Nuottaniemi – merenrantaunelma, jossa urbaanius ja luonnonrauha lyövät kättä

20.7.2022

Ympäristöystävällinen rakentaminen, lähialueiden palvelut sekä loistavat kulkuyhteydet ja luontokohteet tekevät Nuottaniemestä ainutlaatuisen asuinalueen, jonka harvoin vapautuvat kodit viedään välittäjien käsistä.

Nuottaniemen merelle avautuvaa maisemaa ihaillessa ei uskoisi olevansa Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa, 300 000 asukkaan Espoossa. Vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitseva Nuottaniemi on kiehtova yhdistelmä urbaaniutta ja luonnonrauhaa. Arvostetun asuinalueen arkkitehtuuria leimaavat ekologisuus sekä laadukkuus. Pihat ovat viimeisteltyjä, ja viimeisen silauksen viihtyvyydelle antavat aluetta ympäröivä ainutlaatuinen luonto sekä avomeri upeine auringonlaskuineen.

Nuottaniemi on pientaloasujan merenrantaunelma. Kaupungin hälinä ei häiritse, ja palvelut päiväkodista pikku putiikkeihin ovat lähellä. Nuottarannan näkymät hurmaavat talvellakin, kun meri saa ylleen jääpeitteen. Kesäisin lyhyt venematka vie Isoon Vasikkasaareen, joka on yksi pääkaupunkiseudun kauneimmista – ja samalla myös suosituimmista – retkeilykohteista. Iso Vasikkasaari muistetaan iloisesta 1800-luvun seuraelämästään sekä antiikin Kreikkaa mukailevasta rakennustyylistään.

Parin kilometrin päässä Nuottaniemestä palvelee kauppakeskus Iso Omena erikoisliikkeineen, elokuvateattereineen ja ravintoloineen, ja läheinen näköalaravintola Nokkalan Majakka toimii ympärivuotisena kohtaamispaikkana sekä paikallisille että kauempaa tuleville.

Luonnonläheinen Nuottaniemi tarjoaa upeita ulkoilukohteita, kuten opastettuja luontopolkuja, retkeilyyn sopivia saaria sekä useita hiekkarantoja palveluineen.

40 kilometriä rantaa ja lumoavia luontokohteita

Tiesitkö, että Espoossa on yhteensä 58 kilometriä merenrantaa, 165 saarta sekä talvisin hiihtolatuja jopa 200 kilometrin verran? Ei ihme, että harvoin vapautuville asunnoille riittää Nuottaniemessä kysyntää.

Saunalahdesta Haukilahteen kulkeva 40 kilometrin mittainen rantaraitti kiemurtelee Nuottaniemen kautta. Lumoavan kaunis raitti tarjoaa mitä parhaimmat ulkoilumahdollisuudet, mutta myös ainutlaatuisia luontokohteita aina jylhistä kallioista koko perheen hiekkarantoihin. Pakkasten paukkuessa voi pulahtaa avantoon kaupungin yhdeksältä ylläpitämältä talviuimapaikalta, joissa kaikissa on lämmitetyt pukukopit. Läheisellä Matinkylän rannalla pääsee talvikuukausina lämmittelemään löylykonttiin.

Noin kolmen kilometrin päässä Nuottaniemestä sijaitsee Suomenojan eli Finnoon lintukosteikko, josta voi bongata harvinaisia lintulajeja. Se tiedetään muun muassa mustakurkku-uikun pesimäalueeksi. Ison Vasikkasaaren lisäksi Nuottaniemen edustalta löytyy monia muita upeita saaria, kuten Pentala, jota kiertävän 2,3 kilometrin luontopolun päätteeksi voi vierailla valtakunnallisesti merkittävässä kalastaja- ja huvilamiljöössä sekä saaristomuseossa.

 

Löylyttele Espoon merenrannan talvisaunassa: https://www.loylykontti.fi/

Nokkalan Majakka on trendikäs ravintola ja kohtaamispaikka, jonka näköalaterassilta voi ihailla merimaisemaa drinkkiä siemaillen tai livemusiikkia kuunnellen. Lähialueiden asukkaiden lisäksi Majakka vetää puoleensa turisteja ja lounastajia läpi vuoden.

Historian havinaa loistavien liikenneyhteyksien päässä

Länsiväylä ja Kehä II kulkevat Nuottaniemen kupeesta, joten liikkuminen omalla autolla on vaivatonta. Julkisilla Nuottaniemen idylliin hurauttaa Helsingin keskustasta noin neljässäkymmenessä minuutista, ja metrolinjakin yltää lähes perille asti.

Alueen kiistaton kruununjalokivi on Karjalan kannakselta paraatipaikalle Nuottaniemen notkelmaan siirretty hirsihuvila, joka tunnettiin vuoteen 1990 asti kauppaneuvos Matrosoffin rakennuksena. Kulttuurihistoriallisessa miljöössä toimii tätä nykyä mansardikattoinen kesä- ja tilausravintola Villa Pentry, jonka pöydät notkuvat saaristolaisherkkuja aina sunnuntaisin.

Omasta venepaikasta haaveilevalle Nuottaniemi on unelma: botskin saa parkkiin miltei takapihalle. Nuottaniemen venesatamassa toimii myös vuonna 1967 perustettu Espoon Pursiseura, joka järjestää niin purjehduskouluja lapsille kuin kesäisiä purjehduskilpailuja kaikenikäisille. Maineikkaan seuran kasvatit ovat menestyneet aina olympiatasolla asti.

 

Varaa paikkasi Villa Pentryn saaristolaisbuffetiin: http://www.villapentry.fi/

Elinvoimainen Espoo – vastuullisen asujan valinta

Verkostomainen viiden keskustaryppään Espoo profiloituu paitsi yritystoiminnan ja teknologian edelläkävijöihin, myös Suomen turvallisimpiin asuinkaupunkeihin. Modernien palveluiden ja monimuotoisen luonnon yhteensovittaminen on kaupunkisuunnittelun ydin.

Espoo onkin nimetty Euroopan vastuullisemmaksi kaupungiksi monella mittarilla mitattuna: ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti. Kaupunki panostaa ympäristöystävälliseen asumiseen sekä hiilineutraaliuteen, joista jälkimmäiseen Espoo tähtää vuoteen 2030 mennessä. Puurakentamista edistävässä Espoossa on otettu huomioon sekä kestävä kehitys että rakennusten elinkaaripäästöt.

”Espoo on kasvutarina, ja tehtävämme on pitää Espoon kasvu kestävänä ja laadukkaana”, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä lupaa kaupungin tiedotteessa, jonka voit lukea kokonaisuudessaan täältä: https://www.espoo.fi/fi/uutiset/2021/10/espoo-haluaa-jatkossakin-olla-euroopan-kestavin-kaupunki-0

 

Tutustu upeisiin espoolaiskohteisiimme täällä, ja ota yhteyttä ammattitaitoisiin välittäjiimme!

 

Avainsanat: arvoasunnot espoo, asunnon hinta-arvio espoo, asunto myynti espoo, espoo, kiinteistönvälitysespoo, luonnonläheisyys, merenranta, merenrantakoti, myytävät asunnot espoo, nokkala, Nuottaniemi, pientaloasuminen,