Sopiiko nykyinen kotisi omiin tarpeisiisi?

20.11.2023

On luonnollista, että vaatimuksemme ja toiveemme asunnon suhteen muuttuvat, kun aikaa kuluu. Välillä onkin hyvä pysähtyä miettimään, täyttääkö nykyinen asumismuoto omat tarpeet, vai olisiko aika muuttaa?

Me vietämme suuren osan elämästämme kotona, ja kodin tulisikin olla paikka, jossa tunnemme olomme onnelliseksi ja rennoksi. Yleensä ajatellaan, että asunnon osto kannattaa ajoittaa asuntomarkkinan muutosten mukaisesti, ja tehdä kaupat silloin kun markkina suosii ostajaa. Tämä on tietysti hyvä pitää mielessä, mutta tärkeää on myös miettiä omaa henkilökohtaista tilannetta ja tarpeita. Vaikka markkinatilanne ei olisi ihanteellinen asunnon vaihdolle, voi välillä kuitenkin olla taloudellisesti kannattavampaa vaihtaa asuntoa heti, jos esimerkiksi maksaa ylimääräisistä neliöistä, joita ei tarvitse tai sijainnista, joka ei palvele omia tarpeita.

Asunnon ostoa suunnittelevan kannattaa pitää mielessä, että ostaminen tässä markkinassa on kannattavaa. Esimerkiksi, jos tällä hetkellä oman asunnon myynnistä saa vähemmän kuin vuosi sitten, tarkoittaa se myös, että maksaa ostaessa vähemmän myös uudesta asunnosta.

Mitkä ovat unelmien kodissasi tärkeimpiä kriteerejä, ja mistä olisit kenties valmis tinkimään? Löydä uusi unelmakotisi.

 

Sijainti, palvelut & kulkuyhteydet

Miettiessäsi, onko nykyinen kotisi enää sopiva sinulle, kannattaa pohtia onko asunnon sijainti sellainen, joka helpottaa arkeasi ja parantaa elämänlaatuasi. Onko sinulle tärkeämpää asua kaupungin sykkeessä lähellä palveluita vai rauhallisemmalla alueella, kauempana keskustasta? Haluatko kenties oman pihan ja kulkea helposti omalla autolla paikasta toiseen? Vai nautitko mieluummin kerrostaloasumisen helppoudesta ja hyvistä julkisen liikenteen kulkuyhteyksistä?

Neliöt & pohjaratkaisu

Oikean kokoinen asunto tekee asumisesta mukavampaa ja helpompaa. Onko asuntosi sopivan kokoinen juuri sinulle tai perheellesi? Jos perheeseen tulee esimerkiksi perheenlisäystä, on yleensä tarvetta lisäneliöille sekä useammalle makuuhuoneelle. Ja toisaalta, jos asunnossa on paljon tyhjiä huoneita, voisiko pienempi asunto eri sijainnilla palvella sinua paremmin? Myös hyvä ja toimiva pohjaratkaisu voi tehdä asunnosta suuremman tuntuisen, kun säilytystilat ja huoneiden käytännöllisyys on suunniteltu hyvin. Jos sinusta tuntuu ettei kotisi ole enää käytännöllinen ja toimiva sinulle, mieti millaiset tekijät toisivat sinulle lisäarvoa.

Ihastu harvoin tarjolla olevaan valoisaan kotiin arvostetussa Espoon Soukanniemessä.

Unelmiesi koti

Oikeanlaisen ja tarpeitasi vastaavan asunnon ostaminen voi olla elämäsi paras päätös sekä myös taloudellisesti järkevä ratkaisu. Välillä täytyy kuitenkin tehdä myös kompromisseja ja pohtia, mitkä ovat niitä tärkeimpiä kriteerejä itselle toimivaan arkeen. Mistä asioista olet valmis luopumaan, jotta voit saada ne asiat, joita arvostat ja joista olet valmis maksamaan?

Asuntoa ostaessa kannattaa miettiä myös tulevaisuuden suunnitelmiasi. Onko muutto uuteen kotiin osa suurempaa suunnitelmaa, kuten työpaikan vaihtoa tai perheen kasvattamista? Tulevaisuuden näkymät voivat auttaa sinua arvioimaan, onko nykyinen kotisi pitkäaikainen vaihtoehto vai olisiko parempi etsiä jotain uutta.

Tutustu tyylikkääseen arvohuoneistoon avoimella merinäköalalla. Tämä upea koti sijaitsee yhdellä Ullanlinnan parhaista sijainneista, arvostetulla Merikadulla.

Määrittelemällä itsellesi unelmiesi kodin kriteerit, kirkastuu sinulle kuva mihin kannattaa panostaa ja mistä olisit valmis tinkimään. Ei ole kannattavaa jäädä asuntoon, joka ei enää palvele sinua tai joka ei tunnu hyvältä. On turhaa tehdä elämästä hankalaa asuen liian ahtaassa asunnossa tai eläen kaupunginosassa, joka ei ole kätevä työ- tai koulumatkojen kannalta. On myös sallittua unelmoida uudesta kodista, ihan pelkästään maisemanvaihdoksen tai virkistävän muutoksen vuoksi.

 

Meidän asiantuntevat välittäjämme ovat valmiita auttamaan täydellisen kodin etsimisessä. Ota meihin yhteyttä, ja aloitetaan matka kohti unelmiesi kotia! Kaikki upeat kohteemme löydät täältä! Voit pyytää kotisi ilmaisen arviointikäynnin täältä!

Avainsanat: arvoasunnot helsinki, asunnot uusimaa, kiinteistönvälitys helsinki, kiinteistönvälitys uusimaa, myytävät asunnot espoo, unelmakoti, unelmien koti,