Westhouselainen jo vuosikymmenten takaa

Arto Lovén

11.7.2023

Westhousen juttusarja saa tänään jatkoa, kun seuraavaksi esittäytyy yksi talon pitkäaikaisimmista kiinteistönvälittäjistämme, Arto Lovén.

1. Sinulla on takana pitkä ura kiinteistönvälittäjänä. Kauan olet ollut Westhousella?

Tulin Westhouseen vuosituhannen vaihteessa, kun talossa oli vain muutama välittäjä. Olin käynyt alan koulutuksia ja kursseja jo aikaisemmin, ja ensimmäinen kuukausi Westhousella meni harjoitellessa alaan ja talon tavoille. 

Toisena kuukautena sainkin jo ensimmäisen kauppani. Tuttuni yritti kaupata rivitaloasuntoaan Haukilahdessa, mutta ostajia ei vain tuntunut löytyvän. Ilmoitin hänelle voivani auttaa asiassa, sillä minulla oli tiedossa asiakas, joka oli etsimässä asuntoa tältä alueelta. Ehdotin kaverilleni nimitoimeksiannon tekemistä, mikä tarkoittaa, että toimeksiantosopimuksella välittäjä voi kaupata asunnon vain sopimukseen nimellä kirjatuille asiakkaille, ja saa palkkion vain siinä tapauksessa, jos joku heistä ostaa kyseisen kohteen.

Aluksi kaverini hieman empi, mutta suostui tähän lopulta. Ja kuinkas sitten kävikään? Esittelin tälle ainoalle nimetylle ostajalle yhden kerran Westhousen kautta asuntoa, ja tämän jälkeen päästiin tekemään kaupat. Kaverini oli hieman hämmentynyt, kun asunto menikin heti kaupaksi – ja niin taisin olla hieman itsekin.

”Kesälomani ajattelin viettää saariston rauhassa. Kun mökkipaikka sijaitsee saaressa, on veneily myös osa mökkeilyä, mukavassa mielessä”, kertoo Arto.

2. Miten olet päätynyt alalle, ja millaisissa tehtävissä olet toiminut aikaisemmin?

Olen toiminut aikaisemmin erilaisissa esimies-, päällikkö- ja johtotehtävissä muun muassa myynnin, markkinoinnin sekä palveluntuotannon parissa, sekä myös yrittäjänä. Kokemusta minulla on kertynyt laidasta laitaan esimerkiksi hiihtokeskusalalta, ravintola-alalta, messuorganisaatioista, Finnairilta sekä omista yrityksistäni. Hiihdonopettajatöistä eri hiihtokeskuksissa minulle on jäänyt laaja ystäväpiiri, joista osa on edelleenkin asiakkaitani.

 

3. Suomen etelärannikon merenranta- ja saaristokohteet ovat tulleet sinulle tutuksi niin työn kuin ja vapaa-ajankin puolesta. Onko vapaa-ajan asuntojen ja rannikkokohteiden kysyntä muuttunut sitten korona-ajan mökkibuumin?

On muuttunut. Kysyntä on rauhoittunut, mutta hyvät ja mielenkiintoiset kohteet tekevät edelleen kauppansa. Merenranta- ja saaristokohteiden parissa viihdyn hyvin, ja kauppoja on tehty vuosien varrella lukuisia. Merenranta- ja saaripaikat vaativat enemmän paikallistietämystä sekä tietoa ja ymmärrystä rakentamisesta. Saaristokohteiden myynnissä tarvitaan myös jonkin verran merenkulkutaitoa, sillä venekuljetuksia tehdään yleensä omalla veneellä tai taksiveneellä, mikäli sellainen on saatavilla.

4. Kesämökkisesonki on parhaillaan käynnissä. Millaisista vapaa-ajan asunnoista ihmiset haaveilevat tänä vuonna? 

Kesämökkien kysyntä on paraikaa kohtuullista, riippuen toki kohteesta. Ihmiset hakevat pääosin hyvin varusteltuja lomapaikkoja mukavuuksilla. Joillekin saarikohteet ovat ”must” ja toiset taas arvostavat mökkiä autotien päässä.

 

 5. Millaiseksi kollegasi kuvailisivat sinua?

Minua kuvaillaan melko rennoksi, mukavaksi ja asiani osaavaksi kiinteistönvälittäjäksi. Teen mielelläni yhteistyötä muiden välittäjien kanssa.

 

6. Helsingin kantakaupunki, Lauttasaari ja Etelä-Espoo ovat sinulle tuttuja asuinseutuja. Missä asut nykyään, ja mikä tekee alueesta hyvän paikan asua?

Olen asunut Helsingin kantakaupungissa muun muassa Punavuoressa ja Töölössä sekä Lauttasaaressa. Nykyään osoitteeni on 25 vuoden ajan ollut Etelä-Espoon Haukilahdessa, jossa olen asunut myös nuoruuteni. Nämä paikat ja alueet ovat muodostuneet tutuiksi jo omista koulu- ja opiskeluajoista alkaen, ja oman perheen perustamisen myötä läheisyydessä olevat koulut, päiväkodit sekä monipuoliset palvelut, tekivät paikasta hyvän asua.

7. Palvelet asiakkaita myös ruotsiksi ja englanniksi. Onko sinulla paljon kansainvälisiä asiakkaita, ja koetko, että kielitaidosta on hyötyä välittäjän ammatissa?

Asiakkaani ovat pääosin suomenkielisiä, mutta joukkoon mahtuu toki aika ajoin ruotsin- ja englanninkielisiä asiakkaita – sekä taitaa joukossa jokunen saksankielinenkin asiakas ollut. Kansainvälisiä asiakkaita tulee palveltua silloin tällöin. Esimerkiksi sellaisia, jotka tulevat Helsinkiin pidemmäksi aikaa työkomennuksille, perhesyistä tai muissa asioissa.

 

8. Olet kertonut, että vapaa-aikasi kuluu muun muassa urheilun, perheen, musiikin ja saaristoveneilyn parissa. Millaisia suunnitelmia sinulla on kesälle?

Viihdyn perheeni parissa hyvin niin kotona kuin kesämökilläkin saaripaikassani Tammisaaressa. Musiikki on lähes aina läsnä perheessäni, sillä kaikki perheenjäsenet soittavat ja/tai laulavat. Mukavia sessiota on vedetty niin kotona, kylässä kuin saaristossakin.

Kesälomani ajattelin viettää saariston rauhassa. Kun mökkipaikka sijaitsee saaressa, on veneily myös osa mökkeilyä, mukavassa mielessä. Karatessa käyn myös satunnaisesti. Syksymmällä ja talvella ajatus olisi olla myös ainakin osan aikaa Espanjan lämmössä. Laskettelu on ollut iso osa elämääni aina talvisin, tosin nykyään vain valitettavan vähänlaisesti.

Tutustu myynnissä olevaan tilavaan erillistaloon Tapiolan huippupaikalla.

9. Välität työksesi eteenkin arvo- ja perheasuntoja. Millainen on oman kotisi tarina, ja mikä on paras asia kodissasi?

Olen asunut useissa eri osoitteissa pääkaupunkiseudulla. Asuimme vaimoni kanssa Töölössä kolmiossa. Kun perheemme kasvoi, tuli tarvetta myös lisätilalle ja muutimme rivitaloasuntoon Haukilahteen, jossa asumme edelleen. Nyt kun lapset ovat lentäneet jo pesästä, asumme vaimoni kanssa kaksin tässä meille rakkaassa kodissa. Kotimme on osoittautunut hyväksi paikaksi asua edelleen, sillä kotijoukkomme tulevat aina aika ajoin vierailemaan ja yöpymään meille. Minulle tärkeää on myös, että työpaikka ja Westhouse ovat kävelyetäisyydellä.

 

Voit kääntyä Arton puoleen, kun myyt tai etsit arvo- tai perheasuntoa Helsingin seudulta. Kaikkiin myynnissä oleviin kohteisiimme, pääset tutustumaan täällä.

Arto Lovén

Senior Advisor, LKV, LVV, YKV

044 747 7000

arto.loven@westhouse.fi

Ota yhteyttä

Avainsanat: aluetuntemus, arto lovén, arvoasunnot helsinki, arvoasunnot uusimaa, espoo, helsingin kantakaupunki, Kesämökki, Kiinteistönvälitys, merenranta, perheasunnot, Saaristo, Vapaa-ajan asunto,