Tukena elämän suurimmissa päätöksissä

Pekka Kujala

1.2.2023

Seuraavana juttusarjassamme esittelyvuorossa on kiinteistönvälittäjä LKV Pekka Kujala, joka kuvailee Westhousea rehtinä ja osaavana asunnonvaihtokumppanina.

1. Westhousella on pitkä ja menestyksekäs historia kotien välityksessä. Kuinka pitkään sinä olet toiminut välittäjänä, ja milloin olet liittynyt osaksi Westhousen tarinaa?

Olen toiminut kiinteistönvälittäjänä kahdeksan vuotta, joista seitsemän vuotta Westhousella. Olin ollut jo pidemmän aikaa ennen Westhouselle tuloa yrityksen asiakas, sillä Westhouse oli myynyt useamman omistamani asunnon, ja olin aina ollut tyytyväinen heidän toimintaan sekä tuloksiin. Kun alan vaihto tuli ajankohtaiseksi, asetin tavoitteekseni päästä osaksi Westhousen tiimiä, ja työskenneltyäni vuoden ensin toisessa yrityksessä, hain tänne töihin. Näyttöni riittivät paikan saamisen, ja olen ollut erittäin tyytyväinen ratkaisuuni.

2. Mitkä tekijät tekevät Westhousesta hyvän kumppanin asunnonvälitykseen?

Minä miellän Westhousen osaavaksi ja rehdiksi asunnonvaihtokumppaniksi. Meidän välittäjätiimissä on uskomaton määrä osaamista, tietoa sekä kokemusta, mitä erilaisimmista kohteista ja tilanteista. Osaamisen ja tietotaidon lisäksi, on tärkeää osata tuoda myytävät kohteet oikealla tavalla esille. Markkinointi-, kuvaus- ja stailaustiimimme ovat onnistuneet luomaan meille yhdet alan parhaimmista myyntimateriaaleista ja visuaalisista ilmeistä, joiden avulla saamme kohteen kuin kohteen houkuttelevasti esille sekä myytyä.

3. Helsingin Sanomat uutisoi 7.1.2023, että pääkaupunkiseudulla oli loppuvuodesta asuntoja tarjolla ennätysmäärä, mutta samaan aikaan asuntokauppa oli tahmeaa. Miltä asuntokauppojen alkuvuosi on näyttänyt Westhousella?

Vuoden 2022 marras- ja joulukuu olivat kauppamääriltään ennätyksellisen hiljaisia kuukausia. Tämä vuosi alkoi myös rauhallisissa merkeissä, mutta kuun puolivälistä alkaen on kysyntä piristynyt silminnähtävästi. Muutos on näkynyt myös yleisissä esittelyissä, joissa on ollut enemmän asiakkaita kuin pitkään aikaan. Nähtäväksi jää, onko markkinassa tapahtunut käänne vai onko muutos tilapäistä. Uskon kuitenkin, että patoutunutta kysyntää asunnoille on olemassa. Toivotaan, että tämä pieni pilkahdus asuntokauppojen piristymisestä ja kysynnän kasvamisesta, olisi tullut jäädäkseen.

4. Mikä luonteenpiirteesi on mielestäsi tärkein välittäjän työtä ajatellen?

Olen luonteeltani varsin rauhallinen, ja pyrin olemaan työssäni myös hyvin täsmällinen. Olen mukana prosessissa, jossa sekä ostaja että myyjä tekevät usein koko elämänsä suurimpia kauppoja – eikä virheisiin ole varaa. Kohteen asiakirjat sekä kauppaan liittyvät selvitykset ovat syytä olla kunnossa, jotta ostajalla on saatavilla kaikki tarpeellinen tieto ostettavasta kohteesta.

5. Miten vietät aikaasi työajan ulkopuolella?

Minulla on erittäin mielenkiintoinen työ, josta nautin täysin rinnoin. Vähän liian usein huomaan työasioiden täyttävän liikaa kalenteria, eikä vapaa-ajalle tule allokoitua tarpeeksi tilaa. Matkustaminen on minulle kuitenkin vapaa-ajanviettotavoista mieluisin. Paljon on tullut erilaisia kohteita nähtyä, mutta on niitä vielä koko joukko näkemättä.

6. Jos et olisi kiinteistönvälittäjä, mikä olisi ammattisi?

En oikein osaa kuvitella muuta ammattia kuin tämä, mutta jos tekisin jotain muuta, niin se varmaan liittyisi jollain tapaa matkailuun ja loma-asumiseen liittyvien palveluiden tuottamiseen.

7. Westhouse tunnetaan toinen toistaan upeimmista kohteistaan. Miten itse asut?

Olen hiukan rauhaton sielu asumisen suhteen. Olimme asuneet puolisoni kanssa nykyisessä, oikein kivassa asunnossa reilut 1,5 vuotta, kunnes ryhdyimme taas surffailemaan asuntosivuilla. Löysimmekin itsellemme uuden, meille sopivan asunnon Helsingin Töölöstä, ja muutamme sinne keväällä remontin valmistuttua.

 

Etsinnässä uusi koti ja osaava kumppani asunnon vaihtoon? Tutustu lisää välittäjiimme sekä kohteisiimme.

Pekka Kujala

Kiinteistönvälittäjä LKV, SKVL Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä

040 832 8888

pekka.kujala@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Avainsanat: kiinteistönvälittäjät espoo, kiinteistönvälitys espoo, kiinteistönvälitys helsinki, kiinteistönvälitys uusimaa, myytävät asunnot espoo, myytävät asunnot helsinki, pekka kujala, välittäjien esittely, Westhouse,