Näillä alueilla asuntojen hinnat ovat pilvissä – katso, kuuluuko asuntosi joukkoon!

Riitta Fenander

7.7.2022

Uudellamaalla asuntojen hintakehitys on ollut nousujohteista vuosikymmenien ajan. Etenkin suosituilla ja hyvillä asuinalueilla hinnat ovat nousseet reilusti viime vuosina – muilla alueilla tasaista nousua on myös ollut, mutta maltillisempaa.

Miten selvittää oman asunnon arvo?

Jos asunnon myynti on ajankohtaista tai oman kodin tämänhetkinen arvo kiinnostaa, kannattaa aina pyytää luotettavalta sekä asiantuntevalta kiinteistövälittäjältä hinta-arvio tai virallinen arviokirja asunnosta. Westhousen suorittamat arviokäynnit ovat aina asiakkaalle ilmaisia, ja välittäjän voi pyytää käynnille vaikka vain kartoittaakseen omaa tilannetta ja selvittääkseen asuntonsa todellisesta hintalappua.

Aina on hyvä hetki myydä

Asunnon myymiseen ei ole yhtä oikeaa aikaa, joten sitä “oikeaa hetkeä” ei kannata jäädä odottelemaan. Asuntojen hintakehitys on yleensä arpapeliä, joten kodin myynnissä ja ostossa kannattaa kuunnella omia tarpeita. Uuden kodin etsintään ja nykyisen myyntiin kannattaakin hyödyntää kiinteistönvälittäjän apua ja ammattitaitoa, jotta asunnon vaihto sujuisi mahdollisimman vaivattomasti. Taitava välittäjä osaa kuunnella asiakkaan toiveita ja kartoittaa tämän tarpeet parhaan ratkaisun löytämiseksi.

Näillä alueilla hinnat ovat kohonneet korkeuksiin

Pääkaupunkiseudulla asuntojen hinnat ovat olleet jo pitkään nousussa, ja hintakehityksen kilpailussa Helsingin keskusta vie voiton. Tämän lisäksi myös Uudenmaan ranta-alueilla, Espoon eteläosissa sekä Helsingin lähialueiden omakotitaloalueilla, hinnat ovat nousseet voimakkaasti. Omakotitalojen hintojen nousuun on vaikuttanut vahvasti koronapandemia ja sen myötä lisääntynyt etätyöskentely sekä lisätilan tarve. Verrattuna viiden vuoden takaiseen tilanteeseen, korkeimpia hintoja tällä hetkellä pyydetään Helsingin keskustan lisäksi Lauttasaaressa ja Tapiolassa.

Hyväkuntoiset isot asunnot viedään käsistä

Asuntomarkkinoilla on tarjontaa tällä hetkellä suhteellisen vähän, ja etenkin hyväkuntoisille kolmioita isommille asunnoille riittäisi kysyntää. Tämän lisäksi tyylikkäästi remontoidut ja hyvillä alueilla sijaitsevat muuttovalmiit kodit ovat erittäin haluttuja. Tämänhetkinen tarjonnan puute parantaa myyjien markkinaa ja voi nopeuttaa asunnon myyntiä – mutta asunnon hinnoitteluun kannattaa kiinnittää huomiota. Väärin hinnoitellut asunnot voivat karkottaa ostajat ja hidastaa asunnon myyntiä huomattavasti. Laittamalla asunnon myyntiin ammattitaitoisen välittäjän kautta, voi luottaa siihen, että asunto on alusta asti hinnoiteltu oikein.

 

Oletko myymässä asuntoasi? Tutustu kiinteistönvälittäjiimme ja varaa maksuton arviokäynti.

Riitta Fenander

Myyntiedustaja

040 770 8888

riitta.fenander@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Avainsanat: