoihin? Kenties matot, viltit, verhot tai vaikka olohuoneen tyynynpäälliset? Klassinen punainen, vihreä ja ruutukuosi tuovat heti joulufiilistä huoneeseen, mutta joulu voi näyttää myös hillitylle. Vaihda matto juuttiversioon ja tyynynpäälliset lumivalkoisiin, tekstiilit luovat juhlatunnelmaa tilaan ympärillään.

Jouluiset tuoksut ja tunnelmallinen musiikki

Millaisia tuoksumuistoja joulu sinussa herättää? Tuleeko mieleesi kenties joulukuusen tuoksu vai kaneli ja kardemumma? Jos kotiinne ei tänä vuonna sovi aito tuoksuva joulukuusi, mitä jos hankkisitkin huumaavan tuoksuisen hyasintin?

Joulutunnelmaa voi helposti tuoda myös musiikin avulla. Laita siis jouluradio soimaan tai etsi Spotifysta jouluinen soittolista omaan makuusi, valinnanvaraa riittää!

Myös Espoon Haukilahden toimistoamme koristaa kaunis jouluikkuna. Pysähdy tunnelmoimaan!

Nauti paketeista jo ennen avaamista

Jos jouluna on luvassa pakettien vaihtamista, aseta lahjat esille jo hyvissä ajoin ennen aattoa. Paketoi ne kauniiseen lahjapaperiin ja näin ne toimivat myös kivana sisustuselementtinä.

Joulun taika ei kuitenkaan piile ainoastaan lahjoissa vaan myös kodin lämpimässä tunnelmassa. Siispä.. Vietä aikaa läheisten kanssa, syö hyvin ja nauti kiireettömyydestä!

Avainsanat: joulu, jouluikkuna, jouluikkunaespoo, jouluikkunahelsinki, Joulukoti, joulusisustus, Sisustus, sisustusinspiraatio, Westhouse, westhouse joulu,