Välittämistä täydellä sydämellä

Raya Virtanen

30.11.2022

Uusi välittäjien esittely -juttusarjamme saa jatkoa, kun seuraavana esittelyvuorossa on SKVL laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä Raya Virtanen. Hän kertoo, että pääkaupunkiseudun asuntokauppojen sukellus ei ole näkynyt vahvasti Westhousella.

1. Westhousen välitystarina on alkanut melkein jo 30 vuotta sitten. Kuinka pitkään olet itse ehtinyt olla talossa ja miten olet päätynyt alalle?

Olen ollut talossa jo kohta neljä vuotta, ja alalle päädyin aikoinaan omien kiinnostuksen kohteideni kautta. Asunnot, remontointi ja sisustus ovat olleet intohimoni kauan, ja myynnin parissa olen työskennellyt käytännössä ‘aina’ – jossain kohtaa tuli oikea hetki yhdistää nämä. Kiinteistönvälittäjän ammatissa yhdistyvät asunnot ja asiakaslähtöinen myyntityö, ja sen vuoksi nautin työstäni suunnattomasti. Kiinteistönvälitysalalla on myös jatkuvasti uutta opittavaa, ja olenkin työni ohella opiskellut alaa koko ajan lisää. Mielestäni on hieno asia, että Westhouse on kannustanut opiskelemaan ja kehittämään siten ammattitaitoa.

2. Helsingin Sanomat uutisoi 16.11.2022, että Helsingissä ja Espoossa on tällä hetkellä ylitarjontaa asunnoista ja asuntokaupat ovat vähentyneet rajusti. Huhti–lokakuun jaksolla asuntokauppojen määrä oli pudonnut 38% verrattuna edelliseen puoleen vuoteen. Miten tämä on näkynyt Westhousella?

Me emme ole varsinaisesti nähneet näin rajuja pudotuksia myynneissä. Asuntoja myydään koko ajan ja hyväkuntoiset, eritoten muuttovalmiit asunnot, käyvät hyvin kaupaksi. Myyntiajat ovat meilläkin toki pidentyneet. Tai oikeastaan voisi sanoa, että myyntiajat ovat palanneet takaisin siihen, mihin oli totuttu ennen korona-aikaa. On normaalia, että perheet tarvitsevat jatkuvasti joko lisää tilaa tai vaihtavat puolestaan pienempään asuntoon, eli luonnollista liikehdintää on kokoajan.

”Teemme Westhousella kaiken aina laadusta tinkimättä”, kuvailee Westhousella SKVL laatuaktorisoituna kiinteistönvälittäjänä työskentelevä Raya Virtanen.

3. Samassa Helsingin Sanomien jutussa kerrottiin, että asuntokaupat ovat vähentyneet uusissa asunnoissa selvästi enemmän kuin käytetyissä asunnoissa. Onko tämä sama ilmiö näkynyt myös Westhousen tekemissä kaupoissa?

Westhouse myy selvästi enemmän käytettyjä asuntoja kuin uusia, mutta näin on tosin ollut aina. Joten muutos ei ole niin näkyvä kuin yleisesti koko markkinassa.

4. Miten kuvailisit Westhousen erottavuustekijöitä verrattuna kilpailijoihin?

Teemme Westhousella kaiken aina laadusta tinkimättä: ensiluokkaiset kuvat, hyvät tekstit, ihmisläheinen palvelu ja oikeat tiedot. Teemme tämän kaiken siksi, että varmistamme mahdollisimman hyvän tuloksen sekä asunnon myyjälle että asunnon ostajalle. Olemme pitkään alalla toiminut vakavarainen yritys, ja ammattitaitoiset välittäjämme ovat täydellä sydämellä mukana jokaisessa toimeksiannossa. Teemme työmme tarkasti ja ammattitaitoisesti, mutta silti tunteella.

Westhousella ei ole näkynyt yhtä rajusti pääkaupunkiseudun asuntokauppojen vähentyminen. ”Hyväkuntoiset, muuttovalmiit asunnot käyvät hyvin kaupaksi”, kertoo Virtanen.

5. Mikä on työssäsi palkitsevinta?

Palkitsevinta työssäni on, kun ostajat löytävät unelmiensa kodin, ja myyjä iloitsee kotinsa uusista ihanista asukkaista. Kiitos asiakkailta on suurin palkinto.

6. Miten rentoudut vapaa-ajalla?

Vapaa-ajastani osa kuluu ratsastustallilla. Vaikka omaa hevosta ei enää olekaan, on hevosten läsnäolo yhä rentouttavinta. Matkustelen myös mielelläni ja nautin hyvästä ruoasta joko ravintolassa tai kotikeittiössä.

7. Westhouse tunnetaan upeista kohteistaan. Miten itse asut?

Tällä hetkellä asun Espoossa kerrostalossa, jossa meillä on upea iso terassi. Kohta kuitenkin aloitamme remontin vanhassa töölöläisessä talossa, ja muutamme takaisin Helsingin keskustan tuntumaan.

”Kiitos asiakkailta on suurin palkinto”, kommentoi Virtanen työtään.

Raya Virtanen

Kiinteistönvälittäjä LKV, KiLAT, SKVL Laatuauktorisoitu kiinteistönvälittäjä

040 820 7717

raya.virtanen@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Avainsanat: arvoasunnot espoo, arvoasunnot helsinki, arvoasunnot helsinki keskusta, asunnon myynti arvio, asunto myynti espoo, asunto myynti helsinki, euro-westhouse, kiinteistönvälitys espoo, kiinteistönvälitys helsinki, kiinteistönvälitys uusimaa, myytävät asunnot espoo, myytävät asunnot helsinki, raya virtanen, Westhouse,